Αχ αυτοί οι “puer”!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 28/02/2013
Σχολιασμοί

Με 800 χρόνια σκοτάδι τι να μας πει η Άρτεμις;
Στην Αρτέμιδα Αττικής άρχισε ο «κύκλος πνευματικής αφύπνισης» της Χρυσής Αυγής με την ονομασία «Διάπλαση των Παίδων». Περίπου 20 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών βρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Ανατολικής Αττικής.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δύο παιδαγωγοί της τοπικής οργάνωσης» μίλησαν στα παιδιά «για τη γέννηση του αρχαίου κόσμου σύμφωνα με την αρχαία ελληνική σκέψη, τους ολύμπιους θεούς, το αρχαίο ελληνικό πάνθεον και τη χριστιανική πίστη». Παρόμοιες δράσεις προαναγγέλλονται ως «προσπάθεια αναγέννησης του ελληνικού πνεύματος».

Από τη Μασσαλία το 1212 ξεκινούν 30.000 παιδιά και φτωχοί (το Μεσαίωνα, η λέξη «puer» σημαίνει «αυτός που επιτηρείται», δηλαδή το παιδί, ο ανήλικος, αλλά και ο φτωχός – !!! ) που καταφτάνουν απ’όλη τη Γαλλία με σκοπό να σώσουν τη Χριστιανοσύνη από τους Βαρβάρους. Με «Διάπλαση Παίδων» που θεωρεί «τιμή» να πας να σκοτωθείς για να αποικήσεις τη γη των Αράβων και των Εβραίων, οι εξαθλιωμένοι φτάνουν στη θάλασσα και δε βλέπουν το θαύμα που περίμεναν: δεν ανοίγουν τα νερά όπως πίστευαν. Αποφασίζουν παρά την απογοήτευση, να συνεχίσουν το ιερό τους ταξίδι. Τους προτείνουν τότε δυο σεβαστοί ντόπιοι εφοπλιστές να τους μεταφέρουν στην Ιερουσαλήμ. Φυσικά δέχονται. Από τα εφτά πλοία που ξεκινούν, τα δυο ναυαγούν. Τα άλλα πέντε, με «χασούρα» εκατοντάδων ψυχών λόγω πείνας και διαφόρων επιδημιών, φτάνουν τελικά στη Βόρια Αφρική με τους puer κλειδαμπαρωμένους που πουλιούνται όλοι – όσοι ζουν ακόμα – ως σκλάβοι, με εντολή των εφοπλιστών που τους «χάρησαν» το ταξίδι, αναγνωρίζοντας εύκολη λεία για εύκολο χρήμα.

Οχτακόσια χρόνια Διάπλαση Παίδων κι ακόμα πιασάρικη η ιερά ιστορία, η ιερά πίστη, ακόμα η «πνευματική αφύπνιση» κι οι μεγάλες ιδέες, το γένος που σώζει και σώζεται, ακόμα οι πρόθυμοι εφοπλιστές κι ακόμα τόσα καθάρματα που ετοιμάζουν πειθαρχημένο κρέας για να τους φυλάει.

Κι ακόμα τόσοι «puer»…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *