Ενημέρωση για την σύλληψη του συντρόφου Β.Μ. από την διαδήλωση στο Δρομοκαΐτειο (αναβάθμιση κατηγοριών & εκδικητική κράτηση)

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 12/04/2021
Κινηματικά Νέα

[ο Β.Μ. πήρε αναβολή, αφέθηκε ελεύθερος και η υπόθεσή του εκδικάζεται την Πέμπτη 15/4]

Νέα ενημέρωση για την σύλληψη του συντρόφου Β.Μ. από την διαδήλωση στο Δρομοκαΐτειο – αναβάθμιση κατηγοριών & εκδικητική κράτηση.

Ο σύντροφος Β.Μ. που συνελήφθη χθες 10/4 μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δρομοκαΐτειο που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία» πέρασε σήμερα το πρωί Εισαγγελέα. Εκδικητικά αποφασίστηκε η αναβάθμιση των κατηγοριών και εν τέλει η κράτησή του ως αύριο Δευτέρα που παραπέμπεται σε αυτόφωρο. Στις υπάρχουσες κατηγορίες της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, βίας κατά υπαλλήλων, απλής σωματικής βλάβης και εξύβρισης προστέθηκαν αυτές της παραβίασης μέτρων covid και της απείθειας.

Ανανεώνουμε το κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για αύριο, ΔΕΥΤΕΡΑ 12/4 στις 11.30πμ. στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές – Άμεση απόσυρση των κατηγοριών

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Αλληλέγγυες – Αλληλέγγυοι

Ακολουθεί η πρώτη σύντομη ενημέρωση που αναρτήθηκε χθες:

Το Σάββατο 10/4 στις 12.00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δρομοκαΐτειο από την «Πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία». Η συγκέντρωση στρεφόταν ενάντια στις χρόνιες πρακτικές της βίας, της καθήλωσης, της χημικής καταστολής και του εγκλεισμού, που σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή αριθμό προσωπικού, τις υποβαθμισμένες συνθήκες υγιεινής και το ασφυκτικό κλείσιμο των κλινικών έχουν δημιουργήσει μια απάνθρωπη συνθήκη για τους ανθρώπους που νοσηλεύονται, ιδιαίτερα εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων της covid-19, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων. Ακολούθησε πορεία στη γειτονιά του Χαϊδαρίου, που κατέληξε στο Δημαρχείο της περιοχής. Μετά το τέλος της διαδήλωσης, και ενώ αποχωρούσε και βρίσκονταν σε παρακείμενο δρόμο, αστυνομικοί επιτέθηκαν σε διαδηλωτή και τον χτύπησαν. Αμέσως μετά τον προσήγαγαν στον τοπικό αστυνομικό τμήμα. Το απόγευμα η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη και του αποδόθηκαν οι κατηγορίες της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση. https://athens.indymedia.org/post/1611910/

Πανό που ανέβηκε σήμερα στην πρόσοψη του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου “ζιζάνια” από πρωτοβουλία συντροφισσών-ων. Αλληλεγγύη στον Β.Μ που συνελήφθη τις 10/4 μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δρομοκαΐτειο της “Πρωτοβουλίας για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία”. Όλ@ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο 11.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Άμεση απόσυρση των κατηγοριών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *