Για τους 300 στους δρόμους του Αιγάλεω

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 26/02/2011
Κινηματικά ΝέαΤοπικά Νέα

Θεωρώντας ότι η πορεία της απεργίας αυτής έχει ήδη παράξει πολλές αιχμές, τέτοιες που μας έχουν περιορίσει συνεχώς σε παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας, αποφασίσαμε να διαχύσουμε τον λόγο των ίδιων των μεταναστών γύρω από την υπόθεσή τους στην γειτονιά μας. Και μάλιστα έχουμε αργήσει πολύ να το κάνουμε τόσο για τον αγώνα αυτόν  καθεαυτόν όσο και για τη δική μας διακριτή άποψη στην περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετούμε τον σκληρό, ακηδεμόνευτο και δυνατό αυτό αγώνα στη συνέχεια των πολύχρονων δράσεών μας γύρω από την διαρκώς ανοιχτή κοινωνικά υπόθεση των μεταναστών. Γινόμαστε ο ένας μέρος του αγώνα του  άλλου.

Έτσι, παρά το τσουχτερό κρύο βρεθήκαμε σήμερα το πρωί στην αχανή πλατεία Εσταυρωμένου παρεμβαίνοντας στο κέντρο του Αιγάλεω σχετικά με την αλληλεγγύη στους  300 μετανάστες απεργούς πείνας. Με το που αρχίσαμε να στήνουμε την μικροφωνική εγκατάσταση, η κάμερα που βρίσκεται στην διασταύρωση επί της  Ιεράς Οδού και Δημαρχείου και υποτίθεται ότι εποπτεύει την οδική κυκλοφορία, στράφηκε προς το μέρος μας -όπως φαίνεται στην πρώτη φωτό- ξεδιπλώνοντας τους ουσιαστικούς λόγους τής παρουσίας της στο δρόμο… Η κάμερα γυρίζει την πλάτη της στον δρόμο και παρακολουθεί τους συγκεντρωμένους πάνω στην πλατεία.

Οι αντιδράσεις του κόσμου που έδειχνε να θέλει να εκφράσει την άποψή του ήταν μοιρασμένες, άλλοτε φίλιες κι άλλοτε εχθρικές προς τους 300 μετανάστες αλλά και προς εμάς. Οι τόνοι προπαγάνδας που ξεχύνονται από τα ΜΜΕ δουλεύουν διαρκώς, συντηρητικοποιώντας τους εξατομικευμένους δέκτες στην κατεύθυνση του επιθετικού ρατσισμού, της μοιρολατρίας και της αυτοκαταστροφικής αυτάρκειας… Αλλά όπως είπαμε… Παρ’ όλ’ αυτά υπήρχε και ένθερμη αποδοχή και συγκινητική δεκτικότητα. Μοιρασμένα τα πράγματα…

Κρεμάστηκαν πανώ στην πλατεία…

 

Μοιράστηκαν 1000 κείμενα αλληλεγγύης και άλλο έντυπο υλικό των 300 απεργών

…και αντιμετωπίσαμε το κρύο με τραγούδια των γαλλικών προαστίων, αντάρτικα και άλλα  “εδώδιμα και αποικιακά” ακούσματα.

Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας στην περιοχή…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *