Ενημέρωση από την παρέμβαση της κατάληψης Αγρός στα γραφεία του Φορέα διαχείρισης του πάρκου τρίτση την Πέμπτη 29/3

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 02/04/2018
Κινηματικά ΝέαΥλικό άλλων ομάδων

Την περασμένη Πέμπτη 29/3 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση – μπλοκάρισμα της συνεδρίασης του Φορέα διαχείρισης του πάρκου τρίτση μετά από κάλεσμα με αφίσα από την κατάληψη Αγρός, η οποία στηρίχτηκε και από αλληλέγγυες/ους από αντιεξουσιαστικές και αναρχικές συλλογικότητες των γύρω περιοχών. Σε παρέμβαση καλούσαν και αριστερά σχήματα με δική τους αφίσα, πανό και κείμενο.  Σκοπός ήταν να ακυρωθούν τα σχέδια  για την 15ετή δωρεάν παραχώρηση στο δήμο Ιλίου 45 στρεμμάτων του πάρκου (2 γήπεδα και ο χώρος γύρω από αυτά), που προορίζονται για αποκλειστική χρήση από τα αθλητικά σωματεία του, αλλά και για δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Στη διάρκεια της παρέμβασης, ο χώρος συνεδριάσεων του φορέα αποκλείστηκε από 50 περίπου άτομα για πάνω από 2 ώρες με πανό, ενώ μοιραζόταν και το κείμενο της κατάληψης ενάντια στον τεμαχισμό και την εμπορευματοποίηση του πάρκου. Εντέλει, η συνεδρίασή τους ματαιώθηκε.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας εκεί, δηλώθηκε η σαφής εναντίωσή μας στη θεσμική διαχείριση του πάρκου που το θέλει περιφραγμένο, ελεγχόμενο, με security, καταστήματα εστίασης, μκο, τεμαχισμένο σε συγκεκριμένες ζώνες χρήσης. Σχέδια τα οποία είναι κομμάτι των κεντρικών πολιτικών από την πλευρά του κράτους -και υπό την  αριστερή πολιτική διαχείριση- σχετικά με τους δημόσιους χώρους, όπως και συνέχεια των αναπτυξιακών πολιτικών των προηγούμενων φορέων, οι οποίοι διχοτόμησαν το πάρκο και δημιούργησαν τα πολυκαταστήματα Jumbo, Carrefour, Odeon κ.α. στην νοτιοανατολική πλευρά του.

Τα μέλη του Φορέα διαχείρισης του πάρκου προέβαλαν τις «καλές» τους προθέσεις, επιχειρώντας να αποστασιοποιηθούν από τους προηγούμενους φορείς (παρόλο που μέλη του σημερινού ήταν μέλη και του προηγούμενου φορέα), προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αφομοιώσουν την κίνησή  μας, επιμένοντας σε κάποιους υποτιθέμενους κοινούς(!) μας στόχους για την ευημερία του πάρκου.

Απέναντι σε όλα αυτά, δόθηκε ένα ακόμη μήνυμα ότι στα σχέδιά τους για τον τεμαχισμό, την περίφραξη και την εμπορευματοποίηση του πάρκου, θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Δίνουμε ραντεβού στην επόμενη καλεσμένη συνεδρίαση του Φορέα διαχείρισης.

Να ματαιώσουμε στην πράξη όλα τα σχέδια τεμαχισμού και εμπορευματοποίησης του πάρκου.

Φορείς, δήμοι, επιχειρηματίες, το πάρκο δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη

Κατάληψη Αγρός

 

αφίσα που είχε κολληθεί τις προηγούμενες μέρες στο πάρκο Τρίτση και στις γύρω περιοχές:

 

αναδημοσίευση από το blog της κατάληψης Αγρός

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *