Για τους 300: πορεία Παρασκευή 5μμ από Μουσείο/εκδήλωση την Κυριακή 7μμ στην κατάληψη

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 17/02/2011
Εκδηλώσεις & ΔράσειςΚινηματικά ΝέαΥλικό άλλων ομάδων

Το κράτος και τα ΜΜΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν την απεργία πείνας των 300 μεταναστών. Το παραμύθι ότι αποτελούν “βόμβα λοιμωδών νόσων” στο κέντρο της Αθήνας εξυπηρετεί το σχέδιο εκείνο που θα ανοίξει το δρόμο για την παροχή ενός ιδιότυπου “ειδικού καθεστώτος” ασύλου. Αυτό το παραμύθι προφανώς και αποσκοπεί στη χυδαία συκοφάντηση των απεργών, στον κοινωνικό αποκλεισμό του αγώνα τους, αλλά και στην συναίνεση του συντηρητικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας σε ενδεχόμενη κίνηση του κράτους για παροχή ασύλου. Πρόκειται για θλιβερές μανούβρες στην πλάτη των απεργών πείνας.

Το ειδικό καθεστώς ασύλου που προτείνει το κράτος σημαίνει ότι κάθε 6 μήνες πρέπει να επιβεβαιώνονται οι λόγοι που δικαιολογούν την παροχή του. Έτσι, αν οι λόγοι παροχής ασύλου είναι λόγω υγείας, εξετάζονται οι μετανάστες σε 6 μήνες και αν είναι καλά στην υγεία τους τότε αίρεται το άσυλο και απελαύνονται. Οι μετανάστες απεργοί , ωστόσο, δεν ζητούν άσυλο αλλά χαρτιά νομιμοποίησης. Θέλουν να έχουν την ικανότητα να ταξιδεύουν. Γι’ αυτό γίνεται όλος αυτός ο αγώνας, πέραν όλων των άλλων πενιχρών δικαιωμάτων εν καιρώ κρίσης που θα τους παρέχουν τα νομιμοποιητικά χαρτιά παραμονής. Και ο αγώνας αυτός θα είναι πείσμων και δυνατός. Ήδη οι ίδιοι οι απεργοί πείνας καλούν αύριο το απόγευμα στις 5μμ, Παρασκευή 18 Φλεβάρη, σε πορεία στην Αθήνα αλλά και σε άλλες συντονισμένες δράσεις στην επικράτεια .

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των αιγαλιωτών για τον αγώνα των 300 μεταναστών καλούμε σε συζήτηση στην κατάληψη την Κυριακή 20 Φλεβάρη στις 7μμ. Θα ενημερωθούμε τόσο από συνοδοιπόρους και αλληλέγγυους των απεργών πείνας από την Κρήτη για τα χαρακτηριστικά και  τις εξελίξεις γύρω από αυτή την υπόθεση όσο και από το “φόρουμ αλβανών μεταναστών” για την αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σας καλούμε τόσο στην αυριανή συγκέντρωση στο Μουσείο και την πορεία αλληλεγγύης στους 300 όσο και στην εκδήλωσή μας την Κυριακή στις 7μμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *