Δυο λόγια για την υπόθεση του Π. Αβδίκου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 09/12/2011
Κινηματικά Νέα

Ο Παναγιώτης Αβδίκος, βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 18.04.2011 στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο ίδιος σε γράμμα του αρνείται κάθε κατηγορία, μιλώντας για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του τόσο από ανθρώπους κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών όσο και από τους μπάτσους που τον συνέλαβαν.

Εδώ και μερικούς μήνες ο Παναγιώτης βρίσκεται σε απεργία πείνας, ενώ από τις 05/12 ξεκίνησε και απεργία δίψας, διεκδικώντας την αποφυλάκισή του προκειμένου να μπορέσει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία για την αθωότητά του. Η τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του κάνει λόγο για πολύ χαμηλά επίπεδα σακχάρου (35), χαμηλή πίεση (8-5), τυμπανισμό σε πόδια και κοιλιακή χώρα λόγω κατακράτησης υγρών, αδυναμία ομιλίας, ανήκεστες βλάβες σε ζωτικά όργανα (καρδιακός μυς, πάγκρεας) και μεγάλη πιθανότητα να πέσει σε κώμα ανά πάσα στιγμή.

Πέρα από το πασιφανές, ότι οι ελληνικές φυλακές είναι γεμάτες από εξαρτημένους, βαποράκια, πρεζάκια τη στιγμή που οι «μεγάλοι» των κυκλωμάτων ζουν σε βίλλες, ανοίγουν μαγαζιά διασκέδασης (με την πλήρη νομική κάλυψη του κράτους) και διαχέουν ανενόχλητοι τη ναρκοκουλτούρα σε κάθε γωνιά της γης… πέρα από το γεγονός ότι ανέκαθεν η κεντρική εξουσία υπήρξε όχι μόνο αρωγός αλλά και συμμέτοχη στη παραγωγή και τη διακίνηση της πρέζας… πέρα από το ότι η ίδια η φτήνια σε επίπεδο αξιών αυτής της κοινωνίας παράγει και αναπαράγει τις κάθε είδους εξαρτήσεις… πέραν όλων των προφανών, ο Π. Αβδίκος δίνει αυτή τη στιγμή τον δικό του αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια ενάντια σε έναν κόσμο που προσφέρει απλόχερα εξαρτήσεις και καταστολή, ενάντια στις (εξ)ουσίες του θανάτου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *