Για μια παρέμβαση του Σινιάλου σε ΜΜΜ πριν την πορεία για τον Θ. Καναούτη

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 13/09/2014
Εκδηλώσεις & Δράσεις

Την Παρασκευή το απόγευμα -και στο πλαίσιο των δράσεων για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Θανάση Καναούτη σε τρόλεϊ στη διάρκεια συμπλοκής με ελεγκτή στο Περιστέρι- προχωρήσαμε σε παρέμβαση στο λεωφορείο της γραμμής 703. Όσοι και όσες από την κατάληψη Σινιάλο είχαμε σκοπό να συμμετάσχουμε στην πορεία επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε όλοι/ες μαζί μέσο μαζικής μεταφοράς για τη μετάβασή μας στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι. Στις 6.50’ ανεβήκαμε στο λεωφορείο της γραμμής από τη στάση Γεφυράκι, μοιράσαμε το κείμενο που είχαμε ετοιμάσει για την παρέμβαση αυτή σε 100 περίπου επιβάτες, ακυρώσαμε το ακυρωτικά μηχανήματα του λεωφορείου με κόλλα στις εγκοπές και επικάλυψη με αυτοκόλλητο και εξηγήσαμε την επιλογή μας αυτή στους επιβάτες δημοσιοποιώντας παράλληλα την διαδήλωση. Πέρα από λίγες χειρονομίες επιδοκιμασίας από μεριάς των επιβατών η κυρίαρχη αντιμετώπιση ήταν μεταξύ απάθειας και αδράνειας. Αρνητικές συμπεριφορές δεν αντιμετωπίσαμε. Λίγη ώρα μετά ενισχύσαμε τις περιφρουρήσεις της πορείας. Επρόκειτο για μια ελάχιστη συμβολική κίνηση με σκοπό τον ζωντανό εμπλουτισμό της δράσης ενάντια στην κρατική δολοφονία του Θανάση Καναούτη. Το χρονικό της πορείας θα δημοσιοποιηθεί από τους διοργανωτές. Παραθέτουμε το κείμενο που μοιράστηκε και φωτό από τα ακυρωμένα ακυρωτικά.

kanaouths jpg

IMG_0733

Σχόλια Ανάρτησης

  • Φταίει η κοινωνία που δεν έχει δικαστεί ακόμα ο δολοφόνος και εγκληματίας του Θανάση Καναούτη. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να φέρει άμεσα στην δικαιοσύνη την υπόθεση καναούτη. Επίσης καθημερινά γίνονται τέτοια περιστατικά, απο τραμπούκους ελεγκτές, επιτηρητές κοκ.. Οι οποίοι φυσικά ΔΕΝ ανήκουν στην Χρυσή Αυγή, έτσι είναι αδύνατον να τιμωρηθούν. Σε άλλη χώρα ο ελεγκτής δολοφόνος, θα είχε τιμωρηθεί απο τον λαό. Εδώ απολαμβάνει άκρας ελευθερίας. Ως πότε??

  • Τα’ χεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου. Πριν κατακεραυνώσεις την κοινωνία πες μας τί έχεις κάνεις εσύ για τον δολοφόνο του Καναούτη. Εμείς εδώ όχι μόνο δεν είμαστε γραφείο παραπόνων για να μεταφέρουμε τις αιτήσεις σου στο κράτος αλλά είμαστε ενάντια στο κράτος. Αν έχεις κάποιες ιδέες για την αντιμετώπιση των ελεγκτών κάντες πράξη με τους φίλους σου ή με την αυτοοργανωμένη συλλογικότητα της γειτονιάς σου. Επίσης, στις φυλακές τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποτελούν το 1 τις χιλίοις. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στις φυλακές που δεν είναι φασίστες. Τί θέλεις να πεις ακριβώς;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *