για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην κατάληψη

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 03/02/2011
Εκδηλώσεις & Δράσεις

Ανήκει στα εξουσιαστικά ήθη της εποχής το να καλεί η κυβέρνηση τους εργαζόμενους σε “διάλογο” , εκείνοι να ανταποκρίνονται αναστέλοντας τις κινητοποιήσεις τους και πριν καλά καλά αρχίσει ο “διάλογος” η κυβέρνηση να καταθέτει το νομοσχέδιο για το οποίο τους έχει καλέσει σε “διάλογο” προς “συνδιαμόρφωση”. Επίσης, στη συνέχεια, η κυβέρνηση συκοφαντεί τους εργαζόμενους που αντιδρούν στην κοροϊδία, προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό ενεργοποιώντας μέσω των ΜΜΕ τους πιό θρασείς εθελόδουλους και την ίδια στιγμή χαρακτηρίζει “τσαμπατζήδες”  όσους/ες αρνούνται να πληρώσουν τις μετακινήσεις τους. Μάλιστα, το βασικό επιχείρημα είναι ότι οι “τσαπατζήδες” αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο σε βάρος των άλλων φορολογούμενων!

Με δεδομένο ότι τα ελλείμματα στα ΜΜΜ έχουν δημιουργηθεί από “κακοδιαχείριση” έπρεπε να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, αυτοί που έχουν φτιάξει περιουσίες στην πλάτη των επιβατών, αυτοί που έχουν μεταφέρει τα κεφάλαιά τους στα Λονδίνα. Σύμφωνα με την απλή τυπική λογική αυτοί είναι οι τσαμπατζήδες. Σύμφωνα με την “κυβερνητική λογική”, όμως, αυτοί οι μάγκες είναι στο απυρόβλητο, οι επιβάτες πρέπει να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν αυτοί οι μάγκες κι όποιος αντισταθεί πρέπει να λοιδορηθεί και να διωχθεί ποινικά! Γιατί αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι “πρέπει να τεθεί τέρμα στην ανομία”: δηλαδή, ασυλία στο Κολωνάκι και το Κεφαλάρι και επίθεση στο Αιγάλεω και το Περιστέρι. Αυτά και άλλα “ωραία” θα μοιραστούμε την Κυριακή.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ που έχουμε καλέσει στην εκδήλωση της Κυριακής στην κατάληψη είναι μέλη σχημάτων που εναντιώνονται στον “γραφειοκρατικό συνδικαλισμό” στον ΟΣΕ, την ΕΘΕΛ και το ΜΕΤΡΟ, δίνουν εδώ και μήνες έναν μεγάλο αγώνα σε όλα τα μέτωπα και έχουν θέσει ως πρώτο τους μέλημα τον κοινωνικό χαρακτήρα των ΜΜΜ. Έτσι, ενδιαφέρονται να συνδεθούν με όσους/ες χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ σε μια κοινή βάση και στόχευση. Θα μας ενημερώσουν για τα κυριαρχικά σχέδια, για τους αγώνες και τις προτάσεις τους, για τις αντιφάσεις και τις επιθυμίες τους, για την σημαντικότητα της αλληλεγγύης μεταξύ εργαζομένων και επιβατών και για τον συντονισμό των κινήσεων.

Οι απόψεις όλων μας είναι απαραίτητες για να δημιουργούμε αναχώματα σε κάθε μέτωπο όπου η Εξουσία επιχειρεί να αλώσει την καθημερινή μας ζωή.

Ραντεβού λοιπόν στο Σινιάλο την Κυριακή στις 7μμ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *