η Γη κινείται…11

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 08/10/2013
Διεθνή Νέα

Bραζιλία , Ρίο ντε Ζανέιρο ,οι δάσκαλοι συνεχίζουν την απεργία που έχουν ξεκινήσει από της 8 Αυγούστου (παρότι έχει κηρυχθεί παράνομη).Σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία κατά την διάρκεια διαδήλωσης έξω από το δημαρχείο , την  ώρα που το δημοτικό συμβούλιο διαβουλευόταν τις πενιχρές αυξήσεις για το μισθολογικό .

Μεξικό, συγκρούσεις  με την αστυνομία σ την διαδήλωση για την επέτειο  της σφαγής δεκάδων φοιτητών το 1968.

Αiτή ,συμπλοκές διαδηλωτών με την  αστυνομία, ζητούν την παραπομπή του προέδρου της χώρας σε δίκη ως διαπλεκόμενο.

Αίγυπτος ,Κάιρο , διαδήλωση για την επέτειο νίκης εναντίον του στρατού. Άγρια καταστολή με άρματα μάχης , 53 νεκροί, εκατοντάδες  τραυματίες και συλλήψεις .

Σουδάν ,Χαρτούμ ,συνεχίζονται καθημερινά οι διαδηλώσεις  με σφοδρές συγκρούσεις στη βάση της γενικευμένης λαικής οργής, οι εξεγερμένοι απαιτούν την αποπομπη της κυβέρνησης

Σχόλια Ανάρτησης

  • Σχετικα με μια επιθεση στην εφορια απο τις ”δυναμεις του επαναστατικου τοξου” :
    Εχουνε κανει μια μεγαλη μαλακια στο κειμενο και ειδικα αυτη τη περιοδο.
    Εκει που γραφει περι συνδικαλισμου ,εχw να πω :

    Η ελλειψη συνδικαλισμου ειναι το κακο.Μην μπερδευουμε τον αγωνα στο χωρο δουλειας δηλαδη τον συνδικαλισμο με τον ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ συνδικαλισμο

    Συνδικαλισμος: Η οργάνωση των εργαζομενων σε σωματεια (συνδικατα) με σκοπό τη βελτίωση των αμοιβών τους, των συνθηκών εργασίας και ασφάλισης καθώς και το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την οργάνωση αυτή

    Και να μην ξεχναμε την cnt(αναρχοσυνδικαλες-Ισπανια και το 8ωρο στην Αμερικη.)
    Και να μην προσβαλλουμε εκατονταδες μαχομενους μαγκες-μαγκισσες μεσα σε χωρους δουλειας που παλευουν για ολο τον κοσμο.
    Και χιλιαδες επισης νεκρους μαχομενους συνδικαλιστες.
    Την αρνητικη αποψη της δεξιας για τους συνδικαλιστες την ξερουμε.
    Υπαρχει απο τα παλια λογω μισους στους αγωνες.Και με μια πινελια τελευταια ”αντι” για να επιτιθονται και αυτοι υποτιθεται στους ”πουλημενους”.(Λες και ειναι με τους μαχητες συνδ)
    Στο στρατο πχ δεν επιτρεπεται ο συνδικαλισμος ουτε εργατικα δικαιωματα εχει κανεις.Προμηνυμα του τι θα επακολουθησει στη κοινωνια.

    • φιλε–φιλη συμφωνω οτι υπαρχουν και σωστοι συνδικαλιστεs….Σπανιζουν ομωs…Στο χωρο εργασιαs που βρισκομαι τα τελευταια 12 χρονια οι 2 συγκεκριμενοι του πουλημενου σωματειου μαs ειναι η ντροπη τηs αριστεραs…Δηλωνουν αριστεροι αλλα μειονεκτουν σε συμπεριφορεs…οταν ηρθαν να δωσουν κειμενα εν ωρα εργασιαs, ο προεδροs του σωμ. ειχε το θρασοs να σταθει μπροστα μου ρωτωνταs με γιατι τον αποκαλω ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ…δεν θα μπω σε λεπτομεριεs εφυγε μουρμουρωνταs με μισολογα του στιλ..εεε…περνα καμοια φορα να τα πουμε απο κοντα…ασε μεγαλε….τετοια σωματεια ουτε το σαλιο σου για φτυσιμο δεν αξιζει να χαραμισειs….

  • ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΟ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΡ…ο Γερμανοs υπουργοs εσωτερικων ειπε στη die welt…Η ελευθερια κινησεων δεν ειναι η ελευθερια να αλλαζει κανειs χωρα λογο των υψηλοτερων οικονομικων ωφελειων….εμειs λοιπον σαν ελευθεροι πολιτεs απανταμε στην κυβερνηση με μια συμβουλη….την επομενη φορα στειλτε καποιον με περισσοτερο σθενοs και σταθεροτητα..η κ. Δαμανακη δεν το διαπραγματευτηκε οπωs επρεπε ….

  • Συμπληρωματικο σχολιο του προηγουμενου….ολοι οι πραγματικοι συνδικαλιστεs που υπηρξαν και αγωνιστηκαν για το κοινο καλο εχουν απολυθει ολοι…ο ιδιωτικοs τομεαs ειναι αρκετα πονεμενοs…

  • Καποτε σε μια εταιρεια ηθελα να ζητησω για εμενα και τους συναδελφους παραπανω πραγματα και γι’αυτο ηθελα να κανω κατι.
    Απο την αλλη σκεφτομουνα να παμε ετσι στο αφεντικο αλλα αυτη η κινηση δεν θα ειχε μονιμα αποτελεσματα ουτε θα ”σκεπαζε” τους εργαζομενους -ουτε επισημοτητα θα ειχε.
    Ετσι πηρα την πρωτοβουλια να κανω σωματειο με κινδυνο απολυσης.
    Χρειαζονταν διψηφιος αριθμος υπογραφων συναδελφων για να γινει.
    Απο εκεινη την στιγμη που πηρα την πρωτοβουλια εκανα κατα καποιο τροπο συνδικαλιστικο αγωνα. Οταν λενε υπερθεματιζουν τα ”σωματεια βασης” ή ενεργειες ”στο δρομο,στις σχολες σε χωρους δουλειας” , οι ενεργειες σε χωρους δουλειας και τα σωματεια βασης ειναι αυτος ο συνδικαλισμος.
    Ολος οι πολιτικοι χωροι ειναι υπερ αυτων των κινησεων(αριστερα και αναρχια) και τωρα εμφανιστηκε αυτο το κειμενο που το ακυρωνει.
    Η ”αντισταση στα αφεντικα” ειναι επισης αυτο.
    Εγω λοιπον στο παραδειγμα που προανεφερα θα πηγαινα στους συναδελφους(που μπορει να ητανε και δεξιοι,ποιος ξερει) και θα ελεγε ”κοιτατε να δειτε,πρεπει θαρρω να γινει αυτο”.Θα εβαζα ολη μου την τεχνη και θα σπαταλουσα χρονο,χρημα και ιδρωτα. Θα εκανα σωματειο και μετα θα προτεινα να κανουμε δρασεις με προφανη επικινδυνοτητα..
    Τετοιοι υπαρχουν πολλοι -και φυσικα πολλοι ειναι απολυμενοι δειγμα του οτι ειναι σωστοι.Ο στρατος και οι χουντες δεν εχουν συνδικαλισμο (τον πολεμανε οι τελευταιες) ,δηλαδη οργανωμενες ομαδες αντιστασης επειδη ακριβως ειναι χουντες.

    • Το συγκεκριμενο κειμενο γραφτηκε για να καταλαβουν καποιοι οτι ειναι εντελωs διαφορετικο να εισαι στο δημοσιο και να συνδικαλιζεσαι και εντελωs διαφορετικο στον ιδιωτικο τομεα.Πιστεψε με αν εκανα κινηση στον συγκεκριμενο εργασιακο χωρο θα ειχα φαει σουτ πριν καν μαζευτουν οι υπογραφεs.Ζητω συγνωμη αν καποιοs καταλαβε κατι αλλο απο αυτο που ενοουσα….

    • Επισηs ο προσωπικοs αγωναs απεναντι σε μειωσειs μισθων , σε παραλογεs απαιτησειs, στην υπερασπηση των μεταναστων συναδερφων κ.τ.λ. εχουν ωs αποτελεσμα ακομα και τα στελεχοι να βασιζονται σε σενα,διοτι αυτοι πανω στην αναγκη ,καναν συμβολαιο με τον διαολο.Δεν αυτοαποκαλουμαι c.q.v. Moυ το προσαψαν με τα χρονια και με τον αγωνα εναντι στο αδικο γιατι φιλε-φιλη οταν το αφεντικο ειναι πολυεθνικη πιαs το αυγο και κουρευτο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *