η Γη κινείται …26

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 23/04/2014
Διεθνή Νέα

Βρυξέλες, διαδήλωση για την λιτότητα και την ανεργία, στην περιοχή που βρίσκονται  τα κτίρια όλων των ευρωπαϊκών οργάνων  , συγκρούσεις με την αστυνομία.

 

Μαρόκο, Καζαμπλάνκα, χιλιάδες εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι  διαδήλωσαν ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας.

 

Λιβύη, Βεγγάζη, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και εργαζόμενοι σε πετρελαϊκές  εταιρίες απεργούν απαιτώντας  την παραίτηση της κυβέρνησης και την καλυτέρευση των συνθηκών ασφαλείας.

 

Κίνα, χιλιάδες εργαζόμενοι  στις μεγαλύτερες  εταιρείες υποδημάτων  απεργούν απαιτώντας  να τηρούνται τα εργασιακά δικαιώματα της  κοινωνικής  ασφάλισης για τους μετανάστες, της τήρησης της μισθοδοσίας ,της συνταξιοδότησης  καθώς και καλύτερων συνθηκών εργασίας

 

 

Μεξικό, διεθνές κάλεσμα ενάντια  στο νόμο για την περιστολή  των μέσων ενημέρωσης  και δικτύωσης, ενάντια  στην λογοκρισία   που  προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση  στους ιθαγενείς μεξικανούς που διαμαρτύρονται  για το άθλιο  βιοτικό επίπεδο εν γένει.

 

Αλγερία, Ραφούρ, διαδηλώσεις ενάντια στις προεδρικές εκλογές και σε κάθε εξουσιαστικό σύστημα .Συγκρούσεις με την αστυνομία.

 

Ιταλία, Ρώμη, διαδήλωση ενάντια στις εξώσεις και το υψηλό ποσοστό ανεργίας .Σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία.

Γερμανία, Βερολίνο, απεργία πείνας από μετανάστες που εναντιώνονται στο κλείσιμο του καταυλισμού διαμαρτυρίας μεταναστών και διεκδικούν δικαίωμα παραμονής και άρση του καθεστώτος απελάσεων.

 

 

Ισπανία ,Μαδρίτη, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις με χιλιάδες άτομα,  ενάντια στα μέτρα λιτότητας και στον περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών.

 

Ταιβάν, Ταϊπέι , χιλιάδες διαδηλώνουν ενάντια  σε μια ακόμη εμπορική συμφωνία με την Κίνα ,  την ίδια ώρα που η Κίνα θεωρεί την Ταιβάν έδαφος της και επιδιώκει την επανένωση της.

 

Βραζιλία, Ρίο,  συγκρούσεις καταληψιών με την αστυνομία μετά την απόφαση του δικαστηρίου να εκδιωχθούν από το συγκρότημα εγκαταλελειμμένων κτιρίων που στεγάζονται για πολλά χρόνια 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *