(Ασχολίαστες) στιγμές από το Αιγάλεω…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 02/11/2012
Τοπικά Νέα

Την Παρασκευή 26 Οκτώβρη, μετά τη γιορτή του σχολείου μια «θορυβώδης» ομάδα  15-16χρονων μαθητών (πιθανόν απ’ το 1ο ή 8ο γυμνάσιο) κατεβαίνοντας την οδό Κωνσταντινουπόλεως (στο ύψος περίπου του Κολυμβητήριου) επιτίθενται σε διερχόμενους Πακιστανούς με νεράντζια, χωρίς να τους τραυματίσουν. Αυτό το βλέπουν όσοι είναι μέσα σε παρακείμενη καφετέρια, ένας πελάτης βγαίνει από το μαγαζί και βάζει τις φωνές στην ομάδα των μαθητών.  Υπάρχει αρχικά μια στιγμιαία αμηχανία έως ότου ένας από αυτούς  βγαίνει μπροστά και αρχίζει να προκαλεί με φασιστικές «ατάκες». Ο πελάτης τον πιάνει απ’ τον λαιμό, βγαίνει όλο το μαγαζί έξω να τους χωρίσει, στήνεται ένα μεγάλο «πηγαδάκι» και μετά από λίγη ώρα οι μαθητές αναθεωρούν τη συμπεριφορά τους διαχωρίζοντας τη θέση τους από τον φασιστοειδή συμμαθητή τους.

Την  Τρίτη 30 Οκτώβρη κατά τη μια-μιάμιση στην πλατεία Δαβάκη εμφανίζονται 4 αστυνομικοί της ομάδας Δίας καθώς κι ένα περιπολικό με αναμμένους φάρους και σειρήνες στην στάση όπου βρίσκεται ήδη ένα λεωφορείο, το οποίο απ’ ό,τι φάνηκε δεν άνοιγε τις πόρτες μέχρι να φτάσουν οι παραπάνω. Είχε διαδραματιστεί ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές 2 ελεγκτές εισιτηρίων και δύο επιβατών. Οι ελεγκτές ήταν πολύ πιεστικοί προς  τους επιβάτες, ένας εκ των οποίων παθαίνει κρίση επιληψίας. Στη συνέχεια υπάρχει μία συμπλοκή και ο ελαφρύς τραυματισμός ενός ελεγκτή. Οι ελεγκτές καλούν αστυνομία και ΕΚΑΒ. Η κλήση προς το ασθενοφόρο ακυρώνεται αφού ο ελεγκτής δεν είχε τίποτα σοβαρό (του είχε ανοίξει η μύτη). Στη συνέχεια οι μπάτσοι βάζουν χειροπέδες στους δύο επιβάτες και τους προσαγάγουν στο τμήμα.

Και η ζωή συνεχίζεται…

Σχόλια Ανάρτησης

  • Συγνώμη για το όχι εντελώς σχετικό μήνυμα που στέλνω.
    Αλλά το Συνδικάτο Οικοδόμων έβγαλε νέα ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής και ακόμα δεν σχολιάσατε το νέο μάθημα χυδαίας ρητορείας από το ΠΑΜΕ.

    Για να μην ψάχνετε, σας επισυνάπτω τη νέα χυδαιότητα του ΠΑΜΕ

    “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/11/2012

    Λάθος πόρτα χτύπησαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν «νταβατζιλίδικα» να πλασάρουν φτηνούς εργάτες σε υπεργολάβο σε οικοδομή στην Καλλιθέα. Προειδοποιούμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του ναζισμού να μην ξαναεπιχειρήσουν να απειλήσουν κανέναν οικοδόμο, γιατί θα βρουν απέναντί τους το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και όλους τους οικοδόμους, έλληνες και μετανάστες.

    Τα νταηλίκια τους δεν περνάνε εδώ.

    Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Αν δεν γνωρίζουν, λόγω περιορισμένης αντίληψης και εμπειρίας, τι σημαίνει ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, τότε καλά θα κάνουν να ρωτήσουν κανένα παλιότερο από το σινάφι τους ή ακόμα καλύτερα να ρωτήσουν τα αφεντικά τους. Αυτοί θα τους πουν στα σίγουρα πώς λύνουν τα ζητήματα οι οικοδόμοι με μπροστάρη το ταξικό τους ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.

    Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν φασίστα, σε κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού μέσα στους εργάτες για να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα.

    Αυτό το σάπιο σύστημα γεννά και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα της εργατικής τάξης με στόχο να διαφυλάξει και να διευρύνει την κερδοφορία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοκατασκευαστών.

    Αυτό το σύστημα υπηρετούν και οι φασίστες.

    Γι’ αυτό, το εργατικό κίνημα θα σκορπίσει και αυτούς, μαζί με τους άλλους κολαούζους του συστήματος.

    ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ”

  • αμ΄ έπος αμ’ έργον…

    Ίσως μάθανε από τις αντιδράσεις στην προηγούμενη ανακοίνωσή τους ότι είναι άλλο οι φασίστες κι άλλο οι αναρχικοί κι έπαψαν να μας “μπερδεύουν”.

    • Μπράβο στο συνδικάτο!!έκανε για άλλη
      μια φορά το καθήκον του…στα λόγια.Που ξέρεις?
      αλλάζουν οι άνθρωποι,μπορεί και να σηκώσουν
      το χέρι τους σε κανα φασίστα.Σε αγωνιζόμενους
      πάντως το χουν κάνει…α!!!ξέχασα αυτοί είχαν
      διαφορετική άποψη από το κκε

  • μπράβο και εις κατώτερα.
    Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν το κάνατε ξεχωριστό θέμα για να το αναδείξετε.
    Τουλάχιστον οι οικοδόμοι που σηκώνουν ένα ζήτημα με πραγματικά ταξικά κριτήρια, που δείχνουν σε όλους τους εργαζόμενους τους εχθρού τους και ετοιμάζουν όλο τον κλάδο για ταξική αντίδραση ενάντια στους φασίστες, ξέρουν στα σίγουρα ποιους έχουν απέναντι τους. Τους φασίστες. Και τους συνοδοιπόρους τους.
    Και γιατί οι φασίστες να μπουν στον κόπο να απαντήσουν, αφού άλλοι το κάνουν για αυτούς;

    Για το συνδικάτο οικοδόμων μπορεί να έχουν πολλοί να πούνε πολλά. Ειδικά όταν συσπειρώνουν ταξικά όλα τα γιαπιά ενάντια στους φασίστες, κάποιοι έχουν να πούνε ακόμα περισσότερα.

    …και δίπλα σου θα φτάσει καποια μέρα
    αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου…

  • Γράφεις:
    “Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν το κάνατε ξεχωριστό θέμα για να το αναδείξετε”
    Ανάθεμα αν ξέρεις τι γράφεις. Το μόνο πρόβλημα είναι αυτό;

    Οι οικοδόμοι σηκώνουν ένα ζήτημα με “πραγματικά ταξικά κριτήρια”; Ο φασισμός δεν είναι και πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα; Και ποιά δεν είναι τα πραγματικά ταξικά κριτήρια; Πάλι το Κόμμα κρατάει το Ιερό Γκράαλ της ταξικότητας.

    Αν ξέρουν ποιούς έχουν απέναντί τους γιατί σε κάθε ευκαιρία (εκτός από την πρόσφατη) κάνουν συμψηφισμούς με “αναρχοαυτόνομους” και σχέδια “ενάντια στο ΚΚΕ”;

    Γράφεις: “Και γιατί οι φασίστες να μπουν στον κόπο να απαντήσουν, αφού άλλοι το κάνουν για αυτούς;” Τί εννοείς πάλι; Πάλι βλέπεις φαντάσματα και σχέδια ενάντια στο Κόμμα τη στιγμή που δεν το κάνει ούτε η ίδια η ανακοίνωση;

    “Ειδικά όταν συσπειρώνουν ταξικά όλα τα γιαπιά ενάντια στους φασίστες”… Αυτή η φτηνή επίφαση της ταξικότητας μήπως και ξεχαστεί ο μικροαστισμός σας, το ψώνισμα με την φαντασιακή αδάμαστη “εργατιά” και η καζαντζίδειος φιλοσοφία με τα γιαπιά και άλλα ευτράπελα της ιστορίας να τα πείτε στην κακομοίρα τη νεολαία σας. Μπας και ξεχάσουν πώς τους ανατρέφουν οι “επαναστάτες του συνδικάτου σας” στα σπίτια τους.

    Και η κατακλείδα πάλι τα… ταξικά γυαλάκια!

    Εκτός από αστοιχείωτοι είστε και ψώνια. Να πάτε να ξεδώσετε στο μπλογκ του Ριζοσπάστη. Άιντε! Πού μας κάνετε και αρμένικη βίζιτα κάθε φορά.

  • ”Γι’ αυτό, το εργατικό κίνημα θα σκορπίσει και αυτούς, μαζί με τους άλλους κολαούζους του συστήματος”

    2 ερωτησεις

    το εργατικο κινημα που θα τους τσακισει ειναι αυτο που εδωσε μικροφωνο στον κασιδοφασιστα?

    σε ενα κειμενο καταγγελιας και προειδοποιησης ,δεν ονομαζεις τους ”κολαουζους του συστηματος” να τους ξερουν αυτοι στους οποιους απευθυνεσαι?
    την καλημερα μου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *