[Αθήνα] Πρωτοβουλία εργαζομένων στα Νότια

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 27/11/2020
Υλικό άλλων ομάδων

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΛΑΣΤΙΧΟ
(…και να δώσουμε τις αναγκαίες μάχες για την κατάργησή του)

Μπλοκάροντας κάθε (ισχύοντα και επερχόμενο) νόμο για «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, που προβλέπει 10ώρα (με ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου) και αύξηση των υπερωριών, στο όνομα των αναγκών της αγοράς και για την κερδοφορία μεγάλων και μικρών εργοδοτών, με αρνητικό αντίκτυπο στον όποιο ελεύθερο χρόνο και το μισθό μας.

Αντιμετωπίζοντας με καχυποψία το μοντέλο της τηλε-εργασίας, αναγνωρίζοντας (ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις που φαντάζει ως μια βολική για εμάς κατάσταση) ότι είναι επιλογή των αφεντικών, για τα δικά τους συμφέροντα, με συνέπειες στα δικαιώματα, στον πραγματικό μας μισθό, στην υπόσταση μας ως εργαζόμενοι/ες και στον προσωπικό μας χώρο και χρόνο.

Ενισχύοντας τoν αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που επιχειρείται πλέον να επεκταθεί για όλο και πιο πολλές  Κυριακές και σε κλάδους πέραν του εμπορίου, και ενάντια στις «λευκές/κόκκινες νύχτες» μαγαζατόρων-δημάρχων.

Παλεύοντας ενάντια σε κάθε έκφανση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, τους υπερ-εντατικοποιημένους ρυθμούς εργασίας, τις απολύσεις και τις απειλές, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τις απλήρωτες ώρες δουλειάς, την ανασφάλιστη ή υποδηλωμένη εργασία.

Δίνοντας ταυτόχρονα κάθε αναγκαία μάχη για την τάξη μας ενάντια σε κάθε πτυχή της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε. Στη συνεχιζόμενη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης,  στην αδυναμία πρόσβασης σε στέγη-τροφή-υγεία, στον ολοένα και πιο ολοκληρωτικό περιορισμό στην ίδια τη δυνατότητά μας να αγωνιζόμαστε (με νόμους που ελέγχουν ασφυκτικά τη λειτουργία των σωματείων, που δυσχεραίνουν τη δυνατότητα κήρυξης απεργίας, που απαγορεύουν ακόμα και τις διαδηλώσεις).

Και βέβαια, κόντρα στην προσταγή των αφεντικών και του κράτους να «μοιραστούμε» (δηλαδή να επωμιστούμε εμείς) τις συνέπειες μιας ακόμα κρίσης του συστήματος…
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.
Άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι στο πλαίσιο ενός «διαρκούς καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης», που σε αυτή τη φάση θεμελιώνεται στην αντιμετώπιση ενός ιού, τα αφεντικά προχωρούν στην προώθηση διαρθρωτικών ρυθμίσεων που αποτελούν πάγιες και διαχρονικές επιδιώξεις τους και που προφανώς θα παραμείνουν σε ισχύ και μετά τη λεγόμενη αντιμετώπιση της covid-19.

Με την από τα κάτω οργάνωσή μας σε χώρους δουλειάς και γειτονιές (σωματεία βάσης, εργατικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς κ.α.) με  συλλογική αντίσταση, συναδελφική-ταξική αλληλεγγύη, διεκδικήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις, έχουμε τη δύναμη…
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΗ ΖΩΗ & ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  ΜΑΣ

Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια

https://prwterganenotia.wordpress.com | prwterganenotia@espiv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *