Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου. Σαν να λέμε “Πατινάζ”…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 23/08/2013
Κινηματικά Νέα

112abcd

Την τρίτη 20 Αυγούστου ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου. Αρχικά τοποθετήθηκαν σιδεριές και περιφράξεις σε διάφορα σημεία του πάρκου και στην συνέχεια εμφανίστηκαν οι πρώτοι εκσκαφείς και μπουλντόζες όπου προχώρησαν στο ξήλωμα δρόμων και στο ξερίζωμα θάμνων.

Η πρώτη αντίδραση ήταν κόσμος να προχωρήσει στην αποπερίφραξη του χώρου από τις σιδεριές, τα πλέγματα, τα λουκέτα κτλ.

Χθες το πρωί (22/08) και ώρα 11 πμ πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση κατοίκων της πόλης που αντιτίθενται στην ανάπλαση του πάρκου. Η συνέλευση καλέστηκε διαδικτυακά από πρωτοβουλία ατόμων.

Το απόγευμα, μετά από απόφαση της συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε μικροφωνική αντιπληροφόρησης ενάντια στην λεηλασία του πάρκου όπου καλούσε στην  επόμενη ανοιχτή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αύριο (23/08) ώρα 7:00μμ στο χώρο του Πάρκου. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν γύρω στα 80 άτομα ενώ υπήρχε πανό που έγραφε «Κάτω τα ξερά σας από το Πάρκο».

* αναδημοσίευση από athens.indymedia

Σχόλια Ανάρτησης

  • Οι εργασίες ανάπλασης συνεχίστηκαν στο φυτώριο όπου στη μελέτη του δήμου παρουσιάζεται πως δεν υπάρχουν δένδρα παρά μόνο μόνο φυτωριακό υλικό. Σε αυτοψία καθηγητή του Α.Π.Θ. στον ίδιο χώρο καταμετρήθηκαν 92 δένδρα.

    Παρακουλουθήσαμε λοιπόν σήμερα μια παράσταση όπου εργολάβος, δημοτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι του δασαρχείου υπό την προστασία της αστυνομίας ξεριξώναν δένδρα ύψους από 1,5μ εως 10μ, τα οποία βαφτίστηκαν φυτάρια, και τα μετεφεραν για μεταφύτευση σε πλατεία της Μεγάλης Χώρας (μιας γειτονιάς στα όρια του δήμου Αγρινίου). Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι τα δένδρα αυτά θα ξεραθούν τις επόμενες ημέρες γιατί πολύ απλά δεν ήταν φυτωριακό υλικό αλλά μόνιμα εγκατεστημένα δένδρα στη γη του πάρκου.

    Ήδη ο δημαρχος αθέτησε το λόγο του ότι θα κοπούν μόνο 64 δένδρα από όλο το πάρκο.

    Από σήμερα μετραμε 92 λιγότερα δένδρα από τα 1771 του συνόλου του πάρκου,κι έχουμε πολύ δρόμο μεχρί τα 768 που η μελέτη προβλέπει ότι θα μείνουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *