Ανταπόκριση από το camp της Μαλακάσας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 28/12/2020
Κινηματικά Νέα

Ανταπόκριση από το camp (1) της Μαλακάσας

Οι μετανάστ(ρι)ες στη Μαλακάσα μαζεύτηκαν πρόσφατα για να εκφράσουν τα αιτήματα τους στη διοίκηση του καμπ, μεταξύ των οποίων είναι η πιο γρήγορη και πιο δίκαιη απάντηση στις αιτήσεις ασύλου τους, η μη πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα, η μη χορήγηση τραπεζικής κάρτας-επιδόματος ή το οποιοδήποτε δικαίωμα στην εργασία.

Η μη κάλυψη όλων αυτών των βασικών ανθρώπινων αναγκών είναι πολιτική επιλογή τόσο των διοικήσεων των καμπς, αλλά ακόμα περισσότερο της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ώρα που η Ελλάδα ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ σε πολεμικό εξοπλισμό, μέσα καταστολής και χιλιάδες προσλήψεις της αστυνομίας και του στρατού, άνθρωποι κλεισμένοι σε καμπς χωρίς δικαίωμα στην εργασία ή άλλη πηγή εισοδήματος δεν έχουν ρούχα, κουβέρτες και τρόφιμα. Την ώρα που μας λένε ότι η κυβέρνηση έχει ειδικές μονάδες covid-19 στα καμπς και νοιάζεται για την υγεία όλων μας, σημειώνονται θάνατοι covid-19 σε καμπς και κυρίως χιλιάδες άλλοι και άλλες δυσκολεύονται για μήνες να δουν γιατρό για σοβαρά θέματα υγείας, ενώ αν και όταν τελικά καταφέρουν να δουν, δεν μπορούν να λάβουν τα φάρμακα που τους συνταγογραφούνται ή συστήνονται επειδή φοβούνται τα συνεχή και αυθαίρετα πρόστιμα της αστυνομίας ή δεν έχουν ούτε ευρώ να διαθέσουν.

Η ασφυκτική αυτή κατάσταση δεν πάει άλλο! Είμαστε στο πλάι όλων των μεταναστ(ρι)ών που αγωνίζονται συλλογικά για τα δικαιώματα τους. Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο, να βοηθάμε στο βαθμό που μπορούμε στις ανάγκες τους και θα επιδιώκουμε κοινούς αγώνες εντός κι εκτός καμπς μέχρι να «σπάσουν τα σύνορα που μας κρατάνε χώρια».

angelus novus, fb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *