για κάθε στρατηγό υπάρχει κι ένα Βατερλώ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 18/02/2011
Κινηματικά ΝέαΣχολιασμοί

Πριν δυό χρόνια μια ομάδα ανθρώπων στο Ηράκλειο Κρήτης προχώρησε σε κατάληψη ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου που ανήκε στο ΠΙΚΠΑ. Απότοκο κι αυτό το εγχείρημα του εξεγερμένου Δεκέμβρη του 2008. Όλο αυτό το διάστημα ρίζωσε στην πόλη μια εστία αυτοοργάνωσης και κοινωνικής αντίστασης πέρα από την πολιτική φτώχια και την εθελοδουλία των διαμεσολαβήσεων.

Πριν δυο μέρες το κράτος έστησε ένα κατασταλτικό σχέδιο προσπαθώντας να ξηλώσει στην κυριολεξία το εγχείρημα της κατάληψης. Μπήκαν το πρωί στο κτίριο οι εισαγγελείς και οι μαστόροι της καταστροφής μαζί με δύο διμοιρίες μπάτσων, δεν βρήκαν κανέναν και άρχισαν να ξηλώνουν τα κουφώματα. Οι πρώτοι 4 που έφτασαν στην κατάληψη για να δουν τι συμβαίνει προσήχθησαν. Ένας 34χρονος ανάμεσά τους «προέκυψε» υπεύθυνος για κλοπή ρεύματος και ορίστηκε δικάσιμος. Αλληλέγγυοι προχώρησαν σε καταλήψεις χώρων στην πόλη που σχετίζονται με το ιδιοκτησιακό όσο και με το δικαστικό μέρος της υπόθεσης. Το απόγευμα έγινε προσπάθεια ανακατάληψης. Συγκρούσεις, τραυματισμοί και άλλες 4 συλλήψεις. Σήμερα δικάζονται οι συλληφθέντες. Επίσης το απόγευμα έχει καλεστεί παγκρήτια πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη.

Το κράτος θα κακοπεράσει. Τρίζουν τα κόκκαλα του Μακιαβέλι από τους κυβερνητικούς «αυτοσχεδιασμούς». Η πόλη του Ηρακλείου έχει γίνει ανάστατη. Και ακολουθώντας τις εξελίξεις, «λαού θέλοντος», σε πολλές πόλεις της επικράτειας θα στηθούν εστίες «ανωμαλίας» με αφορμή την καταστολή της κατάληψης. Αν όλα αυτά τα θλιβερά επιτελεία που σκαρώνουν κατασταλτικές επιχειρήσεις δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν ή αδιαφορούν δεν πειράζει. Θα καταλάβουν… Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στη μία εστία αντίστασης ή στην άλλη, τα μέτωπα είναι πολλά και παντού ανοιχτά.

Εξάλλου, για κάθε στρατηγό υπάρχει κι ένα Βατερλώ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *