Προπύλαια 6μμ!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 12/05/2011
Κινηματικά Νέα

Aν κάποιος προσπαθήσει να αποσημειολογήσει -με ψυχραιμία- τη ροή της βίας των ημερών μας θα κατανοήσει εμφανώς ποιά είναι τα σχέδια των κυρίαρχων. Η αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού καπιταλισμού έχει οδηγήσει σε ωμές δολοφονίες στο κέντρο της πρωτεύουσας τις τελευταίες ημέρες. Το κράτος διαμορφώνει ένα καθεστώς επιλεκτικής αδιαφορίας στέλνοντας το σήμα σε κάθε είδους εγκληματική συμμορία ότι μπορεί να ξεδιπλώσει τις «αρετές» της ανενόχλητη. Έτσι, οπλίζονται οι ποταποί. Και φτάνουμε σε μια δολοφονία, προχτές, 44χρονου έλληνα στο κέντρο της Αθήνας και -ως «απάντηση»- σε μια άλλη σήμερα τα χαράματα, ενός νεαρού πακιστανού, στα κάτω πατήσια. Η βία μπορεί να διαχέεται στους δρόμους τροφοδοτώντας έναν γενικευμένο φόβο, το αίμα πρέπει να τρέχει στο βωμό του κοινωνικού κανιβαλισμού. Το πρόσημο της επιθετικότητας πρέπει να δείχνει -ή να απειλεί με – έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων με την κυρίαρχη τάξη πραγμάτων να μένει, απρόσιτη και περίφρακτη, στο απυρόβλητό της.

Η βία που ασκήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής στην χτεσινή διαδήλωση, με τους 3 βαριά χτυπημένους και τους εκατοντάδες τραυματίες διαδηλωτές, εστιασμένη στις ακηδεμόνευτες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις στέλνει το μήνυμα μιας Εξουσίας που υπερασπίζεται με εκκωφαντικό και κυνικό τρόπο αυτό το απυρόβλητο. Η χτυπημένη διαδήλωση οδηγούταν από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης προς την Ομόνοια, την Πατησίων, το Μεταξουργείο, τις φτωχογειτονιές του κέντρου, της δυτικής αθήνας… Οδηγούταν από τις ένοπλες συμμορίες του κράτους εκεί που πρέπει να χωνευτεί από τον διάχυτο φόβο και την κανιβαλιστική εγκληματικότητα. Μακριά από τα προπύργια της Εξουσίας.

Η βία των ημερών έχει τα προστάγματά της. Μένει να αντιστρέψουμε τα πρόσημά της, να ακυρώσουμε τα περιεχόμενά της και να επιτεθούμε στα εξουσιαστικά προπύργια.

Καλούμε στην σημερινή πορεία 6μμ στα Προπύλαια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *