Έκλεισε ο Δήμος Αιγάλεω σήμερα…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ: 22/09/2011
Τοπικά Νέα

Με μια ανοιχτή επιστολή προς τους αιγαλιώτες και τις αιγαλιώτισσες, τοιχοκολλημένη σε διάφορα σημεία της πόλης, ο δήμαρχος Χ. Καρδαράς ανακοινώνει ότι σήμερα ο Δήμος θα παραμείνει κλειστός σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι λόγοι συμπυκνώνονται στο τέλος της επιστολής:

«Μπροστά σε αυτή τη δυσχερή οικονομική πραγματικότητα, σταθμίζοντας το δημοτικό συμφέρον, τις χρηματοδοτικές ανάγκες για δράσεις και έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα για το Αιγάλεω, την άμεση ικανοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου έναντι των απλήρωτων εργαζόμενων και των προμηθευτών αλλά και την αδικαιολόγητη «σιγή» της κεντρικής εξουσίας, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε το κλείσιμο του Δήμου».

Η κυβέρνηση του Πασόκ λοιπόν ονομάζεται  από τον δήμαρχο  «κεντρική εξουσία» όχι μόνο για να αποφευχθεί η άμεση υπενθύμιση της κομματικής σχέσης κόμματος και δημάρχου αλλά και για να επιτραπεί στη μελλοντική πολιτική ρητορική η επίκληση ενός απρόσωπου μηχανισμού που λέγεται «κεντρική διοίκηση», ενός μηχανισμού όπου μπορεί να επιρριφθούν ευθύνες μεθαύριο γενικώς και αορίστως κατά βούληση. Ωστόσο, αυτοί που αδικαιολόγητα «σιωπούν» είναι οι κομματικοί πολιτικοί προϊστάμενοι του δημάρχου, πρώην και νυν σύντροφοί του από το Πασόκ με ονόματα και με πόστα, ένας συρφετός αχυρανθρώπων που απλά επιβάλλουν την γνωστή σε όλους μνημονιακή πολιτική. Για όλες αυτές τις ευθύνες αλλά και για το πολιτικό πλαίσιο αυτών των ευθυνών ο δήμαρχος απαντά με την δική του «αδικαιολόγητη σιωπή». Και τα πολιτικά παιχνίδια συνεχίζονται σε βάρος μας . Όχι για το κλείσιμο του Δήμου. Αυτό ίσως άργησε κιόλας. Αλλά για τα εκλογικά τερτίπια και για τον «χορό» των οικονομικών συμφερόντων που παίζονται με τους προμηθευτές.

Προφανώς, για τα μάτια του κόσμου, ο «αγώνας» του Δημάρχου δίνεται για το λαό του Αιγάλεω και για τους εργαζόμενους στο Δήμο, για το κοινόν όφελος και τον δημόσιο προνοιακό χαρακτήρα…

Άσε δήμαρχε, δεν θα πάρουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *