Απόπειρα αυτόνομης έκδοσης

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 16/02/2013
Free Project

Όπως το λέει ο τίτλος. Μόνο που στη περίπτωση αυτή δεν υπάρχει εκδότης, δεν υπάρχει χαρτί, δεν υπάρχει η επαναληπτικότητα της πρέσας του τυπογραφείου. Και κυρίως δεν υπάρχει επιθυμία για όλα αυτά. Με λίγα λόγια θα χρειαστώ τη βοήθεια σου.

Στείλε μου ένα βιβλίο που θέλεις να εκδικηθείς ή απλά να ξεφορτωθείς και θα εγγράψω την ποιητική συλλογή επάνω του. Με διάφορους τρόπους. Με διάφορες τεχνικές: σκίζοντας, σβήνοντας, ζωγραφίζοντας, κολλώντας, κόβοντας. Υπάρχουν ιδέες, κυρίως γιατί υπάρχει η διάθεση να αναζητηθεί η χειρωνακτική εργασία της ποίησης.

Ο ποιητικός πυρήνας του κάθε αντίτυπου θα περιέχει 32 κείμενα (ποιήματα και πρόζες – λίγα παλαιά, αρκετά καινούρια) τα οποία θα εναλλάσσονται, θα εμπλουτίζονται και θα συνοδεύονται από διάφορες και συχνά από διαφορετικές προσωπικές τεχνικές μικροτεχνίας. Ουσιαστικά δε θα πρόκειται για αντίτυπο αλλά για μια σειρά από μονότυπα. Ο τίτλος του βιβλίου θα είναι “Ψυττάλεια” και θα περιέχει αρκετή θάλασσα μέσα του.

Το αντίτιμο εντός του φακέλου θεωρείται ευπρόσδεκτο, όχι ως μέρος μιας αγοραστικής πράξης αλλά ως μια πολύτιμη κίνηση συνεισφοράς στην αγορά των υλικών για την ποιητική κατασκευή.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορεί να στείλει το βιβλίο στη διεύθυνση εδώ απ’ όπου και θα το παραλάβω. Κάποιες μέρες αργότερα, μόλις ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του, θα επιστραφεί στον αποστολέα του ‘πνευματικά ανακυκλωμένο’.

Κάποιο ενημερωτικό e-mail της συμμετοχής σας, μια μέρα πριν ή μετά την αποστολή του βιβλίου προς εμένα, θα ήταν αρκετά χρήσιμο για την ομαλή λειτουργία της διαδικασίας.

Υγ: Αν θέλετε, γράψτε κάπου μια αγαπημένη λέξη, μια φράση, μια εικόνα, οτιδήποτε που θα μπορούσε να κατευθύνει δημιουργικά την ποιητική κατασκευή.

αναδημοσίευση από “Το πορτατίφ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *