Αντιφασιστική συναυλία στον Πευκώνα Αγίων Αναργύρων (Σάββατο 22 Ιούνη)

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 21/06/2013
Τοπικά Νέα

antifasynaylia_22_6_13_il_ag_kam

Στις γειτονιές μας φυσάει ο αέρας που φουντώνει τις φωνές των εξεγέρσεων,
ανασαίνει ο κόσμος που θα συντρίψει το φασισμό, την εκμετάλλευση, το ρατσισμό, την καταπίεση…

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΗ, 8 Μ.Μ.

με τους

ΑΝΑΚΑΤΑ (από την Ανάκασα)
ΖΩΗ ΤΑΧΑ

στο παρκάκι του Πευκώνα Αγίων Αναργύρων
(είσοδος από τη λεωφόρο Δημοκρατίας, δίπλα από το κτίριο του πρώην καφέ “πευκώνας”, απέναντι από το στρατόπεδο 301)

Αναρχικοί-ες, Αντιεξουσιαστές-τριες, Αντιφασίστες-τριες από Αγ. Ανάργυρους, Ίλιον, Καματερό

Χάρτης της περιοχής:

map_peykonas

Σχόλια Ανάρτησης

  • Ρε παιδια-ασχετο με εσας:
    Διαβαζω στο ιντιμιντια κειμενα καποιων που αντι να βαζουν την λεξη δημοκρατια σε εισαγωγικα την αφηνουν χωρις και μιλανε εναντιον της.
    Εχουμε πραγματικη δημοκρατια οταν υπαρχει τετοια αβαντα σε ενα φασιστικο κομμα και οταν εχουνε ασυλια;; Και να ταν μονο αυτο.
    Επισης ο ορισμος της δημοκρατιας δεν ειναι το σημερινο υπαρχον.

    Επιπροσθετα τωρα που καταρρεει το κοινωνικο κρατος πρεπει να υπαρχει
    αντιπροταση. Οταν ανεβαινει ο φασισμος και καταρρεει το παλαι ποτε
    λεγομενο κοινωνικο κρατος τοτε το να γραφει καποιος σε ενα κειμενο κατω το κρατος και μετα κατω η δημοκρατια καταλαβαινετε οτι ειναι λαθος και κανει κοσμο να απορει και δικαιως

    • Δεν νομίζω πως είναι άσχετο με τα παιδιά, νομίζοντας πως ούτε το σινιάλο βάζει ή θα έβαζε εισαγωγικά στην λέξη δημοκρατία, προς υπεράσπιση κάποιας άλλης πραγματικής δημοκρατίας. Αλλά αν θέλουν θα απαντήσουν και οι ίδιες/οι.
      Κατανοώ πως “ψαρώνεις” και εσύ με την δημοκρατία αλλά ναί, είναι -και- αυτή που περιγράφεις, δεν είναι κάτι άλλο. Μπορεί σε διάφορες στιγμές να αλλάζει πρόσωπα να είναι πιό “κοινωνικά δίκαιη”, περισσότερο φιλελεύθερη ή με περισσότερο μορφή ολοκληρωτισμού. Συνυφασμένη άλλωστε με ένα οικονομικό σύστημα (καπιταλισμός στο προκείμενο), αποτελώντας την πολιτική εκπροσώπηση αυτού. Η εκάστοτε εκφράσεις που λαμβάνει -η δημοκρατιά- είναι επιλογές καλύτερης εξυπηρέτησης των οικονομικών συμφερόντων και των επιλογών τους. Όπως έγραφε (αν δεν κάνω λάθος) ο Βάνεγκεμ ένα απολυταρχικό καθεστώς σε παραλύει με μια ροπαλιά, ένα δημοκρατικό με 400 βελονιές. Εν τέλει η δημοκρατία δεν υποχέθηκε ποτέ την κατάργηση των ταξικών διαφορών, των κοινωνικών ανισοτήτων, των ρατσισμών. Μίλησε για την “ελευθερία” του ατόμου που σταματάει εκεί που ξεκινάει του άλλου, αλλά χωρίς να αναιρεί πως η “ελευθερία” του άλλου μπορεί να είναι υπερδιευρυμένη.
      Δεν υπάρχει έλλειψη προτάσεων. Από πολιτική επιλογή όμως κατατίθονται κατευθύνσεις προτάσεων και πειραματισμοί κοινωνικής οργάνωσης. Δεν θα μπορούσε να είναι πρόγραμμα ή όραμα που θα φτάσεις, αφού θα καταργούσε τα αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά εκείνα που επιδιώκουν την συνδιαμόρφωση από το κοινωνικό και όχι η οδήγηση του κοινωνικού από κάποιου άλλου είδους πρωτοπορία ή ηγεσία που θα υποδυκνύει το πως, που, πότε.
      Στην τελική ας απορεί ο κόσμος δεν κάνει κακό. Η απορία γεννάει σκέψη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *