Εξοπλισμένο μεσοπρόθεσμο 2012-15

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 25/11/2011
Κινηματικά Νέα

Παρατηρώντας τον πίνακα για το επικυρωμένο μεσοπρόθεσμο που αφορά την τετραετία 2012-2015 είναι πασιφανές ότι θα παρθούν πολλά επιπλέον νέα μέτρα παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις. Γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι το «πείραμα Ελλάδα» για την παγκόσμια κυριαρχία δεν αφορά απλά την συσσώρευση κεφαλαίων μια και υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες επισφαλείς οικονομίες αυτή την εποχή στην ευρωζώνη που κινούν το ενδιαφέρον της καπιταλιστικής μεγαμηχανής. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι ο εξανδραποδισμός του πληθυσμού, η προλεταριοποίηση των μεσαίων στρωμάτων και ο κοινωνικός αποκλεισμός των προλετάριων σε μια μετατόπιση του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού προς ένα εύχρηστο μοντέλο αυστηρής εκπειθάρχισης εν μέσω συνθηκών διαρκούς οικονομικής λεηλασίας.

Εκείνο το μέγεθος όμως που προεξοφλεί αδιάψευστα αυτή την κατεύθυνση είναι η αύξηση των κονδυλίων για τους εξοπλισμούς. Πρόκειται για τα μόνα κονδύλια που από καταβολής τους εξαιρούνται από τον κοινοβουλετικό έλεγχο και που σηματοδοτούν δύο ενδεχόμενα:

– Είτε την πιθανή έξοδο από το ευρώ και την διάλυση της διακρατικής ευρωπαϊκής συνοχής, οπότε θα έχουμε ξανά την παλιά καλή συνταγή διαταξικής συνεκτικότητας με την επιστροφή στα έθνη-κράτη και τα συνεπαγόμενα κατασκευασμένα σενάρια πολεμικών συρράξεων.

– Είτε την ενίσχυση του στρατού, όχι με τα όπλα στραμμένα βέβαια έξω από τα σύνορα, αλλά ενάντια στον «εσωτερικό εχθρό» όπως αυτός θα επανοηματοδοτηθεί στη βάση των φυσικών φορέων της πολιτικής και κοινωνικής ανυπακοής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *