Για τον Clement Meric

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 17/06/2013
Υλικό άλλων ομάδων

 meric

[Διαδήλωση στο Παρίσι στις 6 Ιούνη 2013]

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου δολοφονείται άγρια, στο κέντρο του Παρισιού  μετά από συμπλοκή με ομάδα νεοναζί, ο 19 χρονος αντιφασίστας Clement Meric. Παρέμεινε εγκεφαλικά νεκρός για αρκετές ώρες πριν καταλήξει οριστικά αργά το ίδιο βράδυ στο νοσοκομείο Pitie Sapetriere.

Η αγριότητα της επίθεσης από τα μαντρόσκυλα του συστήματος  δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αντίστοιχη των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, στην από κοινού προσπάθειά τους να καταστείλουν τις κοινωνικές αντιστάσεις όπου αυτές εμφανίζονται. Οι κρατικές μεθοδεύσεις για  τα γκέτο των μεταναστών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ο βίαιος αποκλεισμός μεγάλων κοινωνικών κομματιών, των πιο αδύναμων ως συνήθως, οξύνουν αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό και ταξικό πόλεμο.

ni pardon

 [Διαδήλωση στην Τουλούζη στις 6 Ιούνη 2013]

Η  άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και η επανεμφάνιση ακροδεξιών γκρουπούσκουλων που βγαίνουν από τις τρύπες τους , γίνεται για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να προστατέψουν τα αφεντικά που τους ταΐζουν,  στοχοποιώντας κάθε διαφορετικότητα (φυλετική, θρησκευτική, σεξουαλική, πολιτική κλπ) και κάθε αντιστεκόμενο-η.

Από την Γαλλία μέχρι την Ελλάδα, η μαχητικότητά μας ενάντια σε κράτος, αφεντικά και φασίστες  και η αλληλεγγύη μεταξύ των από κάτω,  να γίνει ένα ποτάμι που θα πνίξει τους εχθρούς της Ελευθερίας, που θα σαρώσει τα φασιστικά φυράματα σε κάθε γειτονιά του κόσμου…

NI OUBLI – NI PARDON

*αναδημοσίευση από τον Θερσίτη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *