Αναγνώσεις της “23 Φλεβάρη”

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 24/02/2011
Κινηματικά ΝέαΣχολιασμοίΤοπικά Νέα

Από τις 10 χτες το πρωί, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας, προχωρήσαμε μαζί με συντρόφους/ισσες από  το Ρεσάλτο (Κερατσίνι, Νίκαια, Δραπετσώνα), τον Θερσίτη (Ίλιο, Πετρούπολη, Αγ. Ανάργυροι), το Destato (Πέραμα), την Ε.Σ.Πειραιά και το Pasa Montana (Κορυδαλλός) σε μια σειρά παρεμβάσεων για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους σταθμούς Μετρό του Αιγάλεω, του Συντάγματος και της Ομόνοιας. Ακυρώθηκαν ακυρωτικά μηχανήματα, μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, διακινήθηκε υλικό για τις ελεύθερες μετακινήσεις, τον κοινωνικό χαρακτήρα των ΜΜΜ και την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους σε αυτά.

Στη συνέχεια συμμετείχαμε στην μεγάλη απεργιακή πορεία. Πέρα από το χρονικό της πορείαςμπορούμε να κάνουμε μερικές διαπιστώσεις:

-από το μέγεθος της συμμετοχής φαίνεται σα να έχει αγγιχτεί μια ποσοτική «οροφή» σε αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις. 50-60 χιλιάδες άνθρωποι έχουν αποφασίσει να κατεβαίνουν στους δρόμους στα μεγάλα κεντρικά καλέσματα ανεξάρτητα από το μέγεθος του πολιτικού διακυβεύματος, ανεξάρτητα από την κλιμάκωση της κρατικής και καπιταλιστικής επιθετικότητας.

-οι άνθρωποι αυτοί στέκονται στο δρόμο παρά τους εκκωφαντικούς κρότους και τα δακρυγόνα και έχουν αρχίσει να επιζητούν μέσα αυτοπροστασίας για να υπερασπιστούν την παρουσία τους στο δρόμο.

-προτιμούν να βρίσκονται μέσα στην «ασφάλεια» των κομματικών και συνδικαλιστικών μπλοκ και υπακούουν οι περισσότεροι από αυτούς στα κελεύσματα των κομισάριων.

-η 5η Μάη έχει παίξει το ρόλο της στην εσωτερίκευση ενός φόβου του πλήθους για τον ίδιο του τον εαυτό.

η προληπτική «συνεργασία» των κατασταλτικών δυνάμεων με κομματικά ιερατεία αποπειράται την κοινωνική απονομοποίηση του αυθόρμητου παράγοντα στις διαδηλώσεις και την συντριβή του στο δρόμο. Πρόκειται για έναν ακόμη εξόφθαλμο δοσιλογισμό της Αριστεράς… Η ύπαρξη καραβόσκοινων περιμετρικά των μπλοκ είναι η κωμικοτραγική επιβεβαίωση.

-αυτό δεν σημαίνει ότι ποδηγετήθηκε κάθε κίνηση επιθετικής ανυπακοής μέσα από τα ίδια τα μπλοκ. Αλλά η τακτική αυτή ήρθε για να μείνει…

-οι προσταγές του υπουργείου για την αποτροπή συνθηκών ύπαρξης νεκρού διαδηλωτή εφαρμόστηκαν με την εκτεταμένη αποφυγή της τακτικής μάχης σώμα με σώμα από τους μπάτσους προς τους διαδηλωτές και την εξαπόλυση ενός μάξιμουμ χημικού πολέμου.

-αυτό σημαίνει –και επισημαίνεται για μια ακόμη φορά- ότι δεν πρέπει κανείς και καμία να κατέβει την επόμενη φορά στο δρόμο χωρίς αντιασφυξιογόνα μάσκα και προστατευτικά αεροστεγή γυαλιά. Πρώτα και πάνω απ’ όλα για την προσωπική του υγεία και μετά για να σταθεί στο δρόμο και να υπερασπιστεί τον Λόγο του. Ακόμη και η επίγνωση ότι αν σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστωθεί ότι κουβαλάς τέτοιον «εξοπλισμό» διώκεσαι με την κατηγορία της οπλοκατοχής (!) δεν πρέπει να αποτρέψει την αναγκαιότητα χρησιμοποίησή τους. Ειδάλλως ακυρώνονται οι λόγοι της παρουσίας σου στο δρόμο και διατυπώνεται η μαρτυρική συγκατάθεσή σου σε χημικά πειράματα…

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *