[Βόλος]- Κείμενο για τις συνεχόμενες δίκες του κινήματος

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 20/10/2020
Υλικό άλλων ομάδων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Στόχος της κάθε πολιτικής εξουσίας είναι η διαχείριση των κοινωνιών και αν αυτή είναι εφικτή, μέχρι και ο ολοκληρωτικός έλεγχος τους, έτσι ώστε να μπορούν να παρακάμψουν τις κοινωνικές αντιστάσεις και να γιγαντώσουν τη ψαλίδα μεταξύ εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων. Όμως, αυτή η διαχείριση φέρνει στην επιφάνεια διάφορες οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές κρίσεις οι οποίες απορρέουν από ζητήματα είτε διαχρονικά είτε ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα διάφορα μονοπώλια που δρουν κατά καιρούς με σκοπό την εκμετάλλευση (εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση) βασικών αγαθών (παιδεία , υγεία , ρεύμα και νερό) αποπροσανατολίζει (με διάφορους μηχανισμούς όπως τα ΜΜΕ) τους πολίτες τους οποίους η κυβέρνηση θέλει άβουλους και μη συνειδητοποιημένους. Πάγια τακτική τους είναι η αποδυνάμωση όσων αγωνίζονται για να είναι αυτά τα αγαθά ελεύθερα και προσιτά για όλους/ες. Το κίνημα του Βόλου, εδώ και δεκαετίες, έχει θίξει και υπερασπιστεί αρκετά περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα σε σχέση με το νερό και τον καθαρό αέρα που απειλούνται από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Συνέπεια των αγώνων -σύμφωνα με το ”κράτος δικαίου”-είναι η αέναη καταστολή όσων συμμετέχουν. Η σειρά δικών που ακολουθεί σκοπεύει στην στοχοποίηση και τον εκφοβισμό των αγωνιστών καθώς μέσα απο τα κατηγορητήρια οι διωκτικοί μηχανισμοί γράφουν την δικιά τους ιστορία καταστολής στην πόλη:

  • 21/10- Θα πραγματοποιηθούν δυο δικές

Α) Η μια δίκη αφορά 6 άτομα για παρέμβαση στο γραφείο της Κολυνδρινη στη Νομαρχία (αντιπεριφεριάρχη ΠΕ Μαγνησίας).

Β) Η άλλη αφορά τον συλληφθέντα της 13ης Ιούνη στην διαμαρτυρία κατά της καύσης SRF και RDF που κατέληξε έξω από την Αγέτ.

  • 4/11 Δικάζονται 9 άτομα για την ένταση που σημειώθηκε στο Δ.Σ. που είχε ως θέμα την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ στο δημαρχείο του Βόλου που έγινε με συνοδεία μπράβων και επιτήρηση αστυνομιών αρχών.
  • 18/11 δικάζεται όλη η αντιπολίτευση του Δ.Σ. γιατί διαμαρτυρήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας καθώς πραγματοποιήθηκε υπό την επιτήρηση αστυνομίας και παρουσία μπράβων.
  • 20/11 δικάζονται 2 άτομα για τα γεγονότα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, τις τελευταίες μέρες λαμβάνει χώρα μια διαδικασία επιπλέον διώξεων από πλευράς της κρατικής ασφάλειας απέναντί σε διαδηλωτές που συμμετείχαν στην μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών απο την ΑΓΕΤ στις 13/6. Πάνω απο 10 άτομα έχουν κληθεί στην ασφάλεια για να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για τα γεγονότα της πορείας (με ενδελεχείς και ογκώδεις δικογραφίες) την ίδια ώρα που για τον βασανισμό του συντρόφου Βασίλη Μάγγου απο τα ένστολα καθάρματα, η δικαιοσύνη παραμένει τυφλή. Για ακόμα μια φορά, μετά τα γεγονότα εκείνων των ημερών (Χτύπημα της διαδήλωσης, κυνηγητό και ξυλοδαρμός αλληλέγγυων έξω από το τμήμα το βράδυ και την επόμενη μέρα στα δικαστήρια, εισβολές σε σπίτια και παρενοχλήσεις σε περιβάλλοντα διαδηλωτών τις επόμενες μέρες κλπ), η αστυνομία, χέρι χέρι με την δικαστική εξουσία λειτουργεί ως ιδιωτική εταιρία security των ιδιωτικών συμφερόντων της LaFarge, του Μπέου, του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου. Η συνταγή γνωστή: εκ των υστέρων διώξεις, με υποτιθέμενες αναγνωρίσεις μέσο φωτογραφιών και μαρτυριών ασφαλητών. Διώξεις που σκοπό έχουν να καμφθούν οι αντιστάσεις, να φοβίσουν και να παραδειγματίσουν και να εξαντλήσουν με πολύχρονες δικαστικές διαδικασίες-ομηρίες, όσους αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και αγωνίζονται πολύμορφα ενάντια στην λεηλασία της πόλης, της υγείας, της φύσης και του περιβάλλοντος στον βωμό του κέρδους των εταιριών.

Φυσικά ολα αυτά συμβαίνουν σε μιά περίοδο που η κρατική καταστολή πανελλαδικά οργιάζει μεσώ του δόγματος ‘Νόμος και Τάξη’ με εισβολές σε καταλήψεις, ξύλο και περιστολή διαδηλώσεων, προφυλακίσεις αγωνιστών (υπόθεση Πολύκαρπου Γεωργιάδη), διογκωμένες και αναβαθμισμένες δικογραφίες απέναντι σε αντιφασίστες (υπόθεση των 51 στην Θεσνικη) την ίδια ώρα που προσπαθεί να ξεπλυθεί μέσω της δίκης για την Χ.Α. Μια δίκη που λειτουργεί ως πλυντήριο της αστικής δικαιοσύνης αποκρύπτοντας τις αστυνομικοδικαστικές αλχημείες εις βάρος αγωνιστών, τους εκατοντάδες διωκόμενους συντρόφους και τους δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους που τόλμησαν και τολμάνε να μπουν εμπόδιο στον σύγχρονο αστικοδημοκρατικό ολοκληρωτισμό.

Η ηθική, πολιτική & υλική συμπαράσταση σε όσους βιώνουν την κρατική καταστολή, την αστυνομική βία και την δικαστική αυθαιρεσία είναι αμέριστη και δεν στέκεται σε επιμέρους πολιτικές διαφωνίες. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στο κράτος, τις μηχανοραφίες του και τις ένστολες συμμορίες του. Απέναντι στην δυστοπία που προελαύνει, προτάσσουμε τους αδιαμεσολάβητους- πολύμορφους αγώνες , την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση ώς τα ισχυρότερα μας όπλα. Η δράση αντικαθιστά τα δάκρυα!

Την Τετάρτη 21/10 δικάζεται ο συλληφθέντας της διαδήλωσης στις 13/6, η οποία στοχοποιήσε ευθέως το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και χτυπήθηκε απο τα ΜΑΤ και οδήγησε στο όργιο καταστολής εκείνων των ημερών. Την ίδια μέρα, επίσης δικάζονται 6 πολίτες για την διαμαρτυρία τους στο γραφείο της αντιπεριφεριαρχη Μαγνησίας. Και οι δύο υποθέσεις αφορούν το έγκλημα της καύσης σκουπιδιών που συντελείται στην πόλη μας με την αρωγή των πολυεθνικών εταιριών, τοπικών αρχόντων, δικαστών και ΜΜΕ. Η εγκληματοποιήση και συκοφάντηση των τοπικών και κοινωνικών αγώνων δεν θα περάσει. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Βόλου: Τετάρτη 21/10 ώρα 10:00

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ & ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ -ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

ΑΘΩΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΝ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΑΓΕΤ

Αόρατος Θίασος, Βόλος, Οκτώβρης του 20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *