Ενημέρωση από Πορεία Στην Ελευσίνα

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 11/01/2021
Κινηματικά Νέα

Ενημέρωση από Πορεία Ενάντια στο Αυστηρό Lockdown Στην Ελευσίνα.

Το μεσημέρι της Κυριακής 10 Ιανουαρίου πάνω από 60 σύντροφοι και συντρόφισσες πορευτήκαμε στους δρόμους της Ελευσίνας διαδηλώνοντας ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας. H πορεία είχε έντονο παλμό και πολύ θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Καθ΄ όλη την διάρκεια της πορείας ακούγονταν συνθήματα ενάντια στην αστυνομοκρατία, τον εγκλεισμό, και υπέρ των μεταναστών, των Ρομά, καθώς και για το σύστημα υγείας που έχει αφεθεί στην τύχη του από τους κυβερνώντες.

Πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια με συνθήματα όπως «Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά θα βγαίνουμε από το σπίτι μας μόνο για δουλειά» « Lockdown Ταξικό Χωρίς Γιατρούς αλλά με μπάτσους και στρατούς» καθώς και αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες καταληψίες της Πρυτανείας και του Πολυτεχνείου. Το κεντρικό πανό της διαδήλωσης έγραφε « Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά θα βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για δουλειά».

Όλοι οι συμμετέχοντες τηρούσαν τα μέτρα αυτοπροστασίας φορώντας μάσκες, γάντια και κρατώντας αποστάσεις. Έγινε ξεκάθαρο σε όσους ήρθαν επαφή με το σώμα της πορείας ότι οι συμμετέχοντες δεν έχουν ουδεμία σχέση με αρνητές του ιού, συνομωσιολόγους και ψεκασμένους. Αντιθέτως βγήκαμε στον δρόμο με σκοπό να αναδείξουμε πως η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με Ματ, Δέλτα, πρόστιμα και τραμπουκισμούς, αλλά με μαζικά τεστ, ενίσχυση του συστήματος υγείας, περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς και μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις βιομηχανίες και τα εργοστάσια. Βγήκαμε στον δρόμο για να δείξουμε πως οι απειλές του Χρυσοχοΐδη, των κυβερνώντων και των μπάτσων γενικότερα δεν μας τρομοκρατούν αντιθέτως μας εξαγριώνουν.

Το αρχικό μούδιασμα και ο φόβος που επικράτησε σε όλους και όλες μας στην αρχή της πανδημίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη να προστατευτούμε από τον ιό, αλλά αντίστοιχα θα προστατέψουμε τις κοινότητές μας από μπάτσους και φασίστες. Καλούμε όλους και όλες όσους μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με εμάς, να οργανωθούμε και να βάλουμε ένα στοπ στον κρατικό ολοκληρωτισμό και την εξαθλίωση των ζωών μας. Να οργανωθούμε και να στείλουμε πίσω στις τρύπες τους όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πανδημία για να βλάψουν τους πρόσφυγες τους μετανάστες και τους Ρομά. Να διώξουμε από τις γειτονιές μας τους ματάδες και τους δελτάδες που βρίσκονται εδώ με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ιού. Να απαιτήσουμε να ενισχυθούν ουσιαστικά οι τοπικές δομές υγείας και η Δυτική Αττική να πάψει να είναι μια χωματερή ανθρώπων. Αν οι καταπιεσμένοι στην Δυτική Αττική ενωθούμε ούτε ο στρατός των μπάτσων αλλά ούτε ο πραγματικός στρατός μπορεί να μας σταματήσει. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη των νέων στην Γκορυτσά να κάψουν τους μπάτσους που αλωνίζουν στις γειτονιές τους, αλλά όσο αφήνουν εθνικιστές, φασίστες και ρατσιστές να καπελώνουν τον αγώνα τους ΔΕΝ θα είμαστε μαζί τους.

Αν οι καταπιεσμένοι των περιοχών μας ενωθούν απέναντι στο κράτος, την φτώχεια, την καταστολή, μακριά από ρατσιστικές μαλακίες, μακριά από πολιτικάντηδες και δημάρχους τότε θα μπορούμε να μιλάμε για πραγματικό κίνημα.

Ευχαριστούμε όσους συντρόφους και συντρόφισσες ήρθαν από άλλες περιοχές για να ενισχύσουν την διαδήλωσή μας. Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν θα οξυνθούν και θα μαζικοποιηθούν.

Αναρχικοί/ες, σύντροφοι,συντρόφισσες, και ατομικότητες από την Ελευσίνα.

Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ’ αγέρι της νυχτιάς και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς.

Αναρχικοί/ες Από τις Γειτονιές της Ελευσίνας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *