Για τη διακοπή του ρεύματος στο πάρκο Τρίτση

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 23/02/2013
Υλικό άλλων ομάδων

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 27/2 ΣΤΙΣ 10:00 π.μ

 

img025

 

 

Αναδημοσίευση απο το σάιτ του Αγρού: http://eleftherosagros.blogspot.gr

Σχόλια Ανάρτησης

  • Από νωρίς σήμερα το πρωί, η ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων φρουρείται από δεκάδες ένστολους (ειδικούς φρουρούς, ένστολους από τα τοπικά τμήματα, διμοιρία ματ κ.ά.). Η κινητοποίηση της αστυνομίας οφείλεται στην καλεσμένη εδώ και μέρες συγκέντρωση ενάντια στη διακοπή ρεύματος και την μεθοδευμένη εγκατάλειψη του πάρκου Τρίτση, συγκέντρωση που είχε καλεστεί από την «κατάληψη Αγρός». Μια σειρά από ένστολους παρατάχθηκε από νωρίς το πρωί μπροστά από την πρόσοψη και τις εισόδους του κτιρίου της ΔΕΗ ενώ δεκάδες περιπολικά και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας (μαζί με μια διμοιρία ματ στην απέναντι πλευρά) μετέδιδαν την εικόνα μιας γειτονιάς υπό αστυνομική κατοχή. Αφού εμφανίστηκαν οι πρώτοι διαδηλωτές, δημιουργήθηκαν και οι πρώτες εντάσεις για την προκλητική στάση και παρουσία της αστυνομίας σε μια δημόσια συγκέντρωση. Οι επικεφαλείς των δυνάμεων εκτέθηκαν δημόσια για την συγκεκριμένη προκλητική στάση-επιλογή τους να βρίσκονται δεκάδες κατασταλτικές δυνάμεις στον χώρο της συγκέντρωσης, και μετά από έντονες παρεμβάσεις πολλών συντρόφων-ισσών αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν για λίγα μέτρα δίνοντας το περιθώριο στη συγκέντρωση να διεξαχθεί ομαλά. Η παρέμβαση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και κατά τη διάρκειά της μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, αναρτήθηκαν πανό, διαβάστηκαν κείμενα σε ντουντούκα και ανοίχτηκαν συζητήσεις με κόσμο που μπαινόβγαινε στο κτίριο της ΔΕΗ. Αναλυτικότερη ενημέρωση θα ακολουθήσει αργότερα και από τους διοργανωτές της σημερινής συγκέντρωσης.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1459530

  • Χθες το πρωί, η συλλογικότητα του Αγρού, μαζί με αλληλέγγυους-ες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, βρεθήκαμε στη ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων για το πάρκο τρίτση που, πάνω από ένα μήνα τώρα, βρίσκεται χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών του φορέα διαχείρισής του προς τη ΔΕΗ. Η εγκατάλειψη του πάρκου και η διακοπή της ηλεκτροδότησής του σχετίζεται άμεσα με τις μεθοδεύσεις αφανισμού του ανοιχτού, δημόσιου χαρακτήρα του.

    Κατά την άφιξή μας στη ΔΕΗ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μάς υποδέχθηκανπαρατεταγμένες περιμετρικά του κτιρίου (ειδικοί φρουροί, ένστολοι από τα τοπικά τμήματα, διμοιρία ματ, ασφαλίτες κ.α) δίνοντας την εικόνα μιας κατεχόμενης περιοχής. Η προκλητική παρουσία της αστυνομίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος και μετά από παρεμβάσεις συντρόφων-ισσών αναγκάστηκε να υποχωρήσει για λίγα μέτρα. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, αναρτήθηκε πανό, διαβάστηκαν κείμενα σε ντουντούκα, φωνάχτηκαν συνθήματα για τη λεηλασία της φύσης, για την καταστολή, οπως και αντιφασιστικού χαρακτήρα, ενώ παραμείναμε στο χώρο για μιάμιση ώρα περίπου. Επιπλέον, συντρόφισσες μπήκαν στο κτίριο και συγκεκριμένα στο γραφείο της διευθύντριας, δηλώνοντας ρητά πως το πάρκο δεν είναι τσιφλίκι κανενός και η επανασύνδεση του ρεύματος πρέπει να είναι άμεση. Το κλίμα ήταν θετικό και έτσι ανοίχτηκαν συζητήσεις με κόσμο που μπαινόβγαινε στο κτίριο της ΔΕΗ. Η παρέμβαση έληξε με συνθήματα και μοίρασμα του κειμένου στη λαϊκή αγορά που γίνεται σε παρακείμενη οδό.

    Στεκόμαστε αμετακίνητα ενάντια σε όσους σχεδιάζουν να λεηλατήσουν το πάρκο εμπορευματοποιώντας το, ενάντια σε κάθε οικο-επιχείρηση που βαφτίζεται έτσι για να χρυσώσει το χάπι της οικονομικής «αξιοποίησής» του, ενάντια σε φορείς και δήμους που ευαγγελίζονται τη σωτηρία του. Όλοι εκείνοι-ες που το νοιάζονται, που επιθυμούν να το χαίρονται χωρίς μαγαζάκια και χρηματικά αντίτιμα, χωρίς φράχτες, χωρίς ειδικούς και διαμεσολαβητές, φροντίζοντάς το συλλογικά και αυτοοργανωμένα βρίσκονται ήδη μπροστά τους.

    ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ

    ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

    *Για περισσότερες φωτογραφίες από την παρέμβαση επισκεφτείτε το blog του Αγρού

    http://eleftherosagros.blogspot.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *