Για την πρώτη φενακισμένη “λαϊκή συνέλευση” του Μπίρμπα υπέρ της τσιμεντοποίησης του Πατινάζ…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 13/10/2014
Τοπικά Νέα

Την Κυριακή 12/10 στις 11 το πρωί έγινε στο 2ο Γυμνάσιο Αιγάλεω (Μυκηνών και Κορίνθου… ακριβώς δίπλα στο Πατινάζ) η πρώτη… “λαϊκή συνέλευση” που καλέστηκε από την δημοτική αρχή προκειμένου να “εξηγηθεί” η αναγκαιότητα της τσιμεντοποίησης του Πατινάζ. Παρόντες ο δήμαρχος και οι παρ’ αυτώ σχετικοί δημοτικοί “ειδήμονες”, 50 περίπου “υπερασπιστές” του έργου (που φαίνεται, ωστόσο, να έχουν αγγίξει την ποσοτική οροφή των ενεργά υπερασπιστών), 50 περίπου ενάντιοι προς το έργο μέσα στο Πατινάζ (που αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα των διαφωνούντων) και απειροελάχιστοι γονείς που αποτελούν και τους… άμεσα ενδιαφερόμενους (ένα αντιπροσωπευτικότατο δείγμα της γενικευμένης κοινωνικής αδιαφορίας). Από όλα όσα ειπώθηκαν, εν μέσω μιας ελεγχόμενης έντασης που είχε να κάνει τόσο με το ύφος του δημάρχου όσο και εκείνο της “εκδήλωσης”, μπορούν να γίνουν μερικές αξιοσημείωτες παρατηρήσεις:

-μια λαϊκή συνέλευση δεν μπορεί παρά να συγκαλείται προκειμένου να ανταλλαχθούν σκεπτικά γύρω από μια κοινή υπόθεση για να πάρει αποφάσεις. Οι “λαϊκές συνελεύσεις” του δημάρχου αποτελούν παγκόσμια, ίσως, πρωτοτυπία, καθώς συγκαλούνται για να ανακοινωθούν οι αποφάσεις του δημάρχου, να γίνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις και να χειροκροτηθούν οι απαντήσεις… Η κουλτούρα αυτή συμπυκνώνεται στην φράση του δημάρχου: “αυτές είναι οι δικές μας συνελεύσεις… στις δικές σας κάντε ό,τι θέλετε… εδώ θα σεβαστείτε τους κανόνες μας”.

-η επιχειρηματολογία του δημάρχου Μπίρμπα για την ανάγκη “επιβολής” του έργου στο Μπαρουτάδικο ήταν ακριβώς αυτή που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Σαμαράς για την υπεράσπιση της “Ελληνικός Χρυσός ΑΕ” στην Χαλκιδική. Έχουμε δηλαδή μια θαυμάσια αντιστροφή όπου ο δήμαρχος Μπίρμπας που προέρχεται από τον Σύριζα χρησιμοποιεί στο Αιγάλεω τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός Σαμαράς ενάντια στον Σύριζα στην Χαλκιδική: “έχω νωπή την λαϊκή εντολή”, “οι κάτοικοι έχουν χάσει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας”, “μειοψηφίες με συμφέροντα που εμποδίζουν το έργο”, “δεν επιτρέπεται η άσκηση βίας από τους κατοίκους”, “πρόκειται για κοινωφελές έργο που δεν απειλεί του περιβάλλον” κ.ο.κ.

-ακούσαμε για μια ακόμη φορά ότι το Πατινάζ δεν αποτελεί μέρος του Μπαρουτάδικου. Και κατά προέκταση η Γη είναι επίπεδη. Αυτά συμβαίνουν όταν τόσο η φύση όσο και η απλή τυπική λογική υπόκεινται στους χάρτες της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου.

-τοποθετήθηκαν μέλη του τοπικού Σύριζα που διαφωνούν με το έργο κι αυτό αποτέλεσε έναν ιδιότυπο “εμφύλιο” που εκδηλώθηκε ανοιχτά κι όχι σε κλειστή τους μάζωξη, με αποτέλεσμα να διαπιστώσουμε την ικανότητα μερικών αιγαλιωτών σοσιαλδημοκρατών στις ασκήσεις ειρωνείας και σαρκασμού μεταξύ τους…

-αρνείται την οποιαδήποτε κουβέντα για εναλλακτικές προτάσεις που έχουν προταθεί προκειμένου και ο βρεφονηπιακός σταθμός να γίνει και το Πατινάζ να μείνει χώρος πρασίνου. Η πρόταση για χρησιμοποίηση εγκαταλελειμμένων παρακείμενων του Πατινάζ σχολείων προσπερνιέται λόγω χρονοτριβών προκειμένου να γίνει αλλαγή στη χρήση τους. Ξαφνικά, μια εκκρεμότητα δεκάδων χρόνων δεν μπορεί να περιμένει λίγους μήνες ακόμη… Μια αδικαιολόγητη “επιτακτικότητα” προωθεί το κόψιμο των δέντρων και το τσιμέντωμα του Πατινάζ. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ακυρώνεται μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημόσια διαβούλευση, μια αυθεντική λαϊκή συνέλευση που να στοχοθετήσει και να διεκδικήσει την οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση.

-σύμφωνα με το δήμαρχο τα δέντρα… μεταφυτεύονται. Σωστά, αν και δεν εξασφαλίζεται η επιτυχία της μέσα στο χρόνο. Πρέπει όμως να εξηγηθεί ότι τόσο οι άνθρωποι του δήμου όσο και αυτοί του εργολάβου, τις φορές που το έχουν κάνει, έχουν εμφανιστεί με μεγάλα βενζινοκίνητα πριόνια τα οποία… δεν παραπέμπουν σε καμία μέθοδο μεταφύτευσης… Τα “σάπια” λοιπόν αλλού.

-αναπτύχθηκε από τον δήμαρχο το σκεπτικό ότι υπάρχει ιδιοτέλεια σε όσους αντιστέκονται στην τσιμεντοποίηση. Την επιμέρισε κιόλας. Όσον αφορά τους περίοικους ότι θα ενοχλούνται από τις παιδικές φωνές! Ο δήμαρχος συμπεριφέρεται σα να μην έχει περάσει ποτέ του από το Πατινάζ… Λες; Όσον αφορά τους υπόλοιπους αντιστεκόμενους ήδη έχουν εξυπηρετήσει τον πρώτο εργολάβο αφού αυτός όταν αποσύρθηκε από το έργο εισέπραξε 80.000 ευρώ ως αποζημίωση. Να λοιπόν που γίναμε και μίσθαρνα όργανα του εργολάβου. Στο μπουμπουνητό της βλακείας βουβαίνεται η λογική…

-υπήρχαν άνθρωποι που στη διάρκεια της “λαϊκής αυτής συνέλευσης”… συμφωνούσαν μανιωδώς με το έργο και όταν τελείωσε… ζήτησαν από γνώστες να τους δείξουν πού θα γίνει το έργο…

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε την επόμενη υβριδική “λαϊκή συνέλευση” του δημάρχου που θα γίνει την επόμενη Κυριακή 19/10 στις 11 το πρωί στο 5ο Δημοτικό (Σερίφου και Ξάνθης). Η διασκέδαση θα είναι και πάλι αφόρητη!

Αν θέλετε να ενισχύσετε τον αγώνα ενάντια στην τσιμεντοποίηση μπορείτε να μας βρείτε στο Πατινάζ σήμερα 13/10 στις 7μμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *