η Γη κινείται…25

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 26/03/2014
Διεθνή Νέα

Τουρκία, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις για τον θάνατο του BerkinElvan(είχε τραυματιστεί βαριά στις πρώτες συγκρούσεις της πλατείας Ταξίμ και πέθανε μετά από μήνες νοσηλείας)

ΗΠΑ ,Σαν Φρανσίσκο, φοιτητές της κύριας πανεπιστημιούπολης της περιοχής  έχουν προβεί σε κατάληψη  και συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις απαιτώντας να αποχωρήσει ο  ειδικός διαχειριστής που έχει οριστεί προκειμένου να κλείσει και να αναδιαρθρώσει την λειτουργία του πανεπιστημίου ,αποκλείοντας   φοιτητές που δεν θα μπορούν να καταβάλουν τα ποσά των διδάκτρων.

Βραζιλία, Σάο Πάολο ,Ρίο ντε Τζανέιρο, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις κατά της διοργάνωσης του παγκοσμίου κυπέλου, ως το ελάχιστα αναγκαίο υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο η περίθαλψη ,η παιδεία και αυξάνεται η ανεργία και  η εγκληματικότητα.   

ΗΠΑ, Καλιφόρνια ,διαδηλώσεις-συγκεντρώσεις από ακτιβιστές κατά του Fracking , του να σπάνε   δηλαδή πετρώματα για να επιτρέψουν την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, μολύνοντας  το τοπικό περιβάλλον και αυξάνοντας τον κίνδυνο των μεγάλων σεισμών .

Αργεντινή ,Μπουένος Άιρες, διαδηλώσεις εκπαιδευτικών που απαιτούν την άμεση επίλυση των προβλημάτων στα κτίρια , τη δημιουργία νέων σχολείων, την καταβολή των μισθών στην ώρα τους και ακόμα την παραίτηση αυτών που ζητούν από τους διευθυντές των σχολείων να παρέχουν  καταλόγους των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις.

Χιλή, Σαν Ντιάγκο , διαδήλωση κατά της  κρατικής καταστολής, μετά από επίθεση που δέχτηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις ξέσπασαν συγκρούσεις.

Αυστραλία,  Μόντρεαλ,  εκατοντάδες συλλήψεις και ισχυρή αστυνομική παρουσία στην ετήσια πορεία κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας.

Ταιβάν, καταλήψεις κρατικών κτιρίων κατά της απελευθέρωσης  του εμπορίου με την Κίνα.

Μεξικό ,Οαχάκα, φοιτητές διαδηλώνουν και συγκρούονται με την αστυνομία  απαιτώντας καλύτερες παροχές στην παιδεία .

Βραζιλία ,50 πωλητές που εργάζονταν στη σχολή ανθρωπιστικών σπουδών μετά την αδικαιολόγητη εκτόπισή τους από την περιοχή έκλεισαν την κεντρική λεωφόρο βάζοντας φωτιά σε ελαστικά φορτηγών.

Ισπανία, 2 εκατομμύρια κόσμου  από όλη την χώρα καταφθάνουν στην Μαδρίτη ,διαμαρτυρόμενοι  για την εξαθλίωση των όρων ζωής με τις συνεχιζόμενες κατασχέσεις σπιτιών ,τους αναχρονιστικούς νόμους περί απαγόρευσης των εκτρώσεων, και της υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου εν γένει. Διαδηλώνουν και συγκρούονται  σφοδρά με την αστυνομία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *