Βιβλιοπαρουσίαση στο Σινιάλο την Κυριακή 10/2 στις 7μμ: “Θεσσαλονίκη 1910-2012 εκατό χρόνια ελλάδας, πατριαρχίας, καπιταλισμού είναι αρκετά”

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 07/02/2013
Εκδηλώσεις & Δράσεις
bastards poster
Περιγραφή:Μπάσταρδη μνήμηΘεσσαλονίκη

100 χρόνια

ελλάδας, πατριαρχίας, καπιταλισμού

ειναι αρκετά

 

Η Θεσσαλονίκη φορά τα καλά της για να γιορτάσει τα 100 χρονιά από την ήμερα που ο ελληνικός στρατός εισήλθε στην πόλη λεηλατώντας, σφάζοντας, βιάζοντας τον πολυεθνικό πληθυσμό της και βάζοντας τις βάσεις για την ανερχόμενη καπιταλιστική ανάπτυξη. Θα ακολουθήσει ένας αιώνας κατά τον οποίο η Θεσσαλονίκη θα περάσει από το σιδερό και τη φωτιά για να μετασχηματιστεί στην εθνικά ομογενοποιημένη ελληνική αρρενωπή καπιταλιστική μητρόπολη.

Όσες και όσοι έθεσαν τον εαυτό τους απέναντι στο κυρίαρχο πρότυπο αντιμετωπίστηκαν ως μπάσταρδες και μπάσταρδοι. Οι μουσουλμάνοι και οι σλαβόφωνοι, περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού, ήταν οι πρώτοι που εκτοπίστηκαν βίαια τη δεκαετία του 1920 για να ακολουθήσει είκοσι χρόνια μετά, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η παγερή σιωπή και συνενοχή του ελληνικού πληθυσμού στη ναζιστική σφαγή των εβραίων που αποτελούσαν έως τότε τον μισό πληθυσμό της πόλης. Ταυτόχρονα οι εργατικοί αγώνες διαρκώς θα νιώθουν το αίμα να μπουκώνει τα ρουθούνια τους καθώς δέχονται την σφοδρή επίθεση των αφεντικών, του παρακράτους και των σωμάτων ασφαλείας και διαχρονικά η έμφυλη καταπίεση αναπαράγεται και οργιάζει στις οικογενειακές σχέσεις, στους δημόσιους χώρους, στα γήπεδα, στους στρατώνες και τα μπουρδέλα της ιστορίας.

 

Περιεχόμενα

Εισαγωγή

Μέθοδος counter memory

Κεφ 1. Κοινοτικές και εθνοτικές συνθήκες στη Μακεδονία (τέλη 19ου – αρχές 20ου αιώνα)

Κεφ 2. Η Θεσσαλονίκη στην κόψη των βαλκανικών εθνικισμών (τέλη 19ου – αρχές 20ου αιώνα)

Κεφ 3. Πολεοδομική εξέλιξη: Από την πόλη των μαχαλάδων και των εξεγέρσεων στην ιπποδάμεια ρυμοτομία

Κεφ 4. Ταξική σύνθεση και εργατικοί αγώνες (τέλη 19ου – αρχές 20ου αιώνα) και η έμφυλη διάστασή τους

Κεφ 5. Πολιτικές οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία

Κεφ 6. Η ιστορία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των εργατικών σωματείων

Κεφ 7. Το Παρακράτος

Κεφ 8. Η εξέγερση του 1936

Χρονικό

Βιβλιογραφία

Σχόλια Ανάρτησης

  • Γεια χαρά σινιάλο

    Επειδή δεν μπόρεσα να παρεβρεθώ στη βιβλιοπαρουσίαση, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν προς διάθεση αντίτυπα του βιβλίου στην κατάληψή σας.

  • Εξαντλήθηκαν στην παρουσίαση κι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αντίτυπα στην κατάληψη. Ούτε και σε άλλα γνωστά μας εγχειρήματα υπάρχουν για να σε επυπηρετούσαμε κάπως. Μπορείς να απευθυνθείς απευθείας στην ομάδα “μπάσταρδες με μνήμη”… Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά αντίτυπα ούτως ή άλλως, οπότε φρόντισέ το σύντομα.

  • Με αφορμη το βιβλιο αυτο το οποιο δενε χω διαβασει-ωστοσο κρινοντας απο τον τιτλο του και με δεδομενο οτι στα παρακατω δρωμενα εχουμε εκατομβες νεκρων αντρων θα ηθελα να υπενθυμισω καποια γεγονοτα στο διαστημα που αναφερει το βιβλιο οτι υπαρχει πατριαρχια

    Το 1912-13 εγιναν οι βαλκανικοι πολεμοι με πολλους νεκρους και συμμετοχη της Ελλαδας.

    Το 1916 συμμετεχει στον α παγκοσμιο πολεμο σε ενα βαθμο με επισης
    πολλους νεκρους(ανατρεξτε σε σαιτ να δειτε γενικοτερα)
    Το 1922 υπαρχει η λεγομενη καταστροφη της σμυρνης.
    Το 1937 εχουμε τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο
    1943-1949 εμφυλιος πολεμος
    1967-1974 χουντα
    Απο το 74 εως σημερα μαλλον τα ξερετε( με προφανεσταστη ελλειψη γυναικων πολιτικων κρατουμενων )
    Ελπιζω να δημοσιευτει η διαφωνια μου.

  • Πως γινεται αληθεια να λεμε ετσι ..σκετο οτι υπαρχει πατριαρχια αυτα τα χρονια οταν εχουμε εκατομβες νεκρων ανδρων(κ γυναικων αλλα συντριπτικα λιγοτερες) και οχι πχ ..ανδροκτονια .; Μιλαμε για εκατομβες νεκρων στρατιωτων οχι μαλακιες,ετσι;

  • Συγνώμη δηλαδή “σύντροφος” και “ένας”,διαβάσατε το βιβλίο-του οποίου τα περιεχόμενα τίθενται έτσι κι αλλιώς υπο κρίση-και το τελικό σας συμπέρασμα είναι αυτό;

    “Σύντροφε”,χωρίς να υπερασπίζομαι ατόφια συγγράμματα, αυτοαναιρείσαι απαντώντας σε περιεχόμενα στα οποία δεν έχεις μπει καν στον κόπο να κοιτάξεις.Άρα δεν ξέρεις σε τί απαντάς.

    “Enas”:έχεις μια λανθάνουσα εως προβληματική αντίληψη για την πατριαρχία.
    Αγνοείς φαντάζομαι οτι είναι ιεραρχική δομή που τέμνει εγκάρσια όλη την ανθρώπινη ιστορία,και φυσικά δεν ορίζεται με ποσοστώσες νεκρών,αν και η αλήθεια είναι οτι είναι τόσο μοριακή η διάχυσή της που ουκ ολίγες νεκρές μετρά όχι μόνο στην καθημερινή ζωή αλλά και σε περιόδους σαν αυτές που εξετάζει το βιβλίο.Κι αν θές να μιλήσω τη γλώσσα σου,είναι τόσες οι νεκρές ανα τους αιώνες στη βάση των έμφυλων διαχωρισμών που οι “ανδροπρεπείς” μάχες υστερούν λίγο.Το λάθος σου λοιπόν είναι οτι μπαίνεις σε διαδικασία συγκριτισμού.Αν διάβαζες το βιβλίο (με το οποίο έχω πολλές διαφωνίες) ή βρισκόσουν στην εκδήλωση θα καταλάβαινες οτι δεν αναφέρεται στο νηπιακό σου σχήμα:σκοτώθηκαν περισσότερα αγοράκια απο ότι κοριτσάκια,αλλά στο πώς στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο αναδιαμορφώθηκε ένας βασικός συστημικός πυλώνας όπως η πατριαρχία.Κι αυτό αφορά σε κάθε άνθρωπο που έχει στραμένο το βλέμμα του στην ελευθερία.Πόσο μάλλον σε όσους και όσες αγωνίζονται γι αυτή.

    Συγγνώμη αν θίχτηκε ο ανδρισμός σας,αλλά η γαμημένη η ιστορία (των απο τα κάτω) υπάρχει για να σας διαψεύδει…

  • ”Κι αν θές να μιλήσω τη γλώσσα σου,είναι τόσες οι νεκρές ανα τους αιώνες στη βάση των έμφυλων διαχωρισμών που οι «ανδροπρεπείς» μάχες υστερούν λίγο”
    Αντιπαρερχομαι το μισος σου εναντια στους ανδρες μιας και οταν αναφερεσαι σε νεκρους ειρωνευεσαι χαρακτηριζοντας ”ανδροπρεπεις” τις μαχες στις οποιες σκοτωθηκαν. Βλεπω οτι η αντιθεση(;) σου εναντια στον πολεμο στον εθνικισμο στον επεκτατισμο και στον φασισμο εχει μαλλον λειψες βασεις.Πολυ στεχανωρηθηκες για τα αποτελεσματα των πολεμων μεσα στους αιωνες πολλα απο τα οποια ειναι επιπροσθετα και η μεταναστευση κυριως ανδρων . Η ειρωνεια σου αλλωστε δεν ειναι τυχαια- το τι αστειους/απολιτικους λογους επικαλουνται καποιες για να αναμετρηθουν με τους φασιστες τους ξερουμε (ξερουν αυτες)
    Ελπιζω επισης γενικοτερα να μην ξεχνας οτι σε πολλες περιοδους το να συμμετασχει καποιος στο πολεμο ητανε υποχρεωτικο κ αν δεν το εκανε θανατωνοταν.Φυσικα μας κανεις πλακα οταν βαζεις τα νουμερα κατω κ γραφεις οτι ειναι περισσοτερες νεκρες οι γυναικες στη βαση των εμφυλων διαχωρισμων απ’οτι οι νεκροι σε μαχες ανδρες!!!! Αν καταλαβεις καποτε τι ειπες ξαναελα. Οποτε συμφωνα με τα λεγομενα σου αντι οι γυναικες να επιτιθονται στον φασισμο (που εχει σκοτωσει κ τοσους ανδρες) καλυτερα να επιτιθονται στους ανδρες που εχουν σκοτωσει αλλωστε περισσοτερες γυναικες σε σχεση με τον αριθμο των αποθανοντων νεκρων ανδρων σε πολεμους(τι κοτσανα ειπες ξαναλεω).
    Νηπιακο σχημα προφανως ειναι το δικο σου.
    Τις αλλες κοτσανες δεν τις σχολιαζω
    Φιλακια

  • Με το συμπάθειο αγαπητέ “ένα”,

    Η απάντηση του/της alaria ήταν σε εντελώς άλλη βάση από αυτή που επαναλαμβάνεις. Ας μην συγκρίνουμε νεκρούς από κάθε πλευρά, καθώς έτσι δεν εμβαθύνουμε σε πολιτικά/εξουσιαστικά ζητήματα και συστήματα αλλά στην αριθμητική.
    Επίσης, καλό είναι έτσι κι αλλιώς να μην συγκρίνουμε τέτοια μεγέθη καθώς η ιστοριογραφία ουδέποτε ασχολήθηκε πολύ σοβαρά με τη γυναικεία καταπίεση σε μεγάλης κλίμακα καταστροφές ή γεγονότα. Άρα δεν έχουμε επαρκή και αξιόπιστα στοιχεία να συγκρίνουμε (ακόμα και αν θέλαμε ή έπρεπε). Τόσο στο επίπεδο των γυναικείων θανάτων στους πολέμους (καθώς αυτοί δεν συντελούνται στα πεδία των μαχών αλλά μακρυά από αυτά) όσο στο πεδίο των βασανιστηρίων και των βιασμών οι προσεγγίσεις (ακόμα και οι αριθμητικές) είναι κατά βάση εντελώς σχετικιστικές και πρωτόλειες. Γιατί ακόμα και ο θάνατος έχει αρρενωπά χαρακατηριστικά. Σε έναν πόλεμο αν δεν πεθαίνεις από το “βόλι του οχθρού” δεν είσαι σοβαρό στατιστικό μέγεθος, κι αν είσαι τότε είσαι ως “παράπλευρη απώλεια”. Κάτι φυσιολογικό άλλωστε για τις γυναίκες αφού και στη ζωή, η ύπαρξη τους η ίδια είναι κατά βάση “παράπλευρη”…

    Καλό είναι λοιπόν να μην φανατιζόμαστε με τη μία ή την άλλη προκατάληψη στο ζήτημα της γυναικείας καταπίεσης. Εκτός και αν είμαστε φορείς των διαχωρισμών, εκτός και αν υπερασπιζόμαστε την έμφυλη διάκριση στον έναν ή στον άλλο βαθμό.

  • ” Ας μην συγκρίνουμε νεκρούς από κάθε πλευρά, καθώς έτσι δεν εμβαθύνουμε σε πολιτικά/εξουσιαστικά ζητήματα και συστήματα αλλά στην αριθμητική.”
    Ναι, ξερω . Οι νεκροι αντρες ειναι απλα αριθμητικη.
    Οταν νομιζουν καποιες φεμινιστριες και σια οτι τους συμφερει η συγκριση την κανουν.Οταν ειναι προφανες οτι δεν συμβαινει αυτο που θελουν τοτε ”καλο ειναι να μην συγκρινουμε”.
    Επισης εγω πουθενα δεν ανεφερα τιποτα -ουτε εμμεσα περι παραπλευρων απωλειων. Αλλωστε και το βιντεο με τους εβραιους/ες της θεσσαλονικης εγω το εβαλα. Φυσικα πιστευω και το ξαναλεω οτι ειναι κοτσανα τεραστιου μεγεθους να γραφει καποια οτι οι νεκρες γυναικες απο εμφυλους διαχωρισμους ειναι περισσοτερες απο τους νεκρους αντρες που εχουν πεσει σε μαχες απο την αρχη της ανθρωποτητας εως σημερα
    Αυτη η προπαγανδα κ οι αντιστοιχες αποψεις ειναι ενας εμφυλος διαχωρισμος απο μονος του που κανει το γυναικειο φυλο να εναντιωνεται στο ανδρικο φυλο. Εμφυλος διαχωρισμος ειναι ο ιδιος ο ελληνικος φεμινισμος τον οποιο ουτε φυσικα εμπιστευομαι για την μορφωση μου ενω ειναι προφανες οτι στα περισσοτερα ζητηματα ισχυει το ακριβως αντιθετο απο αυτο που πιστευουν.Υπαρχουν ανακοινωσεις σε φεμινιστικα σαιτ οπου γραφουν καποιες εκει πως οταν παρουν την εξουσια θα καταργησουν την ετεροφυλοφιλια(και οχι μονο). Εχεις δει καμια καταδικη ;Kαμια διαφωνια;Αν η σιωπη ειναι συνενοχη τοτε καλο ειναι να ξυπνησεις και εσι και η φιλη σου . Και η σιωπη αυτη ειναι ΟΛΙΚΗ -εχεις δει ποτε να αναφερονται περιστατικα που ολοι μας τα βλεπουμε(πχ η μοναξια των ξενων απο την αποστροφη των ελληνιδων); Ο υποτιθεμενος φεμινισμος ειναι το καραβι του μισους εναντια στους αρσενικους συνανθρωπους σε μια πολυ δυσκολη στιγμη για την κοινωνια.
    Kαι εδω γινεται το ακριβως αντιθετο..

  • «Ένα»,
    Α) κανείς δεν είπε ότι οι νεκροί άνδρες είναι απλά αριθμητική. Κανένας άνθρωπος σκοτωμένος, βιασμένος, βασανισμένος δεν είναι απλά αριθμητική. Παρακολουθώντας το ξετύλιγμα του λόγου σου, παρατηρώ ότι διαστρεβλώνεις πράγματα που λέγονται χωρίς διάθεση να κατανοήσεις ότι δεν υπάρχει μόνο η απόλυτα συμμεριζόμενη οργή και ο πόνος για τους σκοτωμένους άνδρες στην κρεατομηχανή των πολέμων της κυριαρχίας, για τους θανάτους των οποίων έχουν γραφτεί πολλά και είναι θεμιτό να συνεχίσουν να γράφονται. Υπάρχει και η οργή και ο πόνος για την αόρατη, όπως αποδεικνύει ο λόγος σου, έμμεση και άμεση βία που υφίστανται οι γυναίκες στην καθημερινότητα της ζωής τους και σε καιρό πολέμου και σε καιρό «ειρήνης». Γιατί λοιπόν να μην γράφονται βιβλία για τις γυναίκες που βιάζονται, βασανίζονται, κακοποιούνται, θανατώνονται (για να μιλήσω μόνο για την πιο οφθαλμοφανή βία) και μάλιστα όχι μόνο από τους «εχθρούς», αλλά και από τους «δικούς» τους ανθρώπους; Γιατί ένα βιβλίο για την πατριαρχία δε σε παρακινεί να μελετήσεις και κάτι που δεν γνώριζες και να εμπλουτίσεις τη θέασή σου προς τα ανθρώπινα (τα οποία συναποτελούν και άνδρες και γυναίκες); Δες το και αντίστροφα: αν το βιβλίο είχε ως θέμα την ανδροκτονία, τότε θα θεωρούσες και πάλι παράλειψη (και μάλιστα κακόβουλη, όπως μάλλον υπονοείς για το βιβλίο των συντρόφων-ισσών από τη θεσσαλονίκη) την μη αναφορά στη γυναικοκτονία (από γενοκτονίες, ομηρίες, πυρπολισμούς, βομβαρδισμούς, βασανισμούς, υποσιτισμό κ.α.-για να αναφέρω πάλι μόνο τις πιο εξόφθαλμες αιτίες);
    Β) Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί οι νεκροί στα πεδία των μαχών είναι άνδρες; Γιατί ο πόλεμος ως αναπόσπαστο τμήμα του κυριαρχικού πολιτικού πολιτισμού μπορεί να διεξαχθεί μόνο μεταξύ των θεωρούμενων ως κατεξοχήν πολιτικών όντων, δηλαδή των ανδρών, που ως ισότιμοι μάχονται μεταξύ τους, αποκλείοντας τις γυναίκες ως «αδύναμες» και «ανορθολογικές». Οι γυναίκες, θέλουνε δε θέλουνε, μένουν εκτός των στρατιωτικών επιτελείων των πολέμων και των πεδίων των μαχών.
    Γ) Στην τελική, γιατί στο μυαλό σου η ανδροφονία είναι ανταγωνιστική της πατριαρχίας; Και επίσης γιατί ο φασισμός είναι ανταγωνιστικός της πατριαρχίας; Σε κάθε πόλεμο στο πλαίσιο των εγγενώς εθνικιστικών κρατών, η κυριαρχία αναδιατάσσεται οξύνοντας την αλληλοτροφοδότηση φασισμού και σεξισμού. Άλλωστε, το ίδιο το ιδεολογικό-συμβολικό αρχέτυπο της νεωτερικής συγκρότησης του κράτους είναι η ιεραρχική σχέση μεταξύ γυναίκας και άνδρα μέσα στην οικογένεια (βλ.Filmer).
    Δ) Έχεις μια επιμερισμένη-προβληματική άποψη για τον φεμινισμό, ο οποίος ούτε ένας είναι ούτε ενιαίος, όπως βέβαια δεν είναι ούτε η αναρχία-αναρχισμός ούτε η αριστερά-κομμουνισμός. Το ότι ο εμπειρισμός σου σε σχέση με τον φεμινισμό φθάνει μέχρι την κατάργηση της ετεροφυλοφιλίας μάλλον θα έπρεπε να σε προβληματίσει για το ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις μια κριτική κι όχι προκατειλημμένη ανασκαφή, αφ’ ενός, στην ιστορική επισκόπηση των ρευμάτων του φεμινισμού, και, αφ’ ετέρου, στις σύγχρονες κινηματικές εκδοχές του. Τότε θα ανακαλύψεις τα φεμινιστικά προτάγματα τα εκ των ων ουκ άνευ ενός κόσμου ελευθερίας για όλα τα ανθρώπινα όντα.
    Καλή σου μέρα.

  • Γεια μετα απο καιρο.
    Απαντωντας στο α πρωτα,λεω:
    Αν σε ενα χρονο πχ πεθανουν 100 ανδρες και 50 γυναικες και μια γυναικα φτιαξει ενα βιβλιο το οποιο εχει τιτλο(σχηματικα) ”50 γυναικες πεθαναν αυτο το χρονο” τοτε προφανως αυτο δεν ανταποκρινεται στην πληρη πραγματικοτητα οταν αναφερεται σε ζητηματα που ολοι μας καταλαβαινουμε.Φυσικα για να απαντησω στο δευτερο ερωτημα αν ενα βιβλιο ειχε τιτλο ”ανδροκτονια” και δεν ανεφερε τις νεκρες γυναικες αυτο θα με εβρισκε απεναντι.Μονο που τετοιο βιβλιο δεν εκδοθηκε.

    Απαντωντας στο β να πω οτι αυτο συμβαινει σε ενα μεγαλο βαθμο ωστε να συνεχισει να αναπαραγεται το ειδος,διοτι σε μια μεγαλη μαχη εφοσον χρησιμοποιηθουν ολα τα οπλα και φτασει σε ακραιο βαθμο μπορει να ξεκληριστουν ολοι κ να μην ζησει κανενας σε μια χωρα.Απο την αλλη, σε ενα βαθμο βεβαια ισχυει και αυτο που λες αλλα οι νεκροι αντρες στον πολεμο οπως κ ο αριθμος τους ειναι ενα επιχειρημα υπερ του οτι οι ανδρες εχουνε υπαρξει ενα μεγαλο πιονι των αυτοκρατοριων ,μοναρχιων κλπ ενω καποιες ισχυριζονται εμμεσα οτι μπορει και να περναγανε καλα στις χουντες και στις βασιλειες.Επισης μηπως εχει σκεφτει οτι αν σε εναν αιωνα εχουνε κυβερνησει 3 ατομα σε μια χωρα μιας και κυβερνουσαν 30 χρονια+ πολλοι βασιλιαδες και βασιλισσες τοτε σε 1000 χρονια εχουν κυβερνησει 33-34 ατομα?? Ξερεις ποσοι λιγοι ανθρωποι εχουν κυβερνησει τον κοσμο??(Καταλαβαινεις φανταζομαι τι λεω)

    Το γ δεν το σχολιαζω για διαφορους λογους-δεν ειπα κατι τετοιο παντως
    και για το δελτα-μακαρι να εχουν στοχο αυτον που λες εσι ενω σχετικα με αυτο π ειπα περι καταργησης της ετεροφυλοφιλιας εχω να πω οτι το εχω διαβασει σε ”τρεχον” κειμενο γυναικειας ομαδας .

    Καντε μια επανεκδοση και πλοηγηθειτε στα δικτυα της πραγματικης αλληλεγγυης

  • Εξακολουθώντας να μετουσιώνεις ένα σύστημα καταπίεσης σε απλή, αυθαίρετη και εντελώς ανιστόρητη αριθμητική απονευρώνεις κάθε προσπάθεια συνεννόησης. Αγνοώντας ή παρακάπτοντας τα σημεία γ) και δ) που σου έθεσε ο/η ελευθερία ουσιαστικά αρνείσαι όλο το ζουμί του αντίλογου, “για διάφορους λόγους”, δικούς σου και ανεπικοινώνητους.

    Χρησιμοποιείς στατιστικές μίας πατριαρχικής ιστοριογραφίας και αγνοείς επιδεικτικά ότι εδώ και 2,500 χρόνια είναι πρωτίστως οι άντρες που βρίσκονται στα επίκεντρα των αποφάσεων, στους θρόνους και στις εκκλησίες, είναι πρωτίστως άντρες που ελέγχουν, καταπιέζουν και εξουσιάζουν όχι μόνο τις υποτελείς τάξεις αλλά και τα “υποτελή φύλα”.

    Η μεθοδολογία σου είναι καταγέλαστη. Εφόσον ένα σύστημα (δομημένο και πλήρως ελεγχόμενο από άντρες!) σκοτώνει και άντρες, δεν είναι πατριαρχικό είναι ανδροκτόνο. Άρα και η εξάλειψη μίας χώρας από τον χάρτη από έναν Χίτλερ θα πρέπει να θεωρηθεί αντικρατισμός και φυσικά όταν ένας Ομπάμα εισβάλλει στο Ιράν, τότε δεν θα μιλάμε για υπόδειγμα παγκόσμιας ηγεμονίας αλλά αντι-τυραννικό αγώνα αφού όλοι/ες ξερουμε τι εστί ένας αχμαντινετζάντ…

    Κλείνοντας έναν εντελώς πεζό διάλογο με έναν όχι απλά αντιφεμινιστή όπως θέλει να λέγεται, αλλά φανατικό αναπαραγωγό της αστικής μυθοπλασίας… Είναι δυνατόν να λέμε ότι στους πόλεμους οι γυναίκες ήταν εκτός για να αναπαραχθεί το είδος? Έχεις τρελαθεί ή κάνεις επίδειξη ημιμάθειας? Οι πόλεμοι πριν τα έθνη-κράτη (όπως και οι κοινωνικές σχέσεις) δεν ήταν “πρωτόγονες” και “βάρβαρες” έννοιες, απλά είχαν τη δική τους φιλοσοφία και ιδιαιτερότητα (πολλές φορές πολύ πιο σύνθετη και δουλεμένη από τη σημερινή). Το ποιός συμμετείχε δεν ήταν ζήτημα αριθμητκής ή αριθμού γεννών, αλλά απόρροια των κυρίαρχων αξιών πάνω στις κοινωνικές σχέσεις. Για αυτό και υψηλόβαθμοι άντρες πολλές φορές συμμετείχαν στις μάχες, πράγμα αδιανόητο σήμερα σύμφωνα με τις καπιταλιστικές αξίες. Αυτό βέβαια σύμφωνα με τη λογική σου, κάνει έναν αλέξανδρο και έναν ερρίκο υποδείγματα ανιδιοτέλειας και αλληλοβοήθειας… άλλα κάτι θα βρεις να το παρακάμψεις και αυτό το οξύμωρο, “για διάφορους λόγους”…

    Το καταλάβαμε, σου τη σπάνε και οι φεμινίστριες και ο φεμινισμός. Θεωρείς ότι υπερβάλλουν όπως άλλωστε θεωρούν πολλοί φορείς καταπίεσης για τους υποδοχείς της. Πες το απλά όμως έτσι όπως είναι και μην πας να το πολιτικοποιήσεις, δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

    Κάνε ένα κρύο ντους λοιπόν κύριε μέντορα της “πραγματικής αλληλεγγύης” και μετά σε παρακαλώ απάντησε μου στο εξής: αλήθεια, πόσοι άνθρωποι έχουν κυβερνήσει τον κόσμο κύριε παντογνώστη; και πριν το κάνεις όρισε τι είναι ο κόσμος και τι σημαίνει “κυβερνώ”…

    Και μετά ξαναμπές στο ντους…

    υ.γ: πριν σκαλώσεις με το ύφος μου, όπως και αν το ονομάσεις, ξαναδιάβασε μία αυτά που σου απαντιούνται και αυτά που ανταπαντας… η υπεροψία στα καλύτερά της. Αυτό γιο το οποίο κατηγορείς συλλήβδην τις φεμινίστριες δηλαδή.

  • Ο/η απο πανω οσους υβριστικους χαρακτηρισμους και να χρησιμοποιησεις
    δεν μπορεις να καλουπωσεις ενα πραγμα.
    Το οτι ο ελληνικος φεμινισμος δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ο γυναικειος εθνικισμος .Δεν απανταω στις ηλιθιοτητες σου ειδικα οταν γραφω τα αντιθετα απο αυτα που λες οτι λεω και ειδικα οταν οι βρισιες σου ειναι περισσοτερες απο τα ”επιχειρηματα”. Τα 2500 χρονια που αναγραφεις στα επιστρεφω και δηλωνω οτι ειναι προιον της φαντασιας σου και τις ”φεμινιστικης” προπαγανδας.
    Και το σε τι θα απαντησω το επιλεγω εγω αναλογα το κεφι μου και την οποια τακτικη.
    Ας ελπισουμε οι πολιτικοι χωροι στους οποιους κινουμαστε να μην δημιουργησουν παθητικες και φοβισμενες γυναικες αλλα δυναμικες με διαφορετικα ιδανικα απο αυτα που πρεσβευει το τσιρκο της αντιαρρενωποτητας δηλαδη του αντιανδρισμου

    • Είσαι ο απόπατος κάθε θλιβερής στοιχειοθέτησης της πιο εκούσιας αντιδραστικότητας.Λοιπόν,καλά τα τσιτάτα αλλά για πες μας τι εννοείς οταν λες “ελληνικός φεμινισμός”(αυτό το νεολογισμό μόνο σ΄ εσένα τον συναντώ)…κι αφού τον κατέχεις τόσο καλά ώστε να επιτίθεσαι υπονοόντας ατράνταχτες βάσεις,για να σε δούμε…πόσο μάλλον ωστε να τον ταυτίζεις με εθνικισμούς…
      άντε λοιπόν δώσε επιχειρήματα να δούμε πόσο βαθιά είναι η κατσαρόλα της σούπας που θέλεις να βαφτίσεις “‘αποψη”.Επιχειρήματα όμως,όχι αφοριστηκές παπάρες…

      υ.γ.βλέπω οτι σε ενοχλεί πολύ το τσίρκο του αντιανδρισμού,και όχι το τσίρκο του ανδρισμου
      σε ενοχλεί το τσίρκο της αντιαρρενωποτητας,αλλά για την αρρενωποτητα ούτε κουβέντα,ε?
      στάζεις πολύ τεστοστερόνη και τα βηματά σου βαραίνουν απο τη γλίτσα της…

      ωστόσω περιμένω μια αμυχή ευφυίας,μάλλον επι ματαίω….

  • Το αρρενωπό σου μυαλουδάκι έχει την αντρικότατη ικανότητα να σκάβει μόνο του τους λάκους του με αυτά που σκαρφίζεται…

    Γιατί αν δεχτώ την καρικατούρα ανάλυσης και νεολογισμών που μου αντι-παρέθεσες, μόλις ανέδειξες και μόνο σου τι παράγουν οι “αρρενωπότητες” και τι οι “αντι-αρρενωπότητες”: ο “γυναικείος εθνικισμός” παράγει “το τσίρκο του αντιανδρισμού” (δλδ απλά ένα κίνημα που στερείται σοβαρότητας) και ο αντρικός εθνικισμός παράγει 2 παγκόσμιους πολέμους, έναν ψυχρό, αμέτρητους άλλους μικρότερους, εκατοντάδες χούντες, ναζισμό, φασισμό και κοινωνικό κανιβαλισμό που έχουν προκαλέσει τόσο θάνατο που οι αξιοθρήνητες ιστορικές σου αναφορές ακόμα δεν μπορούν να τον αποτυπώσουν.

    Ας ελπίσουμε ότι οι δυναμικές γυναίκες με τα διαφορετικά ιδανικά δεν θα καταδεχτούν παρά μόνο να σε χλευάσουν για τις προκαταλήψεις σου.

    υ.γ: Ευχαριστώ που επαλήθευσες το πόσο αποφεύγεις να κάνεις διάλογο και το πόσο σου αρέσει να μονολογείς και να διατρανώνεις τον αστικότατο αντιφεμινισμό σου. Φαντάζομαι ότι δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα για σένα, αν απλά πάψω να ασχολούμαι με τις ανοησίες σου.

  • Οταν μια πιο πανω γραφει οτι δεν λεω κουβεντα για την ..αρρενωποτητα να υποθεσω οτι εννοει πως η αρρενωποτητα ειναι κατι κακο;;!!;
    Η αρρενωποτητα σχετιζεται με την ανδρικη φυση.Eιναι ουδετερο μεγεθος ,δεν ειναι πολιτικη αποψη,φυσικα.Εσι τι εννοεις οτι σου προκαλει αηδια;;
    Αν πεις οτι ειναι δικαιωμα σου αυτο θα δεχοσουν καποιον που θα εγραφε οτι η θυληκοτητα του προκαλει αηδια και θα εγκαλουσε καποια επειδη δεν επιτιθεται στη.. θηλυκοτητα;
    Επισης βλεπω οτι ενας/μια χρησιμοποιησε την λεξη αρρενωποτητα σαν βρισια(για το μυαλο μου) !!
    H τεστοστερονη επισης δεν ειναι μονο ανδρικη ορμονη

    Eιστε στα καλα σας;
    Και ενα απο τα κορυφαια:
    ”στάζεις πολύ τεστοστερόνη και τα βηματά σου βαραίνουν απο τη γλίτσα της…”

    Το να σταζω τεστοστερονη δεν ειναι κακο ,ειναι κοπλιμεντο.
    Μηπως ξερεις τι ειναι η τεστοστερονη αραγε; Θα καταργησετε και την επιστημη,κοριτσια;

    Οσον αφορα το αντρικο φυλο-ενταξει δεν πιστευα οτι θα εβρισκαν οι συνομιλητες μου κατι καλο.Γι’αυτο κοριτσια οσες βλεπετε το σαιτ μην κανετε παρεα με αγορια.Που εχουν κανει και τοσους πολεμους τα παλιοπαιδα,αυτοι οι αρρενωποι με τα μουστακια και τα γενια.
    Ανατρεπτικοτατη αποψη αυτη περι πολεμων και ανδρων-
    eιπαμε:Ενας βασιλιας και ενας αυτοκρατορας καθονται για 30 χρονια στο θρονο αρα τα 100 χρονια καθονται περιπου 7 . Σε 2000 ειναι 140 ατομα- εγω βαζω 2 χιλιαρικα.
    Σιγα τους ανδρες που κυβερνησαν αν ητανε μονο ανδρες.
    Φυσικα ομως υπηρχαν βασιλισσες ,αυτοκρατορισσες και ποσες αλλες,
    ειδικα αυτες που πιεζαν τα αγορια τους για να πολεμησουν οπως πχ στη Σπαρτη

    Αλλα ετσι ειναι.
    Πολλες αμαζονες υπαρχουν στα κοινα για να επιτιθονται στους ανδρες.Ποτε στις ”μικροαστες,στις ρουφιανες,στις φασιστριες,στις στις”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *