Αυτή τη φορά, το αριστερό τσιμέντο του Μπίρμπα απειλεί το Πατινάζ…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 26/09/2014
Τοπικά Νέα

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η καινούργια δημοτική αρχή, αριστερή πιά… υπό τον Δ. Μπίρμπα, ανακινεί την υπόθεση τσιμεντοποίησης του Πατινάζ. Μετά την παραίτηση του πρώτου εργολάβου, δρομολογείται η ανάληψη του έργου από τον δεύτερο τη τάξει σε επίπεδο προσφορών εργολάβο, ο οποίος θα πρέπει μέσα στον Οκτώβρη να εκκαθαρίσει τα ενοχλητικά δέντρα προκειμένου να χυθεί το “απαραίτητο” τσιμέντο. Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο δήμαρχος δεν έχει σκοπό (τουλάχιστον στην αρχή λέμε εμείς) να φέρει την αστυνομία προκείμενου να κάμψει τις αντιστάσεις στην τσιμεντοποίηση αλλά… κατοίκους (εγκάθετους λέμε εμείς) που… συμφωνούν με το έργο. Ακριβώς ένα χρόνο πριν γράφαμε σε αυτό εδώ το σάιτ:

Κρατώντας μια μικρή επιφύλαξη για ενδεχόμενη πολιτική εμμονή στην κατασκευή του έργου και καταστρατήγηση κάθε -ακόμη και θεσμικού- «αναχώματος», παίρνουμε δύναμη από αυτή τη νίκη που η ουσία της δεν έχει να κάνει με ποσοτικά χαρακτηριστικά (δηλ. αν πρόκειται για μικρή ή μεγάλη νίκη ανάλογα με τα στρέμματα που διασώθηκαν από την τσιμεντοποίηση ή το ποσό των 1.200.000 ευρώ που διακυβεύτηκε) αλλά με τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά.

Ένας αγώνας

-αδιαμεσολάβητος από τα κόμματα που σύσσωμα στάθηκαν απέναντι στον αγώνα αυτό

-αδιαμεσολάβητος από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία ακόμη και τις λίγες φορές που ασχολήθηκαν με τον αγώνα δεν παρέλειψαν να τον υπονομεύσουν

-αυτοοργανωμένος, χωρίς αντιπροσώπους και ηγετικές φιγούρες

-αδιάλλακτος και μαχητικός απέναντι στην κρατική καταστολή

-συνεκτικός (όσο του επέτρεψαν οι πολυποίκιλες πολιτικές και κοινωνικές ταυτότητες όλων όσοι ενεπλάκησαν), με σαφή επιχειρηματολογία, εστιασμένες κάθε φορά στοχεύσεις και κοινά συμφωνημένες πρακτικές

-αποφασισμένος μέχρι τέλους”

Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Δυστυχώς οι επιφυλάξεις μας επιβεβαιώθηκαν απο έναν δήμαρχο που επιλέγει, ως μια από τις πρώτες του κινήσεις στην πόλη, να συγκρουστεί με υπερασπιστές του Μπαρουτάδικου. Πέρα από την αδιάλλακτη αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση του Πατινάζ παραθέτουμε για μια ακόμη φορά το κείμενο που είχε μοιραστεί πέρσι και  ξαναμοιράστηκε στο Αιγάλεω τις προηγούμενες ημέρες, στο κέντρο της πόλης αλλά και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, για να θυμίσουμε και πάλι τις θέσεις των υπερασπιστών του Πατινάζ και του Μπαρουτάδικου :

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ_new_Page_1 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ_new_Page_2

Έχει ενεργοποιηθεί η συνέλευση κατοίκων για την υπεράσπιση του Μπαρουτάδικου, η οποία θα συναντηθεί και πάλι την Δευτέρα 29/9 στις 7.30μμ στον χώρο του Πατινάζ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *