Καταστολή της κατάληψης στο κτίριο της ΔΕΗ στον Χολαργό

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 23/11/2011
Κινηματικά Νέα

[19.00] Οι  15 συλληφθέντες στη 1.00 το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων όλων των ειδών και αργότερα οδηγήθηκαν με τον ίδιο τρόπο, στο κτίριο 7 για την αυτόφωρη διαδικασία όπου και πήραν  αναβολή για την τετάρτη 30 Νοέμβρη. (συντ. κόκκινοι αντιρεπόρτερ)

[13.00] Οι συλλήψεις είναι 15. Οι 10 είναι συνδικαλιστές από το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και οι υπόλοιποι 5 συνδικαλιστές από άλλους εργασιακούς χώρους αλλά και την συνέλευση Χολαργού-Παπάγου. Θα περάσουν σε λίγο με τη διαδικασία του αυτόφωρου από τα δικαστήρια της Ευελπίδων με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών!

[12.10] Ενημέρωση από συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο indymedia.org

1) οι προσαχθέντες είναι πλεον συλληφθεντες και συντομα (ίσως και μεσα στην επομενη ωρα) αναμενεται να οδηγηθούν στην Ευελπίδων

2) αποφασιστηκε 48ωρη απεργια αλλα και καταληψη στο εργοστασιο της Πτολεμαϊδας και οχι μονο

3) η καταληψη του χολαργου θα συνεχιστει ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ετσι και αλλιως επειδη ειναι σε εξελιξη η 48ωρη κανεις δεν μπαινει μεσα να δουλεψει και απ οτι καταλαβα η παρουσια των μπατσων εκει μαλλον δεν θα διαρκεσει για πολυ ακομα

4) ήδη πολλοι απο τους συγκεντρωμενους στο κωλοχανιο των μπατσων στο Μαρουσι φευγουν και πηγαινουν Χολαργο προκειμενου να ενισχυσουν την ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

5) οι εργαζομενοι απευθυνουν εκκληση σε οποιον μπορει, για οσο μπορει, οποτε μπορει να κανει ενα περασμα απο την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Χολαργου προκειμενου να δωθει μια απαντηση στην κρατικη τρομοκρατια.

[10.30] Εν τω μεταξύ εξελίσσονται συγκρούσεις αυτή την ώρα έξω από το κτίριο και υπάρχουν πληροφορίες για 13 συλλήψεις.

[10.00] Νωρίς το πρωί σήμερα η αστυνομία έσπασε την κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ στον Χολαργό. Έχουν προσαχθεί στο ΑΤ Αμαρουσίου 7 άτομα που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο (ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) και ένας αλληλέγγυος από την Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού Παπάγου. Ως άμεση απάντηση η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προχώρησε σε 48 απεργία. Το καθεστώς “έκτακτης ανάγκης” το οποίο ήρθε για να μείνει είναι αναπόφευκτο να προκαλέσει θεσμική αναδιάταξη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται συνδικαλιστές και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει μια ενδοθεσμική διευθέτηση του ζητήματος. Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν εκκινούν, ωστόσο, μόνο για τα “συντεχνιακά τους συμφέροντα” αλλά συνδιαλέγονται και με μια μεγάλη κοινωνική δυσφορία που έχει να κάνει με το γνωστό χαράτσι. Η καταστολή της συγκεκριμένης κατάληψης, επομένως, δεν πυροδοτεί μόνο τις περιορισμένες κλαδικές μεταβλητές (μια πρώτη απάντηση είναι η ήδη καλεσμένη 48 απεργία στην ΔΕΗ) αλλά και την ανεξάρτηση μεταβλητή της κοινωνικής δυσφορίας.

Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *