Ένας χρήσιμος διάλογος για το Πατινάζ…

BloggerΞεθάβουμε  έναν χρήσιμο διάλογο από ανάρτηση στο σάιτ της…  “Ανάπλασης Αιγάλεω”:
[διαρκής ανανέωση…]
Ο/Η Νίκος Δημ. Νικολαΐδης είπε…
Είναι λάθος το ύφος της ανακοίνωσης. Λόγου χάρη, δεν είναι “ευαίσθητοι” (με ειρωνικά εισαγωγικά) τα μέλη του συλλόγου των “ΦτΠ” που δεν συμφωνούν με την κατασκευή του σταθμού εντός του άλσους. Ούτε φυσικά “πολυποίκιλοι χουλιγκάνοι”… Θυμάμαι κάπως έτσι (“θερόαιμους” και “έξαλλους”) μας είχαν χαρακτηρίσει τα φερέφωνα της διοίκησης Καλογερόπουλου, όταν αντιδρούσαμε στη διαβόητη “συγχώνευση” Αιγάλεω – Ηλυσιακού και είχαμε προσέλθει να μιλήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2009… Αλλά πήραν την απάντηση που τους άξιζε!!! Η γενίκευση και η ισοπέδωση δεν αρμόζει σε ανακοίνωση Αριστερής διοίκησης. Λυπηρότατο…

31 Οκτωβρίου 2014 – 11:25 π.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…
Νομίζω πως όποιος ήταν εκεί και άκουσε το αμίμητο “Δεν έχω επιχειρήματα, έχω το σώμα μου”, σήκωσε τα χέρια ψηλά. Η Δασική Υπηρεσία έφυγε παραδεχόμενη ότι όλα βαίνουν καλώς, παρόλα αυτά οι άνθρωποι που την κάλεσαν έδειξαν ξεκάθαρα ότι δεν τους ενδιέφερε η πραγματικότητα.
Επίσης να πω ότι υπήρχαν και άνθρωποι της περιοχής που υποστήριζαν το έργο και προπηλακίστηκαν από τους “ευαίσθητους”. Ναι, με εισαγωγικά. Γιατί ο άνθρωπος με ευαισθησίες δεν κατακρίνει χωρίς να γνωρίζει το άτομο που έχει απέναντί του, ούτε έχει ως αρχή το “Φωνάζω άρα έχω δίκιο”.
Το “να γίνει αλλού ο Β/Ν”, χωρίς όμως μια ολοκληρωμένη, υλοποιήσιμη σε λογικό χρονικό διάστημα πρόταση δείχνει αδιαφορία για όλες τις οικογένειες που έχουν ανάγκη το έργο. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται τόσο για το πράσινο (και δεν αμφιβάλω καθόλου για τις προθέσεις τους, άσχετα αν πιστεύω ότι έχουν άδικο)ίσως πρέπει να αρχίσουν να νοιάζονται και για τους ανθρώπους.
Τέλος, επειδή άκουσα και το “πηγαίντε σπίτι σας, και ούτε το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα χτίσει εδω”… Επιτρέψτε μας να έχουμε τις αμφιβολίες μας. Αν χάσει το Αιγάλεω το έργο, και το οικόπεδο εκμεταλευθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, τότε θα είναι πολύ αργά, για ευαίσθητους ή μη.

31 Οκτωβρίου 2014 – 11:51 π.μ.

Blogger Ο/Η Νίκος Δημ. Νικολαΐδης είπε…

Και για τους ανθρώπους νοιάζομαι (προσωπικά) και για το πράσινο. Και καθώς δεν με γνωρίζεις, ρώτα να μάθεις ποιος είμαι και αν ποτέ “κώλωσα” να βάλω μπροστά στα ΜΑΤ τα στήθη μου. Για σένα όμως “ανώνυμε”, πολύ αμφιβάλλω, αν θα το πράξεις, όταν έρθει αυτή η ώρα. Αλήθεια γιατί δεν γράφεις το όνομά σου, όπως έκανα εγώ;;;

31 Οκτωβρίου 2014 – 12:05 μ.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…
“Χουλιγκάνοι” οι κάτοικοι και Αιγαλιώτες που δεν συμφωνούν με το έργο, στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ τοποθεσία.

Άσχετο βέβαια που με ύφος βαρύμαγκα οι περισσότεροι δημ. σύμβουλοι ούρλιαζαν.

Καμία συζήτηση για το αν πρέπει να αναζητηθεί κάποια εναλλακτική λύση ώστε να έχουμε και Μπαρουτάδικο, και παιδικό σταθμό.

Άλλωστε, ποιός ο λόγος να συζητήσεις με χουλιγκάνους που κινητοποιούνταο επί 3,5 έτη και παραπάνω, μπας και σωθεί ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους;

Αποφασίζουμε (αποφασίσαμε δηλαδή), και διατάζουμε.

Δεν φέρνεις τα ΜΑΤ στο Αιγάλεω, αλλά καλλιεργείς τον εμφύλιο στην πόλη μας, και αυτό είναι πολύ χειρότερο.

31 Οκτωβρίου 2014 – 1:34 μ.μ.

Blogger Ο/Η Νίκος Δημ. Νικολαΐδης είπε…

Στέλεχος της “Ανάπλασης” (που δεν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος) μας μετέφερε σε διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήσαμε (μιλώ ως μέλος των “Φίλων του Πυριτιδοποιείου”) ότι αναζητήθηκαν άλλοι χώροι, εκτός άλσους και δεν βρέθηκαν. Αμφιβάλλω… Είναι τέτοια η “βιασύνη” (για να μην πω “πρεμούρα”) της δημοτικής αρχής να υλοποιήσει την κατασκευή του Βρεφονηπιακού μέσα στο χώρο του πρώην Μπαρουτάδικου, που εκ των πραγμάτων είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να έχουν αναζητήσει (εννοείται με προσοχή και υπομονή) μια εναλλακτική λύση, εκτός του χώρου. Έχω άδικο, αγαπητοί φίλοι; Αν ναι, θα χρειαστεί να με ΠΕΙΣΕΤΕ για αυτό. Αναμένω…

31 Οκτωβρίου 2014 – 3:43 μ.μ.

Ανώνυμος Ο/Η σινιάλο είπε…
1

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο χώρος δίπλα στο Πατινάζ ονομάζεται πλέον “χώρος του παιδικού σταθμού” και όχι χώρος του άλσους Μπαρουτάδικο. Αυτά τα τετελεσμένα αυτονόητα είναι που καταδεικνύουν την κουλτούρα της επιβολής.

2

Δεν υπάρχουν αντιδραστικοί κάτοικοι της πόλης αλλά κάτοικοι που αντιδρούν στο έργο. Το πνεύμα του Γκαίμπελς κατηφόρισε προς το δημαρχείο της πόλης. Οι 60 “αντιδραστικοί” βρίσκονταν εκεί από τα χαράματα γιατί αποτελούσαν την περιφρούρηση του χώρου. Στη συνέχεια πλαισιώθηκαν από πολλούς άλλους υπερασπιστές του άλσους. Αντιθέτως… οι… 100… που ήθελαν να γίνει το έργο αποτελούνταν στην συντριπτική τους πλειονότητα από υπαλλήλους του δήμου, οι οποίοι υποχρεώθηκαν προκειμένου να μην απειληθεί το μεροκάματό τους να βρεθούν εκεί εκβιαστικά από την δημοτική αρχή. Τεκμηρίωση του γεγονότος αποτελούν τα πρακτικά του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου όπου ο παράταξη “λαϊκή συσπείρωση” καταγγέλλει τον δήμαρχο επ’ αυτού.

3

Η “ευαισθησία” όσων αντιδρούν στο έργο έχει σαφές και αδιαμφισβήτητο διακύβευμα. Την αποδεδειγμένη εδώ και 3 χρόνια φροντίδα για τον συγκεκριμένο χώρο. Όπως δεδομένη είναι και η αναισθησία των δημοτικών αρχόντων που τον έχουν παρατήσει παντελώς.

4

Η μπουλντόζα, σύμβολο της “ανάπλασης του Αιγάλεω” , όπως την αντιλαμβάνεται ο δημαρχέϊκος εκχυδαϊσμός εμποδίστηκε. Με περηφάνια: όπως διδάσκουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, του Αγρνίου και της Κρήτης.

5

Το κλιμάκιο του δασαρχείου δεν έφυγε με άλλο ύφος αλλά με το ίδιο που ήρθε. Εξαναγκασμένο από κατοίκους να κάνει τη δουλειά του, είδε τα χαρτιά και μήνυσε προς τις υπηρεσίες του δήμου ότι το έργο είναι παράνομο. Έδωσε μάλιστα στους κατοίκους χάρτη όπου ο χώρος του Πατινάζ αποτυπώνεται ως αναπόσπαστο μέρος του άλσους ακυρώνοντας όλα τα τεκμήρια νομιμότητας του έργου. Το έγγραφο θα αναρτηθεί σύντομα.

6

Φαίνεται ότι η χυδαιότητα δεν έχει όρια. Είναι κάτι παραπάνω από προκλητικό σε ανακοίνωση της η δημοτική αρχή να προκαταλαμβάνει την παρουσία των ΜΑΤ στην πόλη χρεώνοντάς την στους υπερασπιστές του άλσους που… αποκτούν με αυτόν τον τρόπο λόγο ύπαρξης. Οποία ξεφτίλα!

7

Οι 1.000 άνθρωποι που θα υπερασπιστούν τις μπουλντόζες της πιο χυδαίας “ανάπλασης” των τελευταίων χρόνων στο Αιγάλεω δεν πρόκειται να βρεθούν. Εκτός κι αν γίνουν χίλιες οι προσλήψεις έκτακτων δημοτικών υπαλλήλων με σύμβαση έργου: “τον τραμπουκισμό αγωνιζόμενων κατοίκων του Αιγάλεω”.

8

Όπως φαίνεται, το Αιγάλεω θα γίνει πεδίο μάχης όχι από “χουλιγκάνους με υπαρξιακά προβλήματα” αλλά από την αδιαλλαξία μιας δημοτικής αρχής που προωθεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, αυτή τη βασική ιδεολογική συνιστώσα του κοινωνικού εκφασισμού, με μια επιχειρηματολογία που βρίθει διαστρεβλώσεων, ψεμμάτων, λοιδοριών και εξουσιαστικής αλαζονείας.

9.

Τα υπόλοιπα στο δρόμο.

Ή με τις μπουλντόζες, τους εργολάβους, την αστυνομία, τους “αρχόντους’, τους παρατρεχάμενους και τις συνεντεύξεις τύπου…

Ή με το άλσος, τους αντιστεκόμενους, τις συνελεύσεις, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Κατάληψη Σινιάλο

31 Οκτωβρίου 2014 – 5:19 μ.μ.

Blogger Ο/Η Νίκος Δημ. Νικολαΐδης είπε…

Η ανακοίνωση (το ξαναγράφω) έχει πολλά απαράδεκτα σημεία και αφήνει ανεπίτρεπτες αιχμές για αξιοσέβαστους συνδημότες, που απλά, έχουν αντίθετη άποψη. Θέλω και δεν τα παραθέτω λένα-ένα, όπως αντίθετα, έπραξε το “Σινιάλο” (και καλά έκανε). Ας μην κρυβόμαστε πάντως, όλη η ιστορία είναι να μην χαθεί το κονδύλι της επιδότησης. Ε, τι να κάνουμε όμως αγαπητοί, το οξυγόνο και το πράσινο για μας και για τα παιδιά μας δεν αγοράζεται, ούτε αποτιμάται…

31 Οκτωβρίου 2014 – 6:16 μ.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…
Βεβαίως στα ηρωικά βουνά της Χαλκιδικής πρέπει να βρίσκονται και μέλη του περιοδεύοντος θιάσου της επανάστασης. Είναι οι χουλιγκάνοι με τα μαύρα που όποτε δεν καίνε στο κέντρο της Αθήνας δίνουν παραστάσεις στην Κερατέα, στη Χαλκιδική, όπου τέλος πάντων υπάρχει αγώνας. ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ που στηρίζει μέσα από τις στήλες τους τις σημερινές κυβερνητικές πολιτικές.Όταν ένας δήμαρχος που θέλει να λέγεται αριστερός χρησιμοποιεί πανομοιότυπο λεξιλόγιο από ίδια φαρέτρα επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν οι ενάντιοι,τότε κάτι σάπιο βρίσκεται στο βασίλειο της δανιμαρκίας. Και ένα επιπλέον σχόλιο ο δήμαρχος, είπε αυτά τα λόγια εν βρασμώ στο δημοτικό συμβούλιο..έπρεπε να τα δημοσίευσετ εν είδει ανακοίνωσης?Και επειδή ο Μπίρμπας είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ,το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο.Αυτό είναι το μοντέλο διακυβέρνησης που προκρίνεται;;

31 Οκτωβρίου 2014 – 9:26 μ.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…
επειδη καποιοι με πολλαπλες αφετηριες εχουν σκοπο να κανουν κολαση το αιγαλεω..για να αποκτησουν λογο υπαρξης..μου θυμιζει τον σαμαρα που λεει οτι ο λογος υπαρξης και ανοδου του συριζα ειναι το μνημονιο…

31 Οκτωβρίου 2014 – 9:47 μ.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…
επειδη καποιοι με πολλαπλες αφετηριες εχουν σκοπο να κανουν κολαση το αιγαλεω..για να αποκτησουν λογο υπαρξης..μου θυμιζει τον σαμαρα που λεει οτι ο λογος υπαρξης και ανοδου του συριζα ειναι το μνημονιο…

31 Οκτωβρίου 2014 – 9:48 μ.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου η άλλη πλευρά είναι “χουλιγκάνοι”. Οπότε, θα αντιμετωπιστούν καταλλήλως.

Οι τεκμηριωμένες διαμαρτυρίες αιγαλεωτών που κρατούν εδώ και 3.5 χρόνια (και διαχρονικά αγνοούνται), να ονομάζονται “χουλιγκανισμοί”, δεν το είχαμε δεί ούτε από δημοτικές αρχές που το σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να χαρακτηρτιστούν ως “διαφορετικές” και με διάθεση για διάλογο.

Τα αμίμητα “αυτό δεν είναι άλσος, είναι ΟΙΚΟΠΕΔΟ”, σχεδόν ιδιοκτησίας της, που με περισσό θράσος εκστόμιζαν όχι οι κάτοικοι αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι, ας μην σχολιαστούν καλύτερα.

Δυνητικά είμαστε όλοι χουλιγκάνοι… Λυπηρό.

31 Οκτωβρίου 2014 – 11:08 μ.μ.

Blogger Ο/Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ είπε…

Αγαπητέ Νίκο και ανώνυμοι, επώνυμοι και άλλοι σεβαστοί κατά τα άλλα συνδημότες.
Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα για να μην υπάρχουν παρανοήσεις και εύκολα συμπεράσματα που βολεύουν την ομαδοποίηση των απόψεων και ως εκ τούτου τη δαιμονοποίησή τους.
Αν και δεν το έχω γράψει εγώ το κείμενο, διαβάζοντάς το νομίζω προκύπτει σαφώς ότι το “χουλιγκάνοι” δεν απευθύνεται στην άλλη άποψη, αλλά στους συγκεντρωμένους που σαν μοναδικό στόχο είχαν να μην αφήσουν να γίνει εκτελεστή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είδα κανένα “αξιοσέβαστο συνδημότη” που σέβεται την άποψη του άλλου, που σέβεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, που σέβεται τη καλή πρόθεση να ακουστούν και να συναποφασιστούν οι επιλογές, να βρίσκεται εκεί την ώρα της εισόδου του εργολάβου. Και δεν τον είδα γιατί ο “αξιοσέβαστος συνδημότης” με διαφορετική άποψη για το συγκεκριμένο θέμα,
• μπορούσε να την εκφράσει στις δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις πριν το δημοψήφισμα και να τη βάλει στη βάσανο της αποδοχής ή όχι από τους συμμετέχοντες,
• μπορούσε να την εκφράσει στο δημοψήφισμα,
• μπορούσε να την εκφράσει στις τουλάχιστον 3 παρεμβάσεις, με δικαίωμα λόγου των διαφωνούντων, στο απελθόν Δημοτικό Συμβούλιο,
• μπορούσε να την εκφράσει και στις εκλογές όταν ιδρύθηκε δημοτική παράταξη με κεντρικό σύνθημα το συγκεκριμένο έργο (άσχετα αν τελικά δεν κατέβηκε στις εκλογές- γιατί άραγε;), όταν όλες οι κατερχόμενες παρατάξεις πλην μιας συμφωνούσαν με τις επιλογές του Δημοτικού Συμβουλίου.
Και δεν τον είδα την ημέρα του εργολάβου γιατί ο “αξιοσέβαστος δημότης” είναι ικανός να παραδεχτεί ότι μπορεί να διαφωνεί, αλλά η άποψή του δεν εισακούγεται γιατί δεν έπεισε. Σέβεται όμως τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Σέβεται ότι το δικαίωμά του να εκλέγει το έχουν κι άλλοι, και σέβεται την ετυμηγορία του 95% των δημοτών που δεν εξέλεξαν τη “σωστή” παράταξη.
Η άποψη λοιπόν ακούστηκε, αλλά δεν εισακούστηκε.

Και μην ακούω άστοχες συγκρίσεις με Σαμαράδες και γαϊδούρια. Ας κάνουμε μια προσομοίωση για να γίνει κατανοητό πόσο άστοχη είναι μια τέτοια σύγκριση. Κατεβαίνει νομοσχέδιο στη Βουλή και παίρνει 300 ψήφους (το έργο πήρε επανειλημμένως ομοφωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο). Η κυβέρνηση όμως θέλει και την άλλη φρέσκια άποψη και κάνει και δημοψήφισμα καλώντας όσους διαφωνούν σε 2 συγκεντρώσεις πριν το δημοψήφισμα. Ωστόσο, κάποιοι που δεν πήγαν στις συγκεντρώσεις για να συνδιαμορφώσουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος (γιατί άραγε, μήπως υπήρχε το άγχος του αποτελέσματος;), κάποιοι που δεν πήγαν στο δημοψήφισμα, κάποιοι που ψήφισαν την άλλη άποψη στις εκλογές, βάζουν τα στήθη τους μπροστά. Τι πρέπει να γίνει;
Δυστυχώς για όσους ζητούν αίμα (εννοώ αυτούς που μετέφεραν τις σακούλες με τα σπασμένα μάρμαρα στο πατινάζ, αυτούς που ανάρτησαν στο αξιόλογο indymedia το “όλοι τώρα στο πατινάζ”) δεν θα καλέσουμε τα ΜΑΤ γιατί πιστεύουμε βαθειά στις δημοκρατικές διαδικασίες που όλοι κόπτονται αλλά όχι όλοι αποδέχονται τα αποτελέσματά τους.

Το έργο πρέπει να γίνει όχι μόνο για το οφθαλμοφανές των επιχειρημάτων υπέρ του, αλλά και για να επιβεβαιωθεί ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι οι μόνες αποδεκτές, που αντιπροσωπεύουν τη θέληση και τη βούληση της πλειοψηφίας.
Εκτός κι αν “δεν μας ενδιαφέρει η πλειοψηφία”, όπως χαρακτηριστικά ακούστηκε από τους διαφωνούντες. Εκτός κι αν δεν μας ενδιαφέρει να πείσουμε γιατί “έστω και ένας να διαφωνεί το έργο δεν θα γίνει “, όπως επίσης ακούστηκε. Προσοχή: όχι «δεν πρέπει να γίνει», αλλά «δεν θα γίνει».
Εξάλλου κάποιος μπορεί να διαφωνεί με το ύφος των ανακοινώσεων της διοίκησης, όπως και με το ύφος των παραπάνω διατυπώσεων, αλλά αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα.

Τέλος, αναφορικά με το γιατί γίνεται το έργο, δηλ. για να μην χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, να θυμίσω ότι η επιλογή της συγκεκριμένης κατασκευής στο συγκεκριμένο σημείο είχε γίνει πολύ πριν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, συγκεκριμένα πολύ πριν υπάρξει το ΕΣΠΑ, το Πλαίσιο Στήριξης 7, 5 , το πακέτο Ντελόρ κ.λπ.. Προϋπήρχε όπως και η πραγματική ανάγκη.
Στέλιος Βασιλειάδης

2 Νοεμβρίου 2014 – 8:11 μ.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…
kai emeis ueloyme na exoyme paidikoys staumoys alla den xreiazete na katastrepsoye to alsos giayto
to egaleo einai toso megalo kante toys kapoy alloy
to patinaz einai steki neolaias
anti na to ftiaksete na erxonte ta skatonia na skateroyn eseis to spasate poio poly
na soy pv den se chfisame na kaneis malakies ama ueleis na ftiajeis thn katastash ftiaxtoys staumoys kapoy alloy kai oxi sthn pvlhsh toy alsoys

3 Νοεμβρίου 2014 – 6:09 π.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Ζερβός Θεόδωρος είπε…
Αγαπητέ κύριε Νικολαïδη, από τα γραφόμενα σας εναντίον του έργου είναι φανερό ότι δεν έχετε μικρά παιδιά και δεν είστε άμεσα ωφελούμενος.
Είμαι γέννημα θρέμα Αιγαλεώτης, αλλά λόγω εργασίας και γάμου μετακόμισα σε άλλη περιοχή πριν από 7 χρόνια. Παρόλα αυτά έχω πολλούς συγγενείς και φίλους που κατοικούν και εργάζονται στο Αιγάλεω. Έχω την τύχη να εργάζομαι και εγώ και η σύζυγός μου αλλά και την ατυχία οι μισθοί μας να μην φτάνουν για να προσλάβουμε baby sitter ή να γράψουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Στην περιοχή μου λειτουργούν 4 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, και ευτυχώς πήραν το παιδί μου στον έναν από αυτούς.
Ρωτήστε τους κατοίκους της περιοχής που έχουν μικρά παιδιά και περιμένουν πως και πώς να χτιστεί και να λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός. Υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν χρήματα για ιδιωτικό σταθμό ούτε καν αυτοκίνητο για να πηγαίνουν το παιδί τους στον πλησιέστερο δημοτικό σταθμό αν γίνει δεκτό εκεί λόγω περιορισμένων θέσεων.
Ας σκεφτούμε λοιπόν και λίγο τους συνανθρώπους μας και ας προτείνουμε, αν θέλετε, βελτιώσεις στο έργο παρά να προβάλουμε στείρα άρνηση.

3 Νοεμβρίου 2014 – 10:50 π.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Κ. Γ. είπε…
Ευθύς εξαρχής της υπόθεσης της κατασκευής του έργου, εκείνο που κραδαίνει η εκάστοτε δημοτική αρχή είναι η ομοφωνία του δημοτικού συμβουλίου και ο κοινωφελής χαρακτήρα του έργου. Εσείς που επικαλείστε το δημοψήφισμα δεν έχετε το “κουράγιο” να γράψετε ότι αυτό το δημοψήφισμα… ακολούθησε μετά από δύο απόπειρες της αστυνομίας και του εργολάβου, η μία με τα ΜΑΤ, να επιβάλλει το έργο. Το δημοψήφισμα λοιπόν προκύπτει εκ των υστέρων μιας εξαιρετικά άσχημης κατάστασης δίνοντας λαβή για βαθιές αρνητικές προκαταλήψεις ενάντιά του.
Ακόμη κι αυτές, ωστόσο, οι βαθιές προκαταλήψεις δεν είναι που εμπόδισαν τους διαφωνούντες να προσέλθουν στις συνελεύσεις και το δημοψήφισμα. Το πρόβλημα δεν ήταν η διαμόρφωση του ερωτήματος που αποτέλεσε και το διακύβευμα του δημοψηφίσματος, αν και η τελική του μορφή προκάλεσε δικαιολογημένη οργή (ενώ κανείς από τους διαφωνούντες δεν αρνήθηκε την αναγκαιότητα του έργου… το τελικό ερώτημα ήταν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στον βρεφονηπιακό σταθμό). Το πρόβλημα ήταν η άρνηση των διαφωνούντων να νομιμοποιήσουν μια διαδικασία που θα ιεραρχεί τις κοινωνικές ανάγκες.

(συνεχίζεται)

3 Νοεμβρίου 2014 – 1:03 μ.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Κ. Γ. είπε…
Ας μην χαρακτηρίσουμε την επίκληση… παρεμβάσεων στο δημοτικό συμβούλιο γιατί οι πιο επιθετικές παρατάξεις απέναντι σε κάθε ίχνος διαφωνίας ήταν οι… αριστερές. Κι αυτό κάνει απολύτως κατανοητή την επιθετικότητα επιβολής του έργου τώρα που μια εξ αυτών ανέλαβε την διαχείριση του δήμου.
Ο “αξιοσέβαστος δημότης” είναι ο πειθήνιος σε μια πλειοψηφία που μεθαύριο θα θέλει να χτίσει νοσοκομείο μέσα στο άλσος γιατί αυτό θα είναι “πρώτιστη” ανάγκη του ή ένα βιοτεχνικό πάρκο για να αντιμετωπίσει την ανεργία. Και οι ¨χούλιγκαν” είναι αυτοί που μάζεψαν τα σπασμένα μάρμαρα από την… σκόπιμα εγκαταλειμμένη πίστα του Πατινάζ για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη επίθεση της αστυνομίας. Όπως και την προηγούμενη φορά… αυτή η πρακτική ήταν που έδωσε την ευκαιρία να σωθεί το άλσος και να γίνει το… εκ των υστέρων της καταστολής δημοψήφισμα για να εμφανιστεί ο “αξιοσέβαστος πολίτης” να… ακούσει την ομόφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου και να … συμφωνήσει. Όσον αφορά το indymedia προφανώς και δεν το θεωρείτε… αξιόλογο γιατί αποτελεί αυτοοργανωμένο μέσο αντιπληροφόρησης πέρα από τους εργολάβους των καθεστωτικών μήντια που προφανώς για σας είναι… αξιόλογα. Να χαίρεστε την άποψή σας!
Η σύγκριση με τον σαμαρά έγινε σχετικά με την επιχειρηματολογία του απέναντι στους κατοίκους της Χαλκιδικής. Ω του θαύματος, ήταν ακριβώς η ίδια με αυτή της τρέχουσας δημοτικής αρχής απέναντι στους υπερασπιστές του άλσους.
Το οφθαλμοφανές των επιχειρημάτων υπέρ του έργου είναι για κοντόφθαλμους ή για εθελοτυφλούντες. Η επίκληση της οφθαλμοφάνειας από μεριάς σας για μια ακόμη φορά ακυρώνει την οποιαδήποτε διάθεση να δοθεί χώρος στην όποια διαφωνία από την παράταξή σας. Δεν βλέπετε τα επικοινωνιακά σας χάλια;
Όπως γράφει και το Σινιάλο: “Πρέπει να τελειώνουμε με τις επικλήσεις μιας δημοκρατίας και μιας πλειοψηφίας ενάντια σε μειοψηφούσες διαφωνίες. Υπάρχει μια αντίφαση εν τοις όροις αφού αυτή η δημοκρατία και αυτή η πλειοψηφία έχουν διαμορφωθεί από τις εκάστοτε κυρίαρχες απόψεις, κατασκευάζονται από τα μέσα της αστικής προπαγάνδας, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών ομάδων συμφερόντων μέσα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα και αναπαράγουν τα κανονιστικά πρότυπα κοινωνικής εκπειθάρχησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι από μεριάς μας επιχειρείται η κατάργηση του διαλόγου αλλά η αυθεντική του αποκατάσταση. Χρειάζονται συλλογικές υποδομές επικοινωνίας χωρίς τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής ιεραρχίας και των αποκλεισμών, χωρίς την κυρίαρχη διαμεσολάβηση, με σκοπό μια αυθεντική διαβούλευση στη βάση των άμεσων κοινωνικών σχέσεων. Όλες οι επικλήσεις διαλόγου που έχουν γίνει από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές έγιναν χωρίς καμία διάθεση διαβούλευσης με τους κατοίκους που διαφωνούν με το έργο αλλά με τον χαρακτήρα ενός πειθαναγκασμού βασισμένου στην “ομοφωνία του δημοτικού συμβουλίου” και του “αυτονόητου” κοινωφελούς χαρακτήρα του έργου”.
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει κάτοικοι που διαφωνούν με το έργο να πουν “το έργο δεν θα γίνει ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ” (προσοχή στην προσθήκη που ο κύριος Βασιλειάδης δεν βάζει εσκεμμένα) απέναντι σε έναν δήμαρχο που διαλαλεί ότι “το έργο θα γίνει ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ”. Ποιό το πρόβλημα αν όχι στην κουλτούρα επιβολής της δημοτικής αρχής;
Το έργο μπορεί να προϋπήρχε του ΕΣΠΑ τώρα όμως πια δεν υπάρχουν ούτε η Πάρνηθα, ούτε η Πεντέλη, ούτε και ο Υμηττός ενώ τότε υπήρχαν. Τί να κάνουμε;

3 Νοεμβρίου 2014 – 1:03 μ.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε…
Σας ευχαριστω θερμα που σε αυτη τη θυελλωδη περιοδο κοινωνικων και πολιτικων αναταραξεων και μετατοπισεων με βοηθησατε στον προσανατολισμο της νεας μου ταυτοτητας.Επειδη συνειδητα εδω και 3.5 χρονια αντιστεκομαι και εγω στην τσιμεντοποιηση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟΥ,κατω απο οποιονδηποτε μανδυα εργου,επιτελους ανακαλυψα που ανηκω:στους”αντιδραστικους κατοικους της πολης”,στους”ευαισθητους”,στους”καπιους με πολλαπλες αφετηριες που εχουν σκοπο να κανουν κολαση το Αιγαλεω για να αποκτησουν λογο υπαρξης”,στους”πολυποικιλλους χουλιγκανους”.
Καμμια αντιρρηση για τους χαρακτηρισμους σας-θα ελεγα μαλιστα οτι αποτελει και τιτλο τιμης για μενα αυτου του ειδους η αντιδραση σας για ενα τοσο σοβαρο θεμα(εναν τιτλο βεβαια που ποτε δεν σας τον ζητησα).
Μονο μια απλη ερωτηση θελω δημοσια να απευθυνω σε ορισμενα μελη του γενικου συμβουλιου της παραταξης σας-επειδη ολα τα πραγματα σ’αυτη τη ζωη εχουν ονοματεπωνυμο.
Αγαπητες και αγαπητοι(με την σειρα που αναγραφεστε στην αναρτηση της 17 Ιουνιου του παροντος ιστολογιου)

Γκοιμιση Παναγιωτη(επι σειρα ετων φιλου και συνεργατη του αειμνηστου πατερα μου Γιωργου Μπερλη)

Κατωποδη Γερασιμε(στις παραπανω ιδιοτητες προστιθεται και αυτη του οικογενειακου γιατρου)

Βαγενα Δωρα(δασκαλα και παιδαγωγε στο 14ο δημοτικο σχολειο οπου φοιτουσε η κορη μου)

Βασιλειαδη Στελιο(γνωστε μου)

Κουτρουκη Μακη(ομοιως)

Μπερλη Κατερινα(αδερφη μου)

Παπαδια Γιωργο(πατερα της φιλης της κορης μου)

Σαραντου Τασο(γνωστε μου)

Σπαθα Δημητρη(ομοιως)

Χριστογλου Γιαννα(ομοιως)

Βασιλειαδη Βασιλη(ομοιως)

Κορμεντζα Σοφια(ομοιως)

Λαμπροπουλε Γιωργο(διευθυντη του 4ου Γεν.Λυκειου Αιγαλεω οπου φοιτα η κορη μου)

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ;;;

Αναμενοντας τη δημοσια τοποθετηση σας

Γιαννης Μπερλης

4 Νοεμβρίου 2014 – 9:40 μ.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Δημήτρης Θεοχάρης είπε…
Διαβάζοντας το κείμενο απάντησης του Βασιλειάδη το πρώτο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι κάνει την εικόνα ακόμα χειρότερη από αυτή του αρχικού κειμένου που προφανώς και δεν το έγραψε ό ίδιος αλλά ο δήμαρχος όπως λέει και η επικεφαλίδα της ανακοίνωσης… Άλλωστε όλο το κείμενο διέπεται από την αλαζονεία και αμετροέπεια του με την οποία προφανώς συμφωνεί όποιος το υπερασπίζεται. Πρέπει όμως να επισημανθεί ότι ο δήμαρχος δεν είναι απλώς ο «δήμαρχος του Αιγάλεω» αλλά ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρος της ΚΕΔΕ, οπότε οι όποιες κινήσεις του σε επίπεδο άσκησης τόσο της διοίκησης όσο και του λόγου που εκφέρει αντανακλούν στον πολιτικό χώρο ο οποίος τον επέλεξε… Οπότε θα του πρότεινα να είναι πιο προσεκτικός ιδιαίτερα αυτή τη χρονική στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά στην ανάληψη της εξουσίας, γιατί αν αυτό είναι που προτείνεται ως ύφος και ήθος διακυβέρνησης, και προφανώς αναφέρομαι στον κοινωνικό αυτοματισμό που εμμέσως ή αμέσως προκαλεί, τρομάζω…

Είναι λοιπόν συμβατό σε όλες τις περιπτώσεις αγώνα κατοίκων, αγώνα από τα κάτω, όπως στις περιπτώσεις του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων, γήπεδο Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, Σκουριές, Ελληνικό, Κερατέα (που τόσο προκαλεί τον κ. δήμαρχο…), κλπ οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να είναι με την πλευρά που αγωνίζεται ενάντια στο έργο και στην περίπτωση του Αιγάλεω να είναι απέναντί τους χρησιμοποιώντας μάλιστα την κυρίαρχη επιχειρηματολογία εναντίον τους; Το κείμενο της ανακοίνωσης μου θυμίζει τις ανακοινώσεις Κακλαμάνη (αν και ο Κακλαμάνης ήταν πιο προσεκτικός) ενάντια σε όσους αντιδρούσαν στις αποφάσεις του όπως στις περιπτώσεις Βοτανικού, όπου μέσα σε αυτούς ήταν και ο κ. δήμαρχος αλλά και άλλοι που σήμερα στηρίζουν το έργο στο Πατινάζ… Άραγε είχε δίκιο ο Κακλαμάνης σε όσα έλεγε; Τα οποία για να μην ξεχνιόμαστε, είχε αποφασίσει μια αξιοσημείωτη πλειοψηφία…

Αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το παραμυθάκι. Όσοι αντιδρούμε στο έργο ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ αλλά ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ!!! Και για να το κάνουμε πιο κατανοητό, αν υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες, δεν λέμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ αλλά ΝΑΙ, να το πω όμως ξανά, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ. Όπως λοιπόν πολύ εύκολα μπορεί να καταλάβει ένα καλοπροαίρετος άνθρωπος, δεν υπήρχε κανένας λόγος να νομιμοποιηθεί αυτό το δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα και με αυτούς τους όρους τους οποίους έγινε. Και για την ιστορία. Ψήφισε περίπου το 10%, όσων αυθαίρετα, είχατε αποφασίσει ότι ενδιαφέρει το δημοψήφισμα (περίπου 500 στους 5.000), οπότε να λέτε ότι το 85% του λαού του Αιγάλεω στηρίζει το έργο είναι τουλάχιστον γκεμπελικής έμπνευσης και παραποίηση της αλήθειας… Μάλλον για μη στήριξη μοιάζει… Όσον αφορά το σχεδιασμό του εδώ και 30 χρόνια το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι την εμμονή στον χώρο και την «αδυναμία» εύρεσης άλλης λύσης. Τα τελευταία 3 χρόνια τέτοια εποχή ακούμε ότι το έργο έχει εγκριθεί για την συγκεκριμένη θέση και αν δεν ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα θα χαθούν τα χρήματα για το έργο και ο χώρος. Εδώ και 3 χρόνια όμως ούτε το έργο ξεκινά, ούτε τα χρήματα και ο χώρος χάνονται, ούτε όμως και προσπαθείτε να βρείτε άλλη λύση, απορρίπτοντας και αυτές που σας έχουμε προτείνει γιατί «δεν γίνεται να επανασχεδιαστεί το έργο για άλλη θέση». Το ότι όχι μόνο τα τελευταία 3 χρόνια αλλά τα τελευταία 30 θα μπορούσε να υπάρχει άλλος σχεδιασμός τα αφήνω ασχολίαστο για να μην χάσω τη λογική μου… Και αν ακόμα δεν γινόταν με την «εχθρική» διοίκηση Σγουρού γιατί δεν μπορεί να γίνει με την «φιλική» διοίκηση Δούρου; Και εύλογα προκύπτει το ερώτημα. Γιατί δεν προσπαθήσατε ούτε καν, όλο αυτό το διάστημα, να οργανώσετε μια άλλη πρόταση;
(συνεχίζεται)

4 Νοεμβρίου 2014 – 11:24 μ.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Δημήτρης Θεοχάρης είπε…
Και για να απαντήσουμε στο ζήτημα των κοινωνικών αναγκών, των πλειοψηφιών, και του πως αυτές έχουν καταστρέψει το περιβάλλον, να σας θυμίσω ότι η τελευταία απόπειρα να ξεκινήσει το έργο έγινε λίγες μέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την δυτική πλευρά του λεκανοπέδιου (την δυτική όχθη του Κηφισού)… Γιατί, όμως, έγιναν αυτές οι πλημμύρες; Γιατί οι κοινωνικές ανάγκες, οι κεντρικοί μη σχεδιασμοί, η αυθαιρεσία ανθρώπων που είχαν ανάγκη στέγης και όχι μόνο, η άγνοια κ.α. οδήγησαν στην ανεξέλεγκτη τσιμεντοποίηση της δυτικής Αττικής και του Λεκανοπέδιου γενικότερα, εξαφανίζοντας τους ελεύθερους χώρους (που βοηθούν στην κατείσδυση των νερών της βροχής) και φυσικά στην εξαφάνιση του υδρογραφικού δικτύου (που επιτρέπει την αποστράγγιση του αλλά και μεταφέρει τον καθαρό αέρα από τους ορεινούς όγκους). Και φυσικά όλα αυτά έγιναν στο όνομα των κοινωνικών αναγκών για να γίνουν δρόμοι, πλατείες και άλλα κοινωφελή έργα για τους οικιστικούς ιστούς που είχαν ήδη προηγηθεί. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει και δεν αντιμετωπίζει τα ζητήματα του περιβάλλοντος ολιστικά είναι επικίνδυνος για τα κοινά…

Το Αιγάλεω λοιπόν είναι ένα αστικός δήμος που περιβάλλεται από άλλους αστικούς δήμους, με κοντινές ή εντός των ορίων του βιομηχανικές – βιοτεχνικές χρήσεις, με τουλάχιστον 5 κεντρικές οδικές αρτηρίες που το διασχίζουν ή βρίσκονται στα όριά του, και με καλυμμένο το υδρογραφικό δίκτυο που διέσχιζε το τμήμα της εύφορης κοιλάδας του Κηφισού πάνω στο οποίο έχει χτιστεί. Αυτή είναι η εικόνα και αυτή πρέπει να αντιμετωπίζει όποιος ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και όχι να θεωρεί «ευαίσθητους» και αντιδραστικούς όσους αντιδρούν στην περαιτέρω υποβάθμισή του.

Ρωτώ λοιπόν εσάς τους ευαίσθητους (χωρίς εισαγωγικά), που δεν ανέχεστε και αμφισβήτηση επ’ αυτού, έχετε στο πρόγραμμά σας την ανάπτυξη του άλσους; Το οποίο, λόγω μεγέθους, είναι σημαντικό όχι μόνο για το Αιγάλεω και την Δυτική Αθήνα αλλά για όλο το Λεκανοπέδιο; Στην δική μου αντίληψη Άλσος είναι ό,τι βρίσκεται εντός των δρόμων που το περικλείουν και αδιαφορώ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, κυρίως για λόγους κοινωνικών αναγκών!!! Ο μόνος, λοιπόν, χώρος που βρίσκεται εκτός των κάγκελων, που σχετικά πρόσφατα έχουν τοποθετηθεί, και είναι οργανικά συνδεδεμένος με το Άλσος και τμήμα του, είναι ο χώρος του Πατινάζ. Άρα είναι ο μόνος ελεύθερος χώρος ο οποίος ακόμα και αν δεν ανήκει στο Άλσος, όπως εσείς λέτε, θα έπρεπε να έχει προστεθεί. Και σαν γνήσιοι αριστεροί, οικολόγοι και ευαίσθητοι (χωρίς εισαγωγικά) θα έπρεπε να μας έχετε καλέσει εμάς τους «ευαίσθητους» και αντιδραστικούς να τον προασπίσουμε, σε όποια υποθετική απειλή του και να τον εντάξουμε τελεσίδικα στο οργανικό του χώρο. Προφανώς δε περιμένουμε ούτε έχουμε ανάγκη να μας καλέσετε για κάτι τέτοιο σε αντίθεση, όμως, με την ευκολία με την οποία κάνετε συνελεύσεις με προαποφασισμένο στόχο “για υποστήριξη του έργου” και παραγωγή κοινωνικού αυτοματισμού. Και φυσικά κουβαλώντας και τους υπαλλήλους του δήμου, σε ώρα εργασίας, τους οποίους όλοι μας πληρώνουμε είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με το έργο!

(συνεχίζεται)

4 Νοεμβρίου 2014 – 11:28 μ.μ.

Ανώνυμος Ο/Η Δημήτρης Θεοχάρης είπε…

Εσείς όμως επιμένετε να προσθέσετε έναν ακόμα τσιμεντένιο φράκτη γύρω από το Άλσος μαζί με τα υπόλοιπα κοινωφελή έργα που τον περιβάλλουν: σχολεία, ΤΕΙ, ΟΑΕΔ, γήπεδα κλπ. Να προσθέσετε όχι μόνο, όπως λέτε, 450 τετραγωνικά μέτρα τσιμέντου, αλλά ΑΚΟΜΑ 450 τετραγωνικά μέτρα τσιμέντου σε μια ελεύθερη από τσιμέντο περιοχή.

Πριν από 30 χρόνια μπορεί να σχεδιάστηκε ότι σχεδιάστηκε λόγω άγνοιας ή όποιου άλλου λόγου θέλετε. Σήμερα όμως δεν μπορεί να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε πού είναι το πρόβλημα, εσείς οι ευαίσθητοι (χωρίς εισαγωγικά)…
Αν πραγματικά σας απασχολεί το ζήτημα βρείτε έναν άλλο δομημένο χώρο, αν δεν σας κάνουν όσοι σας προτείναμε, γκρεμίστε τον φτιάξτε τον βρεφονηπιακό σταθμό που όλοι επιθυμούμε και απελευθερώστε έστω μόνο 50 τετραγωνικά μέτρα από το τσιμέντο και θα είμαστε μαζί σας!!!

Όσο για τα επιχειρήματα για πολυποίκιλους χούλιγκαν κλπ, απλώς μου θυμίζουν τον Πάγκαλο που λέει ότι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 3 ανθρώπους στην ΜΑΡΦΙΝ και άλλα τέτοια ωραία. Αν θέλετε να του μοιάζετε στο ύφος και στο ήθος, τι να πω….

4 Νοεμβρίου 2014 – 11:29 μ.μ.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *