Για τον Σάββα Μετοικίδη…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 23/04/2012
Κινηματικά Νέα

Είσαι σύντροφος, πάντα συνεπής στους κοινωνικούς αγώνες, είσαι ένας από έμας στο δρόμο, μαχητής της ζωής για την ανθρώπινη αξιοπρέπια.

Χάρηκα που σε γνώρισα, που γνώρισα έναν υπέροχο άνθρωπο.

Σάββα, σε αυτό το ταξίδι δεν είμαστε μαζί, αλλά συνεχίζουμε μαζί στο δρόμο για την λευτεριά.

Είχα την αίσθηση οτι θα συναντιόμασταν σε κάποια πορεία…  θα σ’ έχω στο νου μου.

Κουράγιο στους συντρόφους, φίλους, συγγενείς.

Γιάννης, Αιγάλεω

Πανό στη διασταύρωση Ιεράς Οδού και Θηβών

Αναδημοσίευση από το athens indymedia στις 21/04/2012

Αυτοκτονησε σημερα στις 5 το απογευμα ο δασκαλος και συντροφος Σαββας για πολιτικους λογους αφηνοντας πισω μεγαλο ιδιοχειρο σημειωμα !!

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 44χρονος δάσκαλος αυτοκτόνησε στη Σταυρούπολη το απόγευμα του Σαββάτου σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας.

Πρόκειται για ένα δάσκαλο, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τις ημέρες του Πασχα. Ο αυτόχειρας Μ.Σ. απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε αποθήκη της πατρικής κατοικίας του στη Σταυρούπολη. Άφησε πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ότι διαμαρτύρεται για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Aποτελεί ένα μανιφέστο ενάντια στην μνημόνιο και τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.

Είναι η δεύτερη αυτοκτονία Έλληνα που έχει ξακάθαρο χαρακτήρα πολιτικής διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη χώρα και την οικονομική κρίση και συμβαίνει 2 εβδομάδες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Σταυρούπολης και της γύρω περιοχής. Το κλίμα είναι βαρύ αλλά ο πολιτικός χαρακτήρας της πράξης έχει προκαλέσει πανελλαδικό ενδιαφέρον.

(http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1394018)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *