Από τα ισπανικά στο game making: το ταξίδι της αυτομόρφωσης συνεχίζεται…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 11/03/2011
Εκδηλώσεις & Δράσεις

Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τη γλώσσα των Ισπανικών τα μαθήματα θα γίνονται στην κατάληψη μας κάθε Τρίτη 17:00 – 19:00 και κάθε Παρασκευή 19:00 – 21:00.

Πέρα από τα Ισπανικά και ενεργοποιώντας την παιχνιδιάρικη διάθεσή μας καλωσορίζουμε στο Σινιάλο και ένα ακόμα «ελεύθερο μάθημα». Ξεκινούν λοιπόν στην κατάληψη μας και μαθήματα δημιουργίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών (pc game making). Τα μαθήματα περιλαμβάνουν από ζωγραφική μέχρι δημιουργία ήχου και χαρακτήρων. Δεν απαιτείται καμία ειδική γνώση προγραμματισμού, χρειάζεται απλά η διάθεση να δημιουργήσουμε τα δικά μας παιχνίδια.

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι ένα πολύμορφο εκφραστικό μέσο. Με μια δημιουργική διάθεση λοιπόν, δίνουμε μορφή σε κάθε μας ιδέα και πάνω από όλα παίζουμε !!! Φέρνουμε λοιπόν τα laptop μας (οι έχοντες) και για τους μη έχοντες φροντίζουμε εμείς….με ό,τι έχουμε στη διάθεσή μας. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 20:00 στην κατάληψη μας.

Τα μαθήματα αυτομόρφωσης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της κατάληψης. Έχοντας κατοχυρώσει τα αντιεμπορευματικά χαρακτηριστικά κρατάμε διαρκώς ανοιχτή την πρόσβαση σε μια ανιδιοτελή μετάγγιση της γνώσης. Ζώντας σε μια γειτονιά, όπου το βάθεμα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης σημαίνει και αποκλεισμό των ανθρώπων της από οποιαδήποτε απελευθερωτική προσέγγιση της γνώσης, ως περιεχόμενο και ως διαδικασία, καταθέτουμε τη δική μας κοινωνική πρόταση, τη δική μας απόπειρα για την καταστροφή κάθε αποκλεισμού. Ζώντας σε ένα καθεστώς που πετάει ανθρώπους στον εκβιασμό της ανεργίας, στην αδράνεια των δεξιοτήτων τους, στην απραξία και τη μοιρολατρία απευθύνουμε κάλεσμα για τη συλλογική δημιουργία, την αλληλεγγύη και την αμοιβαιότητα ως έμπρακτη αντίσταση στην εξατομίκευση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι ευπρόσδεκτοι οι κάτοχοι οποιασδήποτε γνώσης ή  δεξιότητας (μαθηματικά, αρχαία ελληνικά, ξένες γλώσσες, κηπουρική, ηλεκτρολογία, μηχανολογία, ζωγραφική, χορός, κλπ) σε συνάντηση για την επικοινωνία των σκεπτικών μας και τη συνδιαμόρφωση των ελεύθερων μαθημάτων. Η “ομάδα εργασίας για την εκπαίδευση και την αυτομόρφωση” της κατάληψης πραγματοποιεί τη συνέλευσή της κάθε Τετάρτη στις 17:00.

Φωτογραφία από την παιδική Yoga…

Σχόλια Ανάρτησης

  • Ωραια και σωστα ολα αυτα. Αλλα ουτε μια αναφορα στον εναν χρονο απο τη δολοφονια του Λαμπρου Φουντα.Γιατι αραγε?

  • τον καιρό που το δικαίωμα στη μνήμη ελέγχεται από τα κατάστιχα των δικαιούχων
    τον καιρό που -απ’ ό,τι φαίνεται- αφαιρείται ακόμη και το δικαίωμα στην ταπεινή σιωπή

    εμείς που δεν θέλουμε ούτε ήρωες ούτε μάρτυρες για να τους χωρέσουμε σε μνημόσυνα και επετείους

    συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που θεωρούμε αγώνα για την κατάκτηση της ελευθερίας

    και σ’ αυτόν τον αγώνα είναι που ανασαίνουν λεύτερες οι μνήμες

  • Μια απλη και καλοπροαιρετη ερωτηση που εκανα, λες οτι την εκανα ως δικαιουχος της μνημης,οτι αφαιρω το δικαιωμα στη σιωπη και οτι ηρωποιω τον Λαμπρο.

    Μην κυνηγας φαντασματα.Μια ερωτηση ηταν.Δεν επιτεθηκα σε κανεναν για να μου απαντας σε τετοιο υφος.

    Ελπιζω στην κατανοηση αυτη την φορα,ετσι για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις..

  • H ερώτησή σου (“γιατί άραγε;”) εμπεριέχει την απόκρισή της (που χαρακτηρίζεται από αρνητική προκατάληψη απέναντι στην σιωπή μας)… Θα μπορούσα να σου απαντήσω: “έλα μου ντε!” και να τελειώνουμε.

    Σοβαρά, όμως, όπως αρμόζει σε έναν θάνατο, από κει και πέρα μια απάντηση δεν μπορεί να οργανώσει την ερώτησή σου σε αυτά που κακώς υποθέτεις εσύ ότι πρέπει να “περιοριστεί”. Η απάντηση -για να πείθει σε επίπεδο απλής τυπικής λογικής- σε μια τόσο γενική ερώτηση δεν μπορεί παρά να προσπαθεί να καλύψει όλα τα ζητήματα που ανοίγει μέσα στην αφαίρεση της γενικότητάς της ως ερώτηση. Δεν σου βάζει κανείς στο στόμα λόγια που δεν είπες αλλά πρέπει κι εμείς να καταθέσουμε πειστικά την συνολική άποψή μας (πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε απέναντι σε μια προκατειλημμένη ερώτηση)…

    Και για να κλείνω, δεν απάντησα σε σένα αλλά σε μια δημόσια κατατεθειμένη ερώτηση.

    *Φυσικά, όταν -αυτή τη φορά- μου χρεώνεις ότι κυνηγάω φαντάσματα είμαστε ήδη στο φάσμα της ανακυκλωνόμενης παρεξήγησης…

  • Παρα την προσπαθεια μου να μην απαντησω στο ιδιο οξυ υφος και να προσπαθησω να εξηγησω καλοπροαιρετα τι εγραψα την πρωτη φορα, δεχτηκα ξανα επιθεση και ειρωνια που δεν την περιμενα.Φτασατε να γραφετε μεχρι και προκατειλημμενη την ερωτηση μου.

    Επειδη οτι και να πω η απαντηση ιδιου υφους θα ειναι,παυω να ασχολουμε αλλο.Συγνωμη κιολας που μπηκα στον κοπο να γραψω και να ρωτησω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *