Η Αύρα κι Εγώ…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 08/11/2012
Free Project

Λοιπόν χθες, όπως γνωρίζουμε, χρησιμοποιήθηκε στο κέντρο για πρώτη φορά η Αύρα…
Αφού παρατήρησα ότι δεν ήθελαν να είναι τόσο επιθετική, καθώς θα ήταν δύσπεπτο κοινωνικά, αποφάσισα να την γνωρίσω λίγο καλύτερα (από πιο κοντά)…
Αρχικά η γνώμη μου είναι ότι δεν την χρησιμοποίησαν κανονικά επειδή ήταν η πρώτη της “παράσταση”. Από ‘κει και πέρα, η δουλειά της χθες ήταν να κρατάει βρεγμένο το δρόμο έτσι ώστε να γλιστράνε τα άτομα που συμμετείχαν στις συγκρούσεις, να κρατάει λίγο μακρυά τα άτομα αυτά απο αυτή και τα ΜΑΤ και να σβήνει μικρές εστίες φωτιάς στο οδόστρωμα.

παρατήρηση 1η:
έριξε 2 δακρυγόνα τα οποία έβγαζαν περισσότερο καπνό από τα κανονικά

παρατήρηση 2η:
μπορεί να ρίξει σίγουρα 100 μέτρα μακρυά χωρίς κάποια ιδιαίτερη πίεση (σε σχέση με την πίεση που φανταζόμουν)

παρατήρηση 3η:
ο οδηγός της αριστερής αύρας ήταν πολύ παιχνιδιάρης και “παίζαμε” για κανένα 4λεπτο

παρατήρηση 4η:
2 φορές τουλάχιστον η αύρα έβρεξε τα ΜΑΤ καταλάθος πράγμα που δημιούργησε τριβή μεταξύ τους

παρατήρηση 5η:
3 μπουκάλια (μολότοφ) που έπεσαν πάνω στο παρμπρίζ της αύρας έκαναν γκελ (!!!), πράγμα που σημαίνει ή ότι ήταν “άχρηστα” τα μπουκάλια  ή ότι  είναι κάπως ελαστικό το προστατευτικό μπροστά από το τζάμι

όσο για το παιχνίδι μου με την αύρα…
νομίζω ότι είναι πολύ πιο ευκίνητη απ’ όσο ήθελαν να δείξουν χθες…
Κινούμαι σχετικά γρήγορα αλλά νομίζω ότι αν ήθελε να με πετύχει και να μου σπάσει το κεφάλι μπορούσε, αλλά χθες έδειχνε κάπως “αργή” η αντίδραση του νεροπίστολου στις κινήσεις των  συγκρουσιακών στοιχείων της πορείας. Ελπίζω αλλά δε νομίζω να μείνει έτσι η χρήση της…

Υ.Γ: Ένας σύντροφος που “έπαιζε” κι αυτός με την αύρα έφαγε γλίστρα μετά από τρικλοποδιά του νερού και χτύπησε το πόδι του…

Σχόλια Ανάρτησης

    • απο που βγαζεις το συμπερασμα οτι δεν μπορουσε το σινιαλο να κατεβει στο κεντρο εκεινη την μερα?

  • για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πλέον!!
    αυτό που ήθελα να σας πω για την χολή
    είναι ενδεικτική ουσία για την πέψη
    ξέρεις όταν δυσκολεύεσαι να αφομοιώσεις κατι ελαφρώς περιπλοκότερο..
    μάσα καλύτερα
    εγώ στην θέση σου
    θα επέμενα,,,

    • Αυτό που θέλω να πω εγώ, είναι ότι η αμνησία είναι ενδεικτική κατάσταση βλάβης. Φέτος ξεχάσατε να θυμηθείτε τον Δεκέμβρη. Του χρόνου, δε πειράζει!

      • Θα συμφωνήσω,ανήκεστου βλάβης…πόσο μάλλον όταν η επιλεκτικότητά της θυμάται το Δεκέμβρη κάθε δεκέμβρη…κάποιοι έχουν επιλέξει να τον θυμούνται κάθε μέρα και να μην τον κλείσουν στο ημερολογιακό μουσείο της μιας επετείου…δυστυχώς για σένα ελαφάκι…

  • Εμπρος για νεα “πολυτεχνεια”?
    ο δεκεμβρης δεν θα γινει επετειος….
    απλη ανακοινωση προς το ελαφακι που το μυαλο του ειναι σε δακτυλιο…
    ο δεκεμρβης δεν ειναι η μια μερα καθε χρονου…
    ο δεκεμβρης αφησε μια σοβαρη παρακαταθηκη η οποια δεν μπορει να αναλωνεται σε μια πορεια ή συγκρουση “μνημης”…

    • αν δεν ξερεις τα περιεχομενα της δρασης μην προδικαζεις.
      η προβολη εγινε στα πλαισια μνημης της εξεγερσης του δεκεμβρη και τα περιεχομενα της, τις προβληματικες που μπορει να υπηρχαν.η μικροφωνικη στα ιδια περιπου πλαισια δηλαδη στη μνημη της εξεγερσης και οτι υπαρχουν ανθρωποι που συνεχιζουν να αγωνιζονται

  • 61208 πέραν της πλέον ξεπεσμένης δημαγωγίας,γιατί η “ανάλωση” είναι μια δικη σου νεοεισαχθείσα έννοια,το μόνο που πετυχαίνει είναι η αυτουπονόμευσή σου.Πριν μας κοτσάρεις την αφίσσα ως επιχείρημα,ας φρόντιζες πρώτα να την διαβάσεις και να κατανοήσεις τα περιεχόμενά της,ας φρόντιζες να ρίξεις μια ματιά στα κείμενα αυτού του site και τις διαρκής του αναφορές στο Δεκέμβρη…Τις παρακαταθήκες που διατρέχουν εγκάρσια τη φιλοσοφία του.Το μόνο καταδεικτικό του θυμικού σου είναι η ατέρμονη φτώχεια…θλίψη και μόνο…για σένα…εσύ μπορείς να κυνηγάς επετείους για να αναπνέεις…πολλοί άλλοι το κάνουν κάθε μέρα…εδώ και τώρα…

    • “δ.” sorry ,mporei na mh kserw na diavazw kala ta “periexomena”, mporei na mh kserw akrivws ti einai ta periexomena,alla egw mia afisa diavasa tote,afto poy elege me kalypte,gi’afto kai hrtha sth sygkentrwsh sas tote.
      alla an eseis ennoousate oti de goustarete epeteious,an kai apofasisate na diorganwsete mia sygkentrosi sto metro aigaleo anhmera ths 6hs dekemvri,anti na mh kanete tipota,tote mhpws 8a prepei na ta ekshgeite kalytera ti thelete na peite kai na kanete stis afises sas??giati alh8eia,kai twra pou th ksanadiavazo thn afisa,de katalavainw pouthena pou grafete oti oi sygkentrwseis th hmera ekeinh einai san mizerer epeteioi.
      oso gia afton pou moy leei oti thlivetai gia mena kai oti kunhgaw epeteious gia na zhsw, einai thlipsi re magka /magkissa (giati syntrofo de se leo otan mou epitithesai etsi snob),na me krineis kai na pisteveis oti egw kynhgaw epeteious,kai de kanw kati allo.
      de xreiazetai na pw pou kai pote exw katevei,de tha dwsw logo se kanenan gi afto,alla an katevainw se poreies gia th dolofonia tou alex,de shmeni oti de katevainw se kamia allh olo to xrono.
      kai stis poreies tha katevw me th parea mou,kai stis antifasistikes,kai stis apergies,kai opou xreiazete kai symfwnw.
      alla me to sinialo,de tha ksanakatevw sigoura,giati poly af’ypsilou re paidia.kai afto fainetai kai apo thn apantish sas.

      esena re “ρ.”,de se katalava katholou.mou to kaneis pio liano afto pou les “oti egine sta plaisia ths mnhmhs ths exegersis??”
      giati mazeftikame dhladh sa malakes,ena xrono prin sto metro tin idia wra pou ginontousan “epeteiakes” poreies se olh thn ellada?ti na kanoume?na mas peite oti diafwneite gia thn epeteio????

  • 1) de xreiazetai na pw pou kai pote exw katevei,de tha dwsw logo se kanenan gi afto

    Δεν χρειάζεται, σου φαίνεται φυσιολογικό να πρέπει να δώσουμε εμείς για το ότι φέτος δεν επιλέξαμε/καταφέραμε να κάνουμε κάτι για τον δεκέμβρη; Και αυτό ακριβώς ζήτησαν με υφάκι ο ελαφάκι σε δακτύλιο, και αντίστοιχα ο aporias για μια κεντρική πορεία.

    2) Φέτος ξεχάσατε να θυμηθείτε τον Δεκέμβρη. Του χρόνου, δε πειράζει!

    Η φράση από μόνη της αποδεικνύει την διαφορετική προσέγγιση του θέματος. Δεν εξετάζει ο σχολιαστής το αν ο λόγος και οι πράξεις ολόκληρης της χρονιάς εμπεριέχουν το πνεύμα, την φιλοσοφία αλλά και ξεκάθαρες αναφορές στην εξέγερση του 08. και αυτό όχι από παράβλεψη αλλά από θέση. Το “φέτος” μεταφράζεται στην +/- μια εβδομάδα της 6 Δεκεμβρίου. Αυτό αποτελεί την ουσία της επιλεκτικότητας και της επετείου, ασχέτως τι περιεχόμενα δίνουν σε αυτή την επέτειο.

    3) giati tote analwthikate opws lete twra se epeteiakes provoles kai se sygentrosi mnimhs sto metro ,animera ths dolofonias tou alexi?

    Επειδή υπάρχει λάθος αντιστοιχία ανάμεσα στον τρόπο που χρησιμοποιεί το φάντασμα την λέξη ανάλωση και με τον τρόπο που το κάνεις εσύ, δημιουργείται ένα νοηματικό μπουρδούκλωμα. Όταν η αναφορά, ο λόγος και η πράξη κάποιου σχετιζόμενη με την εξέγερση του δεκέμβρη και την φιλοσοφία της είναι μια πορεία στις 6 δεκέμβρη και μπάχαλα εκείνες τις μέρες, αυτό είναι ανάλωση. Δεν σημαίνει όμως ότι, ασχέτως ποιο ήταν το ποιόν της παρέμβασης όλης της χρονιάς, αν κάνεις κάτι ημερολογιακά κοντά είναι ανάλωση.

    Η προβολή επικεντρώνεται στο θέμα της θεαματικής αφομοίωσης της εξέγερσης (ακόμα και ο μαζωνάκης αγαπάει αναρχικά). Θεωρώ πως υπάρχει πλήρη σύμπνοια αυτής της εκδήλωσης με έναν προβληματισμό και μια κριτική στάση απέναντι σε μια κίνηση να γίνει επέτειος ο Δεκέμβριος, στα χνάρια μιας πλέον θλιβερής 17 Νοέμβρη.

    Η συγκέντρωση στο μετρό πραγματοποιήθηκε για να υπάρχει στο Αιγάλεω μια εστία που προωθεί τον λόγο και τα νοήματα της εξέγερσης, για να προστεθεί μια παράμετρος στην περιοχή πέρα από την μαθητική πορεία, για να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο μετρό χωρίς να γίνονται ψακτικές.

    4) giati syntrofo de se leo otan mou epitithesai etsi snob

    Μήπως να αναλογιστείς ότι το πρώτο σου σχόλιο στην κουβέντα ξεκινάει με το πως έχουμε πάθει αμνησία και καταλήγει στο να μας ζητάει, έστω και ρητορικά, τον λόγο;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *