Σταμάτησε η απεργία πείνας 50 μεταναστών στο ΑΤ Ηρακλείου Κρήτης

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 08/12/2011
Κινηματικά Νέα

Σταμάτησε από την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη η απεργία πείνας των 50 μεταναστών που κρατούνται στο ΑΤ Ηρακλείου και που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες κράτησής τους. Η αστυνομία δήλωσε ότι τίποτε από όσα ισχυρίζονται οι μετανάστες δεν ισχύει και ότι η Γη είναι επίπεδη.

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει από τις 3 Δεκέμβρη 50 μετανάστες κρατούμενοι στο ΑΤ Αλικαρνασσού στο Ηράκελιο Κρήτης. Πρόκειται για πρόσφυγες στην πλειονότητά τους από τη Συρία, οι οποίοι συνελήφθησαν χωρίς χαρτιά κατά τη διάρκεια ελέγχου από τους αστυνομικούς. Ήδη τρεις από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω εξάντλησης, καθώς αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και πριν την απεργία πείνας. Παραθέτουμε επιστολή ενός από τους μετανάστες:

Σας ζητάω να ακούσετε τα προβλήματα μας, σε αυτή τη φυλακή κόλαση και να μας βοηθήσετε.

Δεν υπάρχουν γιατροί και ούτε φαρμακείο για τις αρρώστιες και έχουμε επίσης έναν παλαιστίνιο κρατούμενο στο νοσοκομείο. Κοιμόμαστε μέσα στην απόλυτη βρόμα. Οι μπάτσοι μας βρίζουν και μας συμπεριφέρονται σαν ζώα και αυτό είναι πολύ άσχημο. Μας δίνουν 5€ τη μέρα και το πρόβλημα είναι πως το κυλικείο μας χρεώνει πολύ ακριβά το φαγητό. Αναγκαστικά εάν φάμε το μεσημέρι δεν μπορούμε να φάμε το βράδυ. Όταν έρχονται συμπατριώτες μας να αφήσουν φαγητό και ρούχα δεν τους αφήνουν να μπουν μέσα.

Γι’ αυτό σας παρακαλώ ακούστε τα αιτήματα μας γιατί για εμάς η κατάσταση γίνετε όλο και πιο σκληρή. Σας παρακαλώ να μας βοηθήσετε το συντομότερο.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *