Η Δ της γειτονιάς…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 28/12/2020
Σχολιασμοί

Τις τελευταίες μέρες κόβει βόλτες στα Κάτω Πατήσια μια μαλακω”παρέα” της νέας ομάδας Δ, που έχει έδρα στο Α.Τ. στα Άνω Πατήσια. Βόλτες από Αχαρνών, Στρ. Καλλάρη και στα στενά από κάτω.

ην Κυριακή που μας πέρασε “βρέθηκε” μια άσκαστη μολότοφ κάτω από ένα μηχανάκι μπάτσου, που ήταν παρκαρισμένο απέναντι ακριβώς από το τμήμα στα Άνω Πατήσια. Και βάζω το βρέθηκε σε εισαγωγικά γιατί εγώ πιστεύω πως οι ίδιοι οι μπάτσοι την άφησαν εκεί. Η μολότοφ δεν έχει καμένο φιτίλι (χρησιμοποιήθηκε δυναμιτάκι ΑΚ) αλλά απλά κομμένο (το πώμα που βρίσκεται δίπλα ακριβώς δεν έχει καεί/λιώσει και δεν έχει καν μαυρίσει και δεν έχει ταινία καν στο πώμα – βλ. παραδειγματική φωτογραφία). Και το αναφέρω γιατί πιστεύω πως δεν είναι τυχαίο σε σχέση με την “κυκλοφορία” των Δ στη γειτονιά.

Την Τετάρτη που μας περάσει αυτό το γεγονός πήρε δημοσιότητα. Το ίδιο βράδυ, κατά τις 9-10, ομάδα Δίας έκανε “περίεργες” βόλτες περνώντας μέσα από πάρκα (κάτι που έχει να κάνει πάρα πολλούς μήνες εδώ στη γειτονιά). Πέρασαν λοιπόν μέσα από το πάρκο τη στιγμή που εγώ με ένα φίλο είχαμε τα σκυλιά μας βόλτα. Μας κοίταξαν καλά καλά, πέρασαν ακριβώς μπροστά μας και δε σταμάτησαν καν. Εμείς προφανώς χωρίς μάσκες και σχετικά κοντά γιατί κουβεντιάζαμε, αλλά αυτό δε τους ένοιαξε καν. Και το αναφέρω αυτό γιατί δεν είναι τυχαίο. Τα μεσάνυχτα η ομάδα Δ κατέβηκε προς 2 γήπεδα μπάσκετ που έχουμε στη γειτονιά. Φυσικά πήγε ανάποδα στο στενό που βγάζει στο σημείο, άφησαν στο πάνω μέρος τα μηχανάκια τους και κατέβηκαν προς τα κάτω και επιτέθηκαν στο κόσμο που άραζε εκεί. Εκεί χτύπησαν, ουσιαστικά όποιον έβλεπαν μπροστά τους αλλά, πολύ άσχημα 2 παιδιά 17-18 ετών. Τα είχαν κάτω και τα κλότσαγαν. Αυτά τα δύο παιδιά όμως δεν τα έλεγξαν καν, ούτε μια τυπική εξακρίβωση. Τα έδειραν και τα έδιωξαν. Τα υπόλοιπα άτομα που ήταν στο μέρος τα τραμπούκισαν άσχημα ενώ τους έκαναν έλεγχο. Από όσο έμαθα έγιναν 3 προσαγωγές αλλά για άσχετο λόγω, δε ξέρω αν έγιναν συλλήψεις αυτές οι προσαγωγές.

Το τελευταίο που ξέρω είναι πως άτομο που πήγε να πάρει τα αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα σε ένα αμάξι στο οποίο έγινε έλεγχος χτυπήθηκε 2 φορές το πρόσωπο όταν ζήτησε να του δώσουν και 10 ευρώ που υπήρχαν μέσα στο αμάξι. Εκεί ο μπάτσος της Δ ξέφυγε και άρχιζε να φωνάζει πως “μας λες κλέφτες, και σιγά μην έχουμε ανάγκη τα 10 ευρώ σου” και τον χτύπησε με μπουνιές φορές στο πρόσωπο και έκανε κίνηση να βγάλει το πιστόλι του φωνάζοντας “φύγε από εδώ μη σε πυροβολήσω”. Το παιδί πήρε τα υπόλοιπα πράγματα και έφυγε.

Άντε βρε χρόνια πολλά, καλή χρονιά, καλές γιορτές και καλά κρασιά. Και ψόφο στους μπάτσους από όπου κι αν προέρχονται

Από Radiofragmata 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *