Επιχείρηση με ΟΠΚΕ ΔΙΑΣ νωρίς το πρωί στην Α’ Φοιτητική Εστία Παν/μιου Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 30/12/2020
Κινηματικά Νέα

Επιχείρηση με ΟΠΚΕ ΔΙΑΣ νωρίς το πρωί στην Α’ Φοιτητική Εστία Παν/μιου Αθηνών.

Η ακόλουθη ενημέρωση λόγω ελλειπων στοιχείων θα ανασυνταχθει εντός της ημέρας.

Σήμερα 30/12/20 από τις 7 το πρωί εισέβαλλε ομάδα ΟΠΚΕ ΔΙΑΣ ΔΡΑΣΗ ΜΑΤ ΥΜΕΤ ΕΚΑΜ Δίωξη ασφαλίτες κλπ στη ΦΕΠΑ με πρόσχημα την δίωξη ναρκωτικών για δύο δωμάτια.Εντός αυτού του πλαισίου οι μπάτσοι δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε σύλληψη (ίσως και προσαγωγή) 4 ατόμων (μπορεί και παραπάνω) που έμεναν σε αποθήκες και τα οποία είχε νομιμοποιήσει στο παρελθόν ο σύλλογος ως κατάληψη αστέγων. Έτσι, κυριολεκτικά στον ύπνο τους, σπάσανε τις πόρτες τους ενώ δεν γνωρίζουμε αν δόθηκε το δικαίωμα για τηλέφωνο σε δικηγόρο από την μεριά των παιδιών. Αυτά τα παιδιά διώχθηκαν βιαίως και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη ΓΑΔΑ.

Παράλληλα, προκάλεσαν πολλές φθορές στο κτήριο, σπάζοντας πόρτες δωματίων και εισβάλλοντας μέσα χωρίς παρουσία εισαγγελέα, ενώ εισέβαλλαν και στον χώρο των πολιτιστικών ομάδων της εστίας (Π.Ο.Φ.Ε.Π.Α.) δημιουργώντας φθορές, σπάζοντας τζαμαρίες και κατασχοντας υλικά των ομάδων (λάπτοπ, σκληρούς δίσκους κλπ.)!

σίγουροι ότι η Πρυτανεία έχει βάλει το χεράκι της καθώς έχει αποδείξει την ανικανότητα της όλο αυτό το διάστημα για την ικανοποίηση των βασικών μας παροχών ώστε ο δρόμος της ωμής καταστολής να είναι η μόνο απάντηση στα προβλήματα που μας δημιουργεί η ίδια.Η επιχείρηση της ΕΛ. ΑΣ με αφορμή την δίωξη ναρκωτικών αποτελεί στοχοποίηση του αγώνα των εστιών που δίνεται τον τελευταίο χρόνο, καθώς η ΕΛ.ΑΣ ήξερε ακριβώς που να χτυπήσει εντός της εστίας , ήξερε που είναι ο χώρος των πολιτιστικών ομάδων , το κάθε δωμάτιο και τα δωμάτια κατάληψης, πληροφορίες δηλ. που μόνο η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ που μέσω της διεύθυνσης της εστίας θα έδινε.

Η αφορμή που βρήκε η Πρυτανεία, μέσω της δίωξης εμπόρων ναρκωτικών μέσα στην εστία, για την καταστολή του αγώνα του Συλλόγου, μόνο αστεία μπορεί να φανεί σε όλους τους οικοτρόφους και μόνο οργή μπορεί να μας δημιουργήσει. Και αυτό γιατί, τόσα χρόνια που η μαφία έχει κατακλύσει τον γύρω χώρο των εστιών και η οποία έχει πρόσβαση από την κεντρική Πύλη του Πανεπιστημίου σε ώρες που δεν έχουμε ούτε εμείς, η Πρυτανεία και η αστυνομία δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, σε περιπτώσεις που προσπαθούσαν να μπουν στο εσωτερικό της εστίας, μόνος του ο Σύλλογος μέσα από την αγωνιστική και συλλογική του δράση μπόρεσε να τους διώξει.Θεωρούμε ότι η Πρυτανεία προχωράει σε στοχοποίηση που φαντάζει παιχνίδι μυστηρίου, δημιουργεί η ίδια τις συνθήκες να ανθίσει η μαφία στους χώρους του Πανεπιστημίου, μέσω της μηδαμινής φωταγώγησης, δημόσιας φύλαξης και της απονέκρωσης-μη κοινωνικοποίησης της Πανεπιστημιούπολης από κόσμο της γειτονιάς. Τώρα είμαστε σίγουροι/ες ότι θα χρησιμοποιήσουν τα «ευρήματα» της Αστυνομίας για να “τσουβαλιάσουν” όλους τους οικοτρόφους, να στοχοποιήσουν το άσυλο και να επιβάλλουν την παρουσία της Αστυνομίας μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Πολιτιστικές Ομάδες ΦΕΠΑ

[31.12] Επιπλέον ενημέρωση από την συγκέντρωση μικροφωνική που πραγματοποιήθηκε στις ΦΕΠΑ (Ζωγράφου) με αφορμή την εισβολή των μπάτσων σήμερα το πρωί στις φοιτητικές εστίες Οι χωροι ανακαταληφθηκαν, πολλες απο τις ζημιες διορθώθηκαν και θα υπαρχει περιφρουρηση

#ΦΕΠΑ #antireport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *