Για την δεύτερη φενακισμένη “λαϊκή συνέλευση” του Μπίρμπα υπέρ της τσιμεντοποίησης του Πατινάζ…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 21/10/2014
Τοπικά Νέα

Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης “λαϊκής συνέλευσης” του δήμου Αιγάλεω, την Κυριακή 19/10 στο 8ο δημοτικό σχολείο στου Λιούμη, σχετικά με την υπόθεση της κατασκευής του 5ου βρεφονηπιακού σταθμού στο Πατινάζ, ολοκληρώθηκε μια ακόμη παρωδία συλλογικών διαδικασιών.

Ο ανεκδιήγητος δήμαρχος για μια ακόμη φορά υπονόμευσε τον όρο “λαϊκή συνέλευση” αφού τον χρησιμοποιεί για να κάνει απλώς τις -αδιαπραγμάτευτες- ανακοινώσεις του σε ένα κοινό που μπορεί να κάνει τα πάντα πέραν του να αλλάξει τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Η επιχειρηματολογία και η “ημερήσια διάταξη” ήταν σχεδόν ίδια με αυτή της Κυριακής 12/10 όπως και η επανάληψη των εντάσεων και των ¨ελεγχόμενων” αντεγκλήσεων.

Αυτό που ξεχώρισε από μεριάς του δημάρχου ήταν η διαρκής διασπορά απειλών για μηνύσεις σε όσους τον συκοφαντούν… ξεπερνώντας, όπως του επιτρέπει η Αυτού Μικρότητά του, το γεγονός ότι έχει μοιράσει χιλιάδες κείμενα τις προηγούμενες εβδομάδες στην περιοχή του Λιούμη όπου και συκοφαντεί τους αντιστεκόμενους για “μικροοφέλη” και “πολιτικούς ανταγωνισμούς”.

Για μια ακόμη φορά πολύ λίγοι άνθρωποι εμφανίστηκαν για να “ακούσουν” τις ανακοινώσεις του δημάρχου ανάμεσα σε παρατρεχάμενους και δημοτικούς υπάλληλους ακυρώνοντας κάθε ουσία αυτής της διαδικασίας.

Ο δήμαρχος φαίνεται αποφασισμένος να κάνει το έργο. Εν τω μεταξύ, έχουν εμφανιστεί καινούργια στοιχεία που αμφισβητούν τη νομιμότητα του έργου και έχει κατατεθεί υπόμνημα από μεριάς των αντιστεκόμενων που είναι υπέρ του δέοντος ικανό να μπλοκάρει το επαίσχυντο πια αυτό έργο. Όχι τον βρεφονηπιακό σταθμό αυτόν καθεαυτόν αλλά την χωροθέτησή του μέσα στο Μπαρουτάδικο (όπως τεκμαίρεται από το καινούργιο υλικό που προσκομίστηκε στο δασαρχείο το Πατινάζ θεωρείται ότι ανήκει στο Μπαρουτάδικο κι όχι έξω από αυτό όπως ισχυρίζονται οι δημοτικές αρχές) και όλη την επαίσχυντη διαδικασία που έχει προωθήσει ο δήμος για να το πραγματοποιήσει.

Όλοι οι “ενδιαφερόμενοι” έχουν πάρει θέση. Ο Μπίρμπας έχει ένα σχέδιο. Οι αντιστεκόμενοι έχουν το δικό τους και αυτό που μένει να αποδειχτεί είναι ποιό θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες. Οι εκδηλώσεις υπεράσπισης του Μπαρουτάδικου συνεχίζονται στο Πατινάζ και το σχέδιο της περιφρούρησής του βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Στο βαθμό που οι θεσμικές διαμεσολαβήσεις δεν ακυρώσουν τις ατασθαλείες της δημοτικής αρχής τότε αυτές θα ακυρωθούν στον δρόμο.

Σήμερα Τρίτη 21/10 μετά τις 8μμ υπάρχει εκδήλωση του Υπόγειου Ήχου στο Πατινάζ. Τη Δευτέρα 27/10 μετά τις 7.30μμ υπάρχει η συνέλευση υπεράσπισης του Μπαρουτάδικου στον ίδιο χώρο.

Το ραντεβού στο Πατινάζ είναι διαρκές και ανοιχτό για όσους και όσες θέλουν να υπερασπιστούν το άλσος, τη φύση, και την αξιοπρέπεια απέναντι στις μπουλντόζες, το τσιμέντο, την εξουσιαστική χυδαιότητα και την αλαζονεία των μικρόψυχων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *