[ΑΣΟΕΕ] Αφίσα αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 05/02/2021
Υλικό άλλων ομάδων

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ν∆ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η απάντηση της σε κάθε κοινωνικοπολιτικό, υγειονοµικό ζήτηµα είναι η ίδια και βασίζεται αποκλειστικά στην αύξηση της καταστολής-επιτήρησης. Κύριο µέληµα της πολιτικής της ατζέντα είναι η συνεχής πρόσληψη κάθε λογής µπάτσωνκαθώς και το ψήφισµα αυταρχικών νοµοσχεδίων, που αποσκοπεί αποκλειστικά στον περαιτέρω έλεγχο των ζωών µας και στην αποδυνάµωση οποιασδήποτε µορφής αντίστασης.

Στα πλαίσια της κρατικής διαχείρισης ,έρχονται να προστεθούν και τα πανεπιστήµια, τα οποίαδιαχρονικά αποτελούν εστίες αγώνα και πολιτικοποίησης. Το νέο νοµοσχέδιο Χρυσοχοϊδη-Κεραµέως, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση κλειστού συστήµατος καµερών, τηνθέσπιση κάρτας εισόδου, τις διαγραφές φοιτητών, τις πειθαρχικές διώξεις και την ίδρυση ειδικού αστυνοµικού σώµατος (ΟΠΠΙ), έχει ως απώτερο σκοπό την πάταξητου ευρύτερου φοιτητικού κινήµατος.

Όλα τα παραπάνω έρχονται ως ‘’φυσικό επακόλουθο’’ της παρουσίας ένοπλου,ένστολου φρουρού πριν ένα χρόνο στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, όπου σηµάδευε µε το υπηρεσιακό του όπλο φοιτητές στο κεφάλι. Για εµάς τα πανεπιστήµια αποτελούσαν και αποτελούν άσυλο για µετανάστες, τοξικοεξαρτηµένους και οποιοδήποτε άτοµο αντιτάσσεται στην εξουσία και τους µηχανισµούς της. Αρνούµαστε την συνεχή παρακολούθηση της καθηµερινότητας µας στη σχολή και την ποινικοποίηση της παρουσίας µας σε οποιοδήποτε πανεπιστήµιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *