Για τον αποκλεισμό της ACS από την ΣΒΕΟΔ και αλληλέγγυους/ες

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 07/11/2013
Κινηματικά Νέα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στις 20 Φλεβάρη 2013, ημέρα γενικής απεργίας, και σχετικά με την επιλογή για τη συμμετοχή μας στον αποκλεισμό των κεντρικών εγκαταστάσεων της Γενικής Ταχυδρομικής από εργαζόμενους και σωματεία βάσης είχαμε γράψει: «η στοχευμένη αυτή δράση του αποκλεισμού μιας επιχείρησης σε ημέρα γενικής απεργίας, μας έδωσε ένα «διέξοδο» σε σχέση με τον χαρακτήρα της συμμετοχής μας σε τέτοιες θεσμικές και εθιμικού τύπου «εκτονώσεις» που οργανώνονται στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από τους πυλώνες του καθεστωτικού συνδικαλισμού».

Συνεχίζοντας με την ίδια λογική στηρίξαμε και χτες, ημέρα γενικής απεργίας, ως συνέλευση της κατάληψης Σινιάλο, τον αποκλεισμό των κεντρικών εγκαταστάσεων της ACS που διοργανώθηκε από την Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) από τις 6μμ έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Τις πρώτες πρωινές ώρες  είχε επιχειρηθεί αποκλεισμός από το ΣΕΤΤΕΑ, σωματείο εργαζομένων στις ταχυμεταφορές, και χτυπήθηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ. Αιφνιδιαστικά, 100 περίπου άτομα, εμφανιστήκαμε το απόγευμα και προχωρήσαμε στον αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της μητρικής εταιρίας δίνοντας συνέχεια στις προηγούμενες κινήσεις χωρίς να αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα αλλά και χωρίς να μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο και για την ACS…

Ήδη, προχωράμε σε ένα συγκροτημένο σχέδιο στήριξης και προώθησης των αντιστάσεων στους εργασιακούς χώρους στην περιοχή μας ερχόμενοι σε επαφή με σωματεία βάσης. Με προοπτική την διαρκή συνεργασία και σύμπραξη στη βάση της ριζοσπαστικής και ταξικής αλληλεγγύης. Πρόκειται για μια απόπειρα να διευρυνθούν οι σχέσεις μεταξύ αντιθεσμικών εγχειρημάτων έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια σφαιρική ανατρεπτική προταγματική που να συνέχει τις  έμπρακτες αντιστάσεις σε ολόκληρο το φάσμα της  καθημερινής ζωής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *