Για την παρέμβαση των λαϊκών συνελεύσεων των περιοχών μας στη ΔΕΗ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 31/10/2011
Τοπικά Νέα

Σήμερα το πρωί στις 7 πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση των συνελεύσεων Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Περιστερίου στο κτίριο της ΔΕΗ επί των οδών Θερμοπυλών και Επαύλεως στο ΧαΪδάρι. Δεκάδες άνθρωποι μπήκαν στο κτίριο και μοίρασαν κείμενο σχετικό με τις «απαιτήσεις» μας από την ΔΕΗ αλλά και τους εργαζόμενους τεχνικούς. Από το κτίριο αυτό φεύγουν οι τεχνικοί προκείμενου να   διορθώσουν βλάβες του ηλεκτρικού δικτύου αλλά και να κόψουν το ρεύμα από τις κολώνες. Επίσης, από το κτίριο αυτό περνούν οι εργολάβοι για να πάρουν τις καταστάσεις προκειμένου να κόψουν το ρεύμα από τα ρολόγια. Μετά από πολλές «τριβές» και «επιτηδευμένες παρανοήσεις»  πάρθηκαν καταστάσεις εκατοντάδων εντολών διακοπής ρεύματος από τα «αρμόδια» γραφεία και με βάση αυτές θα δρομολογηθούν  οι επόμενες δράσεις.

Μερικές παρατηρήσεις:

-οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δεν βοήθησαν καθόλου στην παρέμβαση, κάποιοι απ’ αυτούς αποπροσανατόλιζαν διαρκώς τους παρεμβαίνοντες κατοίκους από την οποιαδήποτε πρόσβαση σε στοιχεία και εργολάβους, δεν αναγνώρισαν κανένα πεδίο προσωπικής ευθύνης στις διακοπές του ρεύματος και το πιο βασικό,  δεν εξέφρασαν καμία ουσιαστική και έμπρακτη κατανόηση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα. Τοποθετήσεις του στυλ: «εσύ τι δουλειά κάνεις;» όταν ζητιέται να ενεργοποιήσουν κινήσεις από μεριάς τους ως εργαζόμενοι, καταδεικνύουν ότι πρέπει να συγκροτηθούν ισχυρές αντιστάσεις στις γειτονιές  απέναντι στα συνεργεία της ΔΕΗ. «Νίπτουν τας χείρας τους» για να ανέβουν με αυτά στην κολώνα μετά και να κόψουν το ρεύμα. Το μήνυμά τους πάντως έγινε πιο σαφές όταν δήλωσαν: «εντάξει αν βρεθούμε σε συνθήκες λυντσαρίσματος θα φύγουμε και μετά θα απευθυνθούμε στην αστυνομία….»

-εννοείται ότι σε κάθε ανοιχτή παρέμβαση των λαϊκών συνελεύσεων μπορεί να συμμετέχει και το οποιοδήποτε άλλο κίνημα συγχρωτίζεται με τη φυσιογνωμία και τα αιτήματά τους. Αλλά είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο να απλώνονται τα λάβαρα του «δεν πληρώνω» σε τέτοιο βαθμό στους χώρους παρέμβασης που να μην αφήνουν περιθώριο για οποιαδήποτε άλλη πολιτική έκφραση. Αυτό συνέβη το πρωί με τα τεράστια κίτρινα πανώ που τύλιγαν όλο το κτίριο χωρίς καμία συνεννόηση με τις συνελεύσεις, κρύβοντας το πανώ της συνέλευσης του Αιγάλεω και μη αφήνοντας χώρο για οποιοδήποτε άλλο πανώ. Τι σημαίνει δηλαδή αυτή η ασύμμετρη -σε σχέση με τους άλλους διαδηλωτές- εκκωφαντική «παρουσία»;

Η επόμενη συνέλευση του Αιγάλεω είναι σήμερα στις 6.30μμ στα ΤΕΙ Αιγάλεω (από την δυτική πύλη)

Και αύριο, Τρίτη 1 Νοέμβρη στις 6.30μμ και πάλι στα ΤΕΙ Αθήνας (από την δυτική πύλη) θα γίνει η μάζωξη των ανοιχτών και λαϊκών συνελεύσεων δυτικά της Αθήνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *