Ελάτε προς τα εδώ κυρίες μου! Λίγο οι εργαζόμενοι πιο πίσω! Απλωθείτε λίγο!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 03/03/2013
VideosΚινηματικά Νέα

Η είδηση:

“Συγκέντρωση υπέρ της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική πραγματοποίησαν το Σάββατο οι εργαζόμενοι της εταιρείας και κάτοικοι στη διασταύρωση της Μ. Παναγιάς.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άτομα από τα γύρω χωριά, που υποστηρίζουν ότι χωρίς τη συγκεκριμένη επένδυση, η περιοχή θα βυθιστεί στην ανεργία.

“Θα βυθίσουμε την περιοχή στην ανέχεια, στη φτώχεια και στην ανεργία, ή θα πάει μπροστά; Θεματοφύλακες του περιβάλλοντος αυτής της περιοχής είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Στηρίζουμε την επένδυση” δήλωσε, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε μεταξύ άλλων και ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει την υλοποίηση της επένδυσης, ενώ χαιρετιστήριες επιστολές που διαβάστηκαν στη συγκέντρωση, απέστειλαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, Μ. Βορίδης και του ΠΑΣΟΚ, Ε. Χριστοφιλοπούλου.”

Επρόκειτο, βεβαίως, για μια σκηνοθετημένη παράσταση με χορηγό την εταιρία Eldorado (προσέφερε αφιλοκερδώς 7 πούλμαν για τη μεταφορά κομπάρσων, εξέδρα, ηχητικά μηχανήματα και φωτισμό) και πρωταγωνιστές γνωστές μούρες του ντόπιου καθεστωτικού συνδικαλισμού αλλά και του πιο συντηρητικού εσμού του ελληνικού κοινοβουλίου. Και για να μην υπάρχει αμφιβολία θα παραθέσουμε βίντεο με την προετοιμασία της στημένης παράστασης, όπου αποτυπώνεται η αγωνία του “σκηνοθέτη” για την ακριβή θέση των κομπάρσων, την κάλυψη των κενών στην -προς τηλεθέαση- εικόνα της “συγκέντρωσης διαμαρτυρίας” και την σαφήνεια των λίγων και συγκεκριμένων συνθημάτων που θα επιτραπούν προς φωνασκίαν… Τώρα μπορείτε να είστε σίγουροι για τον “αυθορμητισμό” και την “αυθεντικότητα” της συγκέντρωσης υπέρ των μνεταλλείων στη Χαλκιδική.

Σχόλια Ανάρτησης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *