[Αθήνα, 29/10] Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 29/10/2020
Υλικό άλλων ομάδων

Στις 9 Οκτωβρίου 5 άνδρες επιτέθηκαν σε κόσμο που καθόταν έξω από το BEqueer ενώ το μαγαζί ήταν κλειστό. Η επίθεση έξω από το BEqueer ήταν ομοφοβική, στόχευε τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα που βρίσκονταν εκεί. Οι 5 άνδρες επιτέθηκαν με ένα ξύλο-ρόπαλο και άνοιξαν το κεφάλι ενός ατόμου, επίσης χτύπησαν άλλα 2 άτομα, το ένα στο κεφάλι και το άλλο στο πρόσωπο. Οι δράστες αναγκάστηκαν να παραδοθούν στην αστυνομία μετά από καταγγελία των ατόμων που βρίσκονταν εκεί. Αφού οι 3 από τους 5 παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ, ο ένας παραδέχθηκε από μόνος του την πράξη του, και η διαδικασία προχώρησε.
Μετά από μια πολύωρη διαδικασία στο νοσοκομείο, τ@ φιλ@ οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ για να δώσουν τις καταθέσεις τους. Λίγες μέρες αργότερα καλέστηκαν να συμμετέχουν ως μάρτυρες στη δίκη. Μπροστά στο δικαστήριο τα ηθικά διλήμματα, οι νομικές διαδικασίες και οι ίδιες μας οι πολιτικές σκέψεις έτρεχαν πολύ πιο γρήγορα από εμάς.
Η ομοφοβία δεν συλλαμβάνεται, ούτε μπαίνει φυλακή! Ωστόσο, απέναντι σε αυτή την συνθήκη, στην οποία έτρεχε μια δίκη για μια ομοφοβική επίθεση, έπρεπε να παρθούν κάποιες αποφάσεις από τ@ φιλ@ που δέχτηκαν την επίθεση, σχετικά με την στάση που θα κρατήσουν στο δικαστήριο. Παρ’ ότι ξέρουμε πολύ καλά, και βιωματικά και πολιτικά, ότι η καλύτερη προστασία για εμάς είναι οι δεσμοί που δημιουργούμε μεταξύ μας, αυτό το δικαστήριο είναι μια ελάχιστη στιγμή για την αυτο-προστασία μας – τουλάχιστον των ίδιων των ατόμων που δέχτηκαν την επίθεση.
Καθώς το οικονομικό και ψυχολογικό κόστος της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και του σεξισμού πέφτει εξ ολοκλήρου πάνω μας, προσπαθούμε μέσα από τα δίκτυα και τις σχέσεις που έχουμε φτιάξει με πολύ κόπο να στεκόμαστε φροντιστικά και αλληλέγγυα τ@ ένα στα άλλα. Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις μεταξύ μας σχέσεις!
Τα μέτρα προστασίας που έχουν εφαρμοστεί τον τελευταίο καιρό για τον Covid μας αναγκάζουν να μην συνωστιζόμαστε σε εσωτερικούς χώρους, έτσι οι ΛΟΑΤΚΙ διεκδικούμε περισσότερο δημόσιο χώρο. Προφανώς αυτό δεν αρέσει σε πολλούς, η ορατότητά μας είναι «απειλή» για αυτούς.
Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ορατότητά μας και θα υπερασπιζόμαστε τις φροντιστικές μας σχέσεις, αφού μόνο αυτές μπορούν να αναιρέσουν τα όρια που μας κρατάνε χώρια, μόνο αυτές μπορούν να μας προστατέψουν από την ετεροκανονικότητα και την πατριαρχία σε όλες τους τις εκφάνσεις.
Την Πέμπτη 29/10 καλούμε σε πάρτυ για τα δικαστικά έξοδα των φίλων, στο Bequeer.
Δυστυχώς λόγω του νέου νυχτερινού λοκ-ντάουν θα αναγκαστούμε να χωριστούμε στις 00:00, οπότε ελάτε από νωρίς! Φοράμε μασκούλες και προσέχουμε η μια το άλλο.*Στην είσοδο θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης.
*Λόγω covid- 19 θα τηρηθεί περιορισμός του αριθμού των ατόμων στον εσωτερικό χώρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *