Αλλιώς τί νόημα έχει;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 11/11/2020
Σχολιασμοί

Η απόφαση των ιδιωτών ιατρών της Θεσσαλονίκης να ενταχθούν στο ΕΣΥ με 2000 ευρώ μηνιάτικο, αφορολόγητα και ακατάσχετα και με δυνατότητα διατήρησης του ιδιωτικού τους ιατρείου είναι βαθύτατα προσβλητική και προκλητική για μία κοινωνία που έχει γονατίσει από τα απανωτά λοκ ντάουν.

Να με συμπαθούν οι συνάδελφοι από εδώ μέσα που ιδιωτεύουν αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Και δεν πρόκειται καθόλου για κοινωνικό αυτοματισμό ή για την κλασική έχθρα μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων και ιδιωτών.

Και γενικώς δεν μπορώ καν να διανοηθώ τον διάλογο του προέδρου του ιατρικού συλλόγου με τον υπουργό την στιγμή που διασωληνώνουν κόσμο στους διαδρόμους.

“Κάτω από 2,5 χιλιάρικα δεν πέφτω, ξέχνα το”

“Πιο κάτω δεν σηκώνω ούτε τηλέφωνο”

“Ξέρεις πόσα βγάζω το μήνα;”

“Ξέρεις τι χασούρα είχα την άνοιξη;”

“Εντάξει κλείνουμε στα 2 αλλά αφορολόγητα και με εφημεριές”

Μιλάμε ότι εδώ συμφέρει να παραιτηθείς από το ΕΣΥ και να πας να διοριστείς πίσω σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Αηδία ρε σειςΤην στιγμή που η Θεσσαλονίκη γίνεται Πέργκαμο εξαιτίας της τραγικής ανικανότητας της κυβέρνησης, πας να “ρεφάρεις” από τη χασούρα του λοκ ντάουν εκμεταλλευόμενος ότι το σύστημα σε έχει ανάγκη; Και γαμώ την Ιατρική.

Όμως, πάνω από όλα αυτή η απόφαση είναι προσβλητική για τους ίδιους τους ιδιώτες που θα έπρεπε ΠΡΩΤΑ αυτοί να την απορρίψουν ως ατιμωτική για το ήθος τους και να δεχτούν να βοηθήσουν με πολύ λιγότερα. Και από την άλλη, έχεις και τις ιδιωτικές κλινικές που θα χεστούν στο τάληρο από το κλείσιμο των χειρουργείων του ΕΣΥ και την σχετική υπερτιμολόγηση των υπηρεσιών τους. Δηλαδή, στην πιο κρίσιμη στιγμή για την υγεία των Ελλήνων ο ιδιωτικός τομέας επαληθεύει τον παρασιτισμό του.

Την πιο κρίσιμη στιγμή για την υγεία του λαού, στο πλευρό του είναι μόνο το λοιδορημένο, κατασυκοφαντημένο και διαχρονικά βαλλόμενο ΕΣΥ. Κι από εκεί μέσα όχι όλοι. Κυρίως οι νοσηλευτές, οι ειδικευόμενοι, οι επικουρικοί και κάποιοι επιμελητές φιλότιμοι. Γιατί κάποιοι φωτογραφίζονται με υπουργούς, βαφτίζουν το ψάρι κρέας και γεμίζουν με papers τα βιογραφικά τους και κάποιοι λιώνουν στα επείγοντα. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς.

Δεν αρκεί να επιβιώσουμε. Πρέπει από όλο αυτό να βγούμε και καλύτεροι άνθρωποι και όχι γαϊδούρια ρε γαμώτο. Αλλιώς τι νόημα έχει;

Manolis Moustos, Βενιζέλειο Γ.Κ.Ν. Ηρακλείου, fb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *