Επιστολή εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για τη νέα τους λεηλασία

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 05/12/2011
Κινηματικά Νέα

«Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε από τους φίλους μας Άραβες του Βενιζέλου προς το σωματείο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ότι από 1/1/2012 στους 1000 εργαζόμενους ότι θα γίνει περικοπή μισθών 60% για 3 μήνες και μετά βλέπουμε (λέγεται εκ περιτροπής εργασία).

Θα δουλεύουμε 2 ημέρες την εβδομάδα με τις αντίστοιχες αποδοχές (αντιστοιχεί στο 40% περίπου του μισθού). Το τραγικό είναι ότι αυτές οι ενέργειες είναι 100% νόμιμες βάση της νέας νομοθεσίας που πολλοί δεν πήραν ή δεν ήθελαν να πάρουν χαμπάρι το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Για αυτούς, εμείς που παλεύαμε στις πλατείες είμαστε αναρχοκουμουνια και κουκουλοφόροι. Τώρα όλα αυτά τα νέα μέτρα θα μπουν σιγά σιγά σε κάθε Ελληνικό σπίτι.  Μαζί με τους 1.000 εργαζόμενους υπολογίστε και 2-3 άτομα μέσο ορό που έχει η κάθε οικογένεια, υπολογίστε τις βιοτεχνίες, καταστήματα εφοδίων και τους εργάτες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά – Περάματος για να καταλάβετε για τι μεγέθους βόμβα πρόκειται.

Οι υποτιθέμενοι Άραβες επενδυτές του Βενιζέλου που δεν είναι από το Abu Dhabi αλλά από τον Λίβανο χωρίς να ρίξουν ούτε 1 ευρώ απαιτούν νέα έργα με εκβιασμούς από το κράτος αλλιώς σε 3 μήνες TI; (μάλλον όλοι έξω κλείνοντας το μεγαλύτερο ναυπηγείο της ανατολικής Μεσογείου και στέλνοντας τα πλοία για επισκευές σε Τουρκιά και Ρουμανία).

Φυσικά μην ξεχνάτε οτι το 25% του ναυπηγείου είναι σε Γερμανικά χεριά. Οι ίδιοι που μας τιμωρούν για την σπατάλη του δημοσίου χρήματος τώρα απαιτούναπό το κράτος νέα κρατικοδίαιτα προγράμματα του πολεμικού ναυτικού, χωρίς τόσα χρόνια να φέρουν στο ναυπηγείο μια δική τους ιδιωτική δουλειά δεν έφεραν ούτε 1 ευρώ.

Το γεγονός έχει ήδη καταγγελθεί από την ΓΣΣΕ.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *