Ανάρτηση πανώ και αφισοκόλληση από την Carex Flacca για τα λουκέτα και την περίφραξη του γηπέδου Ε.Α.Κ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 02/07/2015
Τοπικά Νέα

Εδώ και πολλά χρόνια,  οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ. αποτελούν τόπο συνάντησης, παιχνιδιού και άσκησης σε εικοσιτετράωρη βάση για εκατοντάδες κατοίκους του Αιγάλεω και των γύρω περιοχών. Ωστόσο, η δημοτική αρχή της πόλης αποφάσισε πρόσφατα με αυταρχικό τρόπο και σε συνεννόηση με τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους την απαγόρευση της πρόσβασης στο γήπεδο για το ευρύ κοινό και την αποκλειστική χρήση του χώρου από τις ομάδες κατά τις απογευματινές ώρες αιχμής (7-9 μ.μ.). Επιπλέον, το γήπεδο κλειδώνεται κάθε βράδυ και τα φώτα σβήνουν συχνά από πολύ νωρίς, συντελώντας έτσι ακόμα περισσότερο στον αποκλεισμό των ανθρώπων που επιθυμούν να οικειοποιηθούν το χώρο. Οι προστριβές και οι διαπληκτισμοί με τους φύλακες του γηπέδου αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Η δημοτική αρχή χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για τη λήψη αυτής της αυθαίρετης απόφασης τον τραυματισμό μιας αθλούμενης γυναίκας κατά τη διάρκεια προπόνησης ποδοσφαιρικής ομάδας. Σε νεότερη ανακοίνωσή του, μάλιστα, ο δήμος έχει το θράσος να προειδοποιεί με απειλητικό τρόπο τους ανθρώπους που εισέρχονται στο γήπεδο ότι ευθύνονται οι ίδιοι για ενδεχόμενο ατύχημα ή τραυματισμό τους. Εξάλλου, το υποκριτικό ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την ασφάλεια των αθλουμένων αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το γήπεδο κλειδώνεται απροειδοποίητα κάθε βράδυ ενώ υπάρχουν ακόμα στο εσωτερικό του άτομα τα οποία, στη συνέχεια, αναζητούν τρόπους διαφυγής που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Δε μας εκπλήσσει καθόλου η στάση  της τοπικής εξουσίας που επιδιώκει να επιβάλλει ένα καθεστώς αυταρχικού ελέγχου και να περιφράξει έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες δημόσιους  χώρους της πόλης. Είναι η ίδια εξουσία που – είτε φορώντας το σημερινό αριστερό της προσωπείο είτε στην προηγούμενη εκδοχή της – έχει προσπαθήσει επανειλημμένως και σε σύμπραξη με ιδιώτες εργολάβους να τσιμεντοποιήσει τον παρακείμενο δημόσιο χώρο του Πατινάζ μέσα στο άλσος του Μπαρουτάδικου. Αλλά οι ελεύθεροι χώροι και το φυσικό περιβάλλον του Αιγάλεω δεν αποτελούν ιδιοκτησία του ενός ή του άλλου τοπικού αρχοντίσκου ή των οποιωνδήποτε ιδιωτικών συμφερόντων. Το γήπεδο του Ε.Α.Κ. είναι ένα κοινό αγαθό και ως τέτοιο οφείλουμε να το υπερασπιστούμε συλλογικά, δρώντας άμεσα και αυτοοργανωμένα για την επανοικειοποίηση του χωροχρόνου της καθημερινής μας ζωής.

 

eak

eak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *