Από τη χθεσινή εκδήλωση της Λαϊκής συνέλευσης Αιγάλεω στην πλ. Εσταυρωμένου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 09/07/2011
Τοπικά Νέα

Βρεθήκαμε χθες στην πλ. Εσταυρωμένου, στην εκδήλωση που καλούσε η Λαϊκή συνέλευση Αιγάλεω με θέμα «την καταστολή της 28ης -29ης Ιούνη και τη συνέχιση του αγώνα». Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην πλατεία δεδομένης της ελάχιστης και αποσπασματικής -μέσω διαδικτύου και ελάχιστων μοιρασμάτων- ενημέρωσης για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η εκδήλωση «άνοιξε» με τοποθέτηση δασκάλου από το Αιγάλεω ο οποίος χτυπήθηκε άγρια στο κεφάλι (με αποτέλεσμα να χρειαστεί ράμματα) από τα ανθρωπάρια της ομάδας ΔΙΑΣ  κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης της Τετάρτης. Συνεχίστηκε με την προβολή ενός βίντεο σχετικού με την πλ. Συντάγματος και την καταστολή της 48ωρης απεργιακής συγκέντρωσης και τέλειωσε εν είδει γιορτινού κλίματος με ζωντανή μουσική από αιγαλιώτες μουσικούς.

Δεδομένης της απουσίας ενός ανοιχτού πεδίου συζήτησης μεταξύ του συνόλου των παρευρισκόμενων, το ενδιαφέρον για τα ζητήματα της συγκυρίας μεταφέρθηκε στα πολλά «πηγαδάκια» που άνοιξαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Συζητήσεις για πολύ βασικά θέματα (αρκετά από τα οποία «άνοιγαν» με τρόπο προβληματικό ή μη και στο βίντεο) όπως η «διαλεκτική του δρόμου», η βία, τα εθνικά ιδεώδη, οι «ταυτότητες» των υποκειμένων στις πλατείες, η ανελέητη επιθετικότητα της Κυριαρχίας ενάντια σε ότι δεν μπορεί να ποδηγετήσει, δημιούργησαν -σε αρκετές περιπτώσεις- ανοιχτά πεδία ζύμωσης, σύνθεσης και μετατοπίσεων.

Αυτό που έγινε σαφές είναι ότι υπάρχει ένα έντονο κοινωνικό μούδιασμα και μια ταυτόχρονη αυθόρμητη κίνηση των ανθρώπων προς το συλλογικό, μέσα στο οποίο μπορούν να δημιουργηθούν πεδία συζήτησης, σύνθεσης και αγώνα… Με δεδομένη την άρση του μεταπολιτευτικού κοινωνικού συμβολαίου αλλά και την παρακαταθήκη αλληλεγγύης και αντίστασης της περασμένης Τετάρτης, γίνεται παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη σταθούμε με τους σωστούς όρους απέναντι στα Κυριαρχικά σχέδια. Με όρους αυτοοργάνωσης, αδιαμεσολάβητης αντίστασης και αλληλεγγύης μεταξύ των υποκειμένων του αγώνα.

Από μεριάς μας θα είμαστε στο δρόμο στηρίζοντας (χωρίς κατ’ ανάγκη να συμμετέχουμε) κάθε πρωτοβουλία και κάθε κίνηση που οργανώνεται «από τα κάτω» στο βαθμό που δεν παράγει διαχωρισμούς, αποκλεισμούς και ανισότιμες σχέσεις μεταξύ των αντιστεκόμενων.

Ραντεβού στους δρόμους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *