Δίωξη για την υπόθεση “Μαρφίν”: η εξεγερσιακή ευαισθησία θα ξεδοντιάσει τους κρατικούς σκευωρούς

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 01/11/2013
Κινηματικά Νέα

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Θοδωρή Σίψα

που διώκεται για την υπόθεση της Μαρφίν… Η ανάγκη για παρουσίαση “έργου” από το υπουργείο δημόσιας τάξης στο πλαίσιο της τρέχουσας προώθησης και τεκμηρίωσης της θεωρίας των δύο άκρων… οδηγεί στην επίσπευση μιας σκευωρίας. Είναι σίγουρο ότι αν υπήρχαν βάσιμα στοιχεία για έναν άνθρωπο ως εμπλεκόμενο σε 3 ανθρωποκτονίες θα ήταν ήδη στη φυλακή. Αυτή η σερνάμενη δικογραφία που άγεται και φέρεται ανάλογα με τις ανάγκες της κρατικής δημαγωγίας πρέπει να αποσυρθεί πριν παρασύρει σε μια ανεπίστρεπτη καταστροφή έναν σύντροφο. Η “υπόθεση της Μαρφίν” δεν ακύρωσε απλώς μια διαδήλωση σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων το 2010 ούτε περιορίζεται στην επιβεβαίωση της θεωρίας των δύο άκρων αλλά αξιοποιείται διαρκώς και σε κάθε ευκαιρία ως ορόσημο για την καθολική ακύρωση της εξεγερσιακής ευαισθησίας στην κοινωνική συνείδηση.

Σχόλια Ανάρτησης

  • @αν υπήρχαν βάσιμα στοιχεία για έναν άνθρωπο ως εμπλεκόμενο σε 3 ανθρωποκτονίες θα ήταν ήδη στη φυλακή@

    Σύντροφοι ας είμαστε λίγο προσεκτικοί με κάποια πράγματα που χρησιμοποιούμε στον λόγο μας στην προσπάθεια μας να εκθέσουμε τον παραλογισμό των κρατικών μεθοδεύσεων. Θεωρώ πως δεν μας αναλογεί μια τέτοιου τύπου επιχειρηματολογία γενικότερα… πόσο μάλλον για αυτή την υπόθεση.
    Συντροφικά.

    • Εννοείται ότι η πρόταση για “βάσιμα στοιχεία” αναφέρεται στη βάση του δικού τους αστικού ποινικού κώδικα. Αυτό δεν σημαίνει την από μεριάς μας αποδοχή της οποιασδήποτε δικαιοπραξίας όσον αφορά το δικονομικό σύστημα. Ούτε φυσικά την αποδοχή ότι όσοι είναι στη φυλακή βρίσκονται σύμφωνα με “βάσιμα στοιχεία” της ίδιας της δικονομικής λογικής…

  • Σύντροφε,δεν είναι ζήτημα διατύπωσης ,αλλά ουσίας που εκβάλλει στην πρώτη.Όπως αναφέρεται στην αμέσως προηγούμενη πρόταση το κράτος θα ήθελε πολύ να επιβεβαιώσει τη στερεοτυπική αντίληψη που προσπαθεί να τροφοδοτήσει κοινωνικά όχι μόνο για τους α/α,αλλά για κάθε εξεγερμένο. Η υπόθεση της marfin έχει γίνει επικοινωνιακό λάβαρο όχι μόνο για να απονομιμοποιήσει στην κοινωνική συνείδηση κάθε εξεγερσιακή δυνατότητα,αλλά και για να προσδώσει χαρακτηριστικά σύμφυτης δολοφονικής βούλησης στο “άλλο άκρο”.Το ότι δεν μπορεί να στήσει την υπόθεση ώστε να θριαμβολογήσει πάνω στη ζωή ενός συντρόφου και των αγώνων εν γένει με τη ρητορεία περί καταδίκης της βίας,σημαίνει ότι δεν έχει το παραμικρό ενοχοποιητικό στοιχείο.Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη,στην οποία θα χρειαζόταν να απαντήσουμε.Προσπαθεί να επιβάλλει μια διαδικασία παραγωγής ομήρων χωρίς να αποπειράται καν να δικαιολογήσει τη “δικαική του ακεραιότητα”.Ας μην συνηθίσουμε στον παραλογισμό των κατασταλτικών μεθοδεύσεων.
    Συντροφικά

  • Δεν είναι οτι δεν κατάλαβα πως αυτό χρησημοποιήθηκε απο την μεριά σας. Απλά εγώ θα προτιμούσα να μην οικιοποιούμαστε τον “δικό τους αστικό κώδικα” για κανέναν απολύτως λόγο γιατί πρώτον δεν μας προσφέρει τίποτα γιατί θα μπορούσε να ήταν φυλακή ακόμα και αν δεν υπήρχαν “βάσιμα στοιχεία”, όπως πολλοί άλλοι μέσα στην ιστορία.και δεύτερον το θεωρώ επικύνδινο για την παρακαταθήκη που μπορεί να αφήσει μια τέτοια φράση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *