Απεργία στο Μετρό: σπαράγματα ενός ακόμη αγώνα που πουλήθηκε…;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 26/01/2013
Κινηματικά Νέα

Τα μεγάλα λόγια

Σπάραγμα έξω από το αμαξοστάσιο

Τα λόγια του Αντώνη Σταματόπουλου, πρόεδρου του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Γενάρη, έξω από το αμαξοστάσιο της ΑΜΕΛ στα Σεπόλια, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλές δεκάδες εργαζόμενοι για συμπαράσταση: “Στο μετρό είμαστε αποφασισμένοι. Είμαστε 100% στην απεργία. Θέλουμε τη βοήθειά σας. Αύριο το πρωί είπε ότι θα μας επιτάξει, θα φέρει τα ΜΑΤ, να συλλάβουν συνδικαλιστές. Εγώ θα ήθελα αύριο το πρωί να μας στηρίξετε, να είναι όλος ο κόσμος δίπλα μας. Θα συνεχίσουμε. Είναι η σπίθα για τη φωτιά, να διώξουμε αυτή τη χούντα. Αυτοί είναι αποφασισμένοι. Εμείς δεν υποχωρούμε με τίποτα”.

 

Η “περίσκεψ稔

Σπάραγμα από την πεζογέφυρα

Μετά τα πρωινάδικα, 25 Γενάρη:

Ο δικηγόρος του σωματείου ήταν στην πεζογεφυρα και τους ενημέρωσε. Περιληπτικά:

-Επρεπε να επιστρέψουν στη δουλειά από τη στιγμή που οι μπάτσοι τους έβρισκαν και τους έδιναν το φύλλο επίταξης (μερικοί το λένε και φύλλο πορείας)

-Σε περίπτωση άρνησης θα έχουν ποινικές κυρώσεις και πιθανά απόλυση βάση  της πρόσφατης νομοθεσίας.

 

Μετά τον εξευτελισμό τί;

Σπάραγμα από το indytmedia.org:

ξεπουλησαν τον αγωνα των εργαζομενων οι εργατοπατερες, από εργαζομενη στο μετρο 15:02, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η επίσημη οδηγία των σωματείων, μη συμπεριλαμβανομένων των τρελών και των ομήρων μαϊντανών της δημοσιότητας, είναι να προσέλθουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους μετά την παραλαβή του φύλλου επίταξης. Προσωπικά θλίβομαι που θα χρειαστεί να υπακούσω στον εξευτελισμό της βίαιης αυτής προσέλευσης στην εργασία μου, αλλά έτσι όπως κατέληξε η ιστορία από κάποιους ανίκανους, θα αναγκαστώ! Αναρωτιέμαι μόνο, μετά τι..;

Ξεπούλημα από ποιούς;

Σπάραγμα από το youtube.com

http://www.youtube.com/watch?v=JUsSBgNXO4w, 27/9/12

Στο 01.59.00: Σταματόπουλος: «Είμαστε σε πόλεμο. Και στον πόλεμο δεν πάνε ούτε οι δεξιοί, ούτε οι αριστεροί, ούτε οι χρυσαυγίτες, ούτε οι ακροαριστεροί να πολεμήσουν. Πρέπει όλοι να κατέβουμε στο δρόμο ενωμένοι, να πετάξουμε χρώματα και κόμματα, όλοι ενωμένοι να διώξουμε τον εχθρό. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Παππάς, βουλευτής της Χρυσής Αυγής: «Μόνο με τη γαλανόλευκη. Μαζί σας».

 

*ΥΓ1 Μην τολμήσει κανείς να πει ότι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε γιατί τα πολλά τραγούδια τα είπανε αυτοί που σέρνανε το χορό…

*ΥΓ2 Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με απεργίες στα υπόλοιπα ΜΜΜ. Δεν είμαστε εμείς, φυσικά, που πρεσβεύουμε το τέλος μιας χρόνιας φύσει και θέσει αντίθεσης. Το θέμα είναι αν ως εργαζόμενοι συσσωρεύουμε την ταξική μας πείρα…

epitaxi

Σχόλια Ανάρτησης

  • Ο αγώνας κι η αντίσταση δεν ξεπουλιούνται. Ξεπουλιέται μια απεργία, ξεπουλιέται μια διαδήλωση, ξεπουλιέται μια ανακωχή..
    Σε όλα όμως υπάρχει ένα κοινό στοιχείο: η ανάθεση σε κάποιον συνδικαλιστή, σε κάποιο κόμμα ή σωματείο, να λύνει τα συλλογικά προβλήματα στη θέση αυτών που έχουν τα προβλήματα.
    Η “εργαζόμενη στο μετρό” που θεωρεί ότι “ξεπούλησαν τον αγώνα οι εργατοπατέρες…” δεν αποφάσισε [ακόμα] ότι μόνη λύση είναι η παράκαμψή τους. Τι περίμενε άραγε; Άκουγε παχιά λόγια; Δεν ήξερε, δε ρώταγε;
    Ας διαβάσει σημερινό καθεστωτικό τύπο…που δε χάνει την ευκαιρία (για δικούς του λόγους) να αναφέρεται στον “ετοιμοπόλεμο Σταματόπουλο”:
    Παρόλο που δεν ήταν ποτέ από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, κατάφερε να γίνει γραμματέας της «πράσινης» παράταξης των εργαζομένων στο Μετρό για να αποχωρήσει το 2010 και να ενταχθεί στην εξωκοινοβουλευτική ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την οποία κατήλθε και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2012.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63772827
    (ο τίτλος του άρθρου: “Από τον Τρότσκι στον πράσινο διορισμό και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ”)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *