Αναβάλλονται για το Σεπτέμβρη τα μαθήματα Γαλλικών και Γερμανικών

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 12/06/2011
Εκδηλώσεις & ΔράσειςΤοπικά Νέα

Πρόσφατα συμπληρώθηκε σχεδόν ένας χρόνος μαθημάτων αυτομόρφωσης στο Σινιάλο. Μέσα σε όλους αυτούς τους μήνες καταβάλλουμε διαρκώς προσπάθεια όχι μόνο για τη διεξαγωγή των μαθημάτων, αλλα και για τη διατήρηση των πολιτικών χαρακτηριστικών μας στο πλαίσιο αυτών των επιλογών. Πέραν της αυταξίας του εκάστοτε μαθήματος την οποία και αναγνωρίζουμε στη βάση της μετάδοσης της γνώσης, παλεύουμε ταυτόχρονα για την αποτίναξη καθε στοιχείου που καθιστά τα μαθήματά μας κακέκτυπα του θεσμικού (εκπαιδευτικού) προτύπου.

Μέσα από αυτή τη διαδρομή προκύπτει ο δύσκολος και διαρκής για εμάς αγώνας ενάντια στους ρόλους με τους οποίους είθισται να επιφορτίζονται οι συμμετέχοντες στη μορφωτική διαδικασία.

Με αφορμή λοιπόν, προβλήματα τέτοιου χαρακτήρα που προέκυψαν στην πορεία των μαθημάτων και αφορούν επίσης τα πεδία των σχέσεων και των μεταξύ μας ζυμώσεων, επιλέξαμε να μην υποχωρήσουμε απαριθμώντας πολιτικές εκπτώσεις και αποφασίσαμε την αναβολή των μαθημάτων Γερμανικών και Γαλλικών.
Τα συγκεκριμένα μαθήματα θα συνεχιστούν με την απαραίτητη φροντίδα από το Σεπτέμβρη.

 

ομάδα για την αυτομόρφωση και ενάντια στην εκπαίδευση
της κατάληψης Σινιάλο

Σχόλια Ανάρτησης

  • mia xara kanete mathimata se metanastes pou fairontai fasistika stis gynaikes tous e???faskete k antifaskete zwa…
    meta oi ethnikistes einai fasistes

  • βλακα κρυβεσαι πισω απο ηλιθιες κρυπτογραφησεις…νοςεθ μηπως ειναι εθνος???ακομη και για αυτο ντρεπεσαι….λογικο και εγω στην θεση σου θα ντρεπομουν για το…ΕΘΝΟΣ σου

  • Noseth, αν και είμαι πεισμένος ότι δεν μπορείς να κάνεις διάλογο και το μόνο που επιδιώκεις είναι να δηλώσεις τη μισαλλοδοξία σου, θα μπω στη διαδικασία να σου απαντήσω για χάριν του ανοιχτού σχολιασμού…

    Η αλληλεγγύη με τους μετανάστες, την οποία πρεσβεύουμε, δεν είναι μια στατική κατάσταση μεταξύ δύο υποκειμένων αλλά μια διαδικασία όπου τα υποκείμενα συναντιούνται πάνω σε ένα πεδίο αγώνα. Αγώνα (πρώτα απ’ όλα) ενάντια στα “τίποτα” αυτού του κόσμου τα οποία και εμείς φέρουμε ως κομμάτι του. Αγώνα για να τα ξεπεράσουμε λοιπόν. Με αυτή την έννοια, δεν είμαστε σχολείο, ούτε φροντιστήριο, ούτε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Δεν κάνουμε απλά μαθήματα ελληνικών στους μετανάστες, αλλά αναπτύσσουμε σχέσεις μαζί τους, σχέσεις αλληλεγγύης μέσα στην καθημερινότητα. Κι αυτές οι σχέσεις είναι που κάποια στιγμή θα ξεριζώσουν από αυτόν τον κόσμο τόσο τον δικό σου φασισμό όσο και τις, ανά τον κόσμο, κουλτούρες που γεννούν καταπίεση.

    Για την ιστορία, να σου αναφέρω ότι μαθήματα ελληνικών κάνουμε και σε γυναίκες μετανάστριες…

    Στο μεταξύ, εσύ, και σαν καλός Έλλην που είσαι, δεν πρέπει κάποια στιγμή να μάθεις να γράφεις ελληνικά;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *